Kabulin lentoasemalla inhimillinen katastrofi: Äidit ojentavat lapsiaan piikkilankojen välistä Eurooppaan vietäviksi

Mediaa tekevä joutuu varautumaan siihenkin, että tulee uutinen, jonka kertomiseen ei löydy sanoja. Kabulin kansainvälisen lentoaseman tapahtumat eilis-illalta ja tältäpäivältä ylittävät monta kynnystä: Kentälle päässeet ihmiset tietävät, ettei kaikille heille ole poispääsyä. Aikaa on rajoitetusti, liian moni pyrkii pois arvaamattomien talebaanien ulottuvilta. Äidit ojentavat uutiskuvissa lapsiaan aidan ja piikkilankojen yli sotilaille, jos edes he … Talebaani-terroristit käyttäytyvät yhä uhkaavammin, ja kaikki tietävät että aika tulee loppumaan kesken.

Tämänkertainen jää kuva- ja videotwiitti-reportaasiksi.

Eilen illalla:

Tänään:

Lehden mukaan Afganistanin entisen hallituksen ylemmät virkamiehet, mukaan lukien toinen varapresidentti Muhammad Sarwar ja ulkoministeri Mohammad Haneef Atmar poistuivat Afganistanista Turkish Airlinesin (THY) lennolla Kabulin kansainväliseltä lentokentältä. Kertoi Ahwal 19.08. 2021.

THY:n lennolla pääsi pois myös Turkkilainen sairaanhoitaja Irem, jonka haastattelu on tänään TGRT:llä.

Suomea vaaditaan tunnustamaan Taleban-jengi Afganistanin lailliseksi hallitukseksi:

Sanoja ei löydy tämänkään kommentoimiseen.

Luettavaa (päivitetty):

 • New York Post 20.08. 2021 (Lapsia ojennetaan piikkilangan yli, sotilaiden mielialoja).

17 Comments

 1. John
  19.8.2021 13:40

  Ja ilman filttereitä lämmintä itkua? Luulisi että pikkuhiljaa alkaa olemaan ymmärrystä että kaikki mitä tapahtuu, on suunniteltua. Kuten myös CIA-vetoinen talebanihallinto. Heidän johtohahmonsa oli CIA:n vankina monta vuotta ja amerikan pyynnöstä vapautettiin, jonka jälkeen ollut keskeinen hahmo talebanissa.

  Sattumaa? Tämä sama kuvio toistuu uudelleen ja uudelleen siksi että hölmöt uskovat mitä näkevät, ja todelliset idiootit myös sen mitä kuulevat.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   19.8.2021 13:44

   Olisit kertonu ton kiinalaisille, ennenkuin tekivät talibaanien kanssa diilin 28.07. ja lupasivat auttaa tätä johtohahmoa.

   Vastaa
   1. John
    19.8.2021 14:34

    Jos meinaa tuottaa uutisia niin olisi aika suotavaa vastata sen mukaisesti. Ylimielinen vastaus/väite vailla mitään substanssia ei ole kovin vakuuttavaa.

    Vai onko tavoitteena JSN:n jäsenyys kun extrauutisten narratiivi mukailee vahvasti Amerikan intressejä vailla toisenlaisia näkökulmia, myös poisjättämistä tapahtuu niin paljon että sanoisin tämän olevan lähempänä propagandaa kuin uutisointia.

    Seuraavaksi 20 vuotispäivän kunniaksi juttu siitä kuinka Osama suunnitteli luolista käsin lentokone-iskut, jättäen tottakai vailla mitään huomiota siitä mitä ”terrori-iskuista” todellisuudessa seurasi?

    Vastaa
    1. Pekka Kemppainen
     19.8.2021 14:53

     Terrori-iskuista 11.09.2001 seurasi todella, että Osamalle sen luolan tarjonneet talibaanit syöstiin vallasta Afganistanissa. Pää-tali sanoi, että ensin minulla oli päässä turpaani, sitten sain turpaani.

     Jos tarkoitat ”Amerikan intresseillä” Bideniä, niin huonosti olet lukenenut ja vielä vähemmän ymmärtänyt. ”Isänmaallisen oikeiston” voitonjuhlissa 15.08. kunniaksi ei sitten sovi kipata tuoppeja: Pyhä Kuraani kieltää!

     Vastaa
     1. John
      19.8.2021 15:02

      Tarkoitan Amerikan intresseillä sitä että esität vain lähinnä sen näkökulman mitä Amerikan propagandatehdas tuottaa. Joko trolli tai hyödyllinen hölmö.

      Talebanit syöstiin vallasta osin siksi että polttivat unikkopellot. Litium, oopiumi, öljy. Siinä kolme tärkeämpää motiivia Afganistanin pomituksille ja miehitykselle kuin Osama. Osama oli aivan selvä CIAn boogieman jota vastaan kasattiin sotamielialaa.

      EIkö nämä nyt ole jo ihan päivänselviä asioita?

      Murhattiinko Saddam ja Gaddafi ihmisoikeuksien takia? Vai petrodollarin, kullan, Israelin, öljyn yms takia?

      Amerikka on valmis murhaamaan miljoonia rauhan takia. Jos tässä olevaa paradoksia ei ymmärrä niin mitä sanottavaa on jäljellä?

     2. Pekka Kemppainen
      19.8.2021 15:13

      Jos on tarjolla ideologisesti suodattamatonta informaatiota, joka on lisäksi monipuolista, se saattaa vaikuttaa ei-ahdaskatseiseen tarjontaan tottuneesta ”vihollisen propagandalta”. -Vika on siis katsojan silmässä. Krisnamurti varoittaa järjenkäytölle vaarallisesta tavasta: Ei pidä koskaan #puolustaa eikä #tuomita. Muistiin: ”Rauhanpuolustajat tuomitsevat USA:n imperialismin.” Suosittelen, että suhtaudut asioihin avoimesti, etkä rajoita tajuntaasi johonkin lukkoonlyötyyn l. sementoituun dogmiin.

      Extrassa käytän uutislähteinä mieluimmin lähellä tapahtumapaikkaa toimivia medioita, tai muuten po. maankolkkaa aktiivisimmin seuraavia. Afganistanin suhteen mm. al-Arabiyaa, Jazeeraa, intialaisia uutisjulkaisuja ja mm. Sputnikia. Toki niiden jo tekemät painotukset saattavat tulla läpi uutisoinnissa.

     3. John
      19.8.2021 16:31

      Yhden näkökulman tuottajat usein muistavat kuitenkin kertoa muille siitä kuinka kapeakatseisia ovat.

      ”Jos on tarjolla ideologisesti suodattamatonta informaatiota, joka on lisäksi monipuolista, se saattaa vaikuttaa ei-ahdaskatseiseen tarjontaan tottuneesta ”vihollisen propagandalta”. -Vika on siis katsojan silmässä. ”

      Avaa vähän. En ymmärtänyt.

     4. Pekka Kemppainen
      19.8.2021 17:19

      Kun nyt keskustellään Lähi-Itä -uutisen kommenttiosiossa, niin pysymme teemassa: Varsin monilla on hyvin vähäiset tiedot, esm. Syyriasta ja Afganistanista, mutta vahva sitoutuminen johonkin tulkintaan. Heille tekee hyvää lukea vähän taustoittavaa tietoa. Ei maailma koostu hyvistä ja pahoista, vaan hyvistä, pahoista ja rumista.

     5. John
      19.8.2021 17:24

      Leikit toimittajaa mutta et tarjoa mitään substanssia, sen sijaan lähinnä ylimielisiä tulkintoja siitä mitä muut tekevät ja miten asia on.

      Ottaako noin koville jos pitäisi tarkastella kriittisesti sitä mitä haluaa totena pitää? Tai jopa perustella muutenkin kuin vain heittämällä jonkin väitteen.

      No, trolleja ja valeuutisia on moneen lähtöön. Toiset eivät edes tajua niin tekevänsä. En näe juuri eroa iltalantojen tuotoksiin.

     6. Pekka Kemppainen
      19.8.2021 17:57

      Iltatunkiot toki määrittelevät itse prioriteettinsa, -toisin kuin me. Talvella ihmettelin, kun antoivat siimaa erälle mariginaali-ilmiölle, jota en pitänyt uutisarvoisena. Toimittajat muuten kirjoittavat nimillään, toisin kuin sinä esm.

 2. pöh
  19.8.2021 14:57

  Syy kaikkeen on tasan sama ideologia mitä pakenevat kannattavat, ei siellä mitään ihanaa länsimaista demokratiaa ole ikinä ollut vaikka kuinka niin annettaisiin ymmärtää.

  Ja voi vaan miettiä minkälaista porukkaa on tulossa, kun miehet siellä vilkuttelee ja hymyilee vaikka lapset ja naiset on jätetty.

  Vastaa
 3. Ihan eri kultturit
  19.8.2021 18:03

  Kemppaisen kommentti 17:19 on kohdallaan. Me emme tiedä asioita koska emme ole asuneet ko. maassa. Mutta on henkilöitä jotka ovat olleet sielä rauha turvaamassa. Olen keskustellut heistä kahden kanssa tänään ja ymmärtänyt että tilanne ei ole niin yksinkertainen kuin valta- tai vaihtoehtomedia sen antaa ymmärtää. Lähi-idässä on äärimmäistä köhyyttä ja siellä on pulaa kaikesta. Siellä on myös äärimmäistä rikkautta ja yltäkylläisyyttä. Riippuu ihan siitä minkä klaanin henkilöitä ja milta portaikolta katsotaan.

  Maat lähi-idässä ovat voimakkaasti islamin uskoisia sekä muslimivoittoisia. Kristittyjä on vähemmistö, selvä vähemmistö. Esim. libanonissa kristityt kuulemma käyvät ensin ranskankielisen business koulun jonka jälkeen englanninkielisen busineskoulun. Ja sitten muuttavat Saksaan perusten sielä busineksen. Minkälaisen, sillä ei ole niin väliä koska kun pääsee maasta pois, on aina parempi. Vaikka Libanonissa nykyään on minihameet ja länsimainen hapatus kaduilla.

  No, Aganistanissa eletään toivosta ja huhuista. Sielä lukutaidottomuus on suurta ja aina kun kuullaan että tulee muslimi-johtaja niin kuvitellaan että kivikot muuttuvat viinitarhoiksi ja yltäkylläisyys palaa historialliseen loistoona. Mutta ei. Siinä vaiheessa kun kukin sotapäälikkö tekee vuorollaan selväksi mikä oli agenda, alkaa kähkävien älämölö ja torikokoukset. Ja sitten käy kuten eilen kävi, mielenosoittajia ammutaan. Ja lapsia(kin) koitetaan pelastaa mutta vahvimmat (miehet) ovat ne jotka yleensä pääsevät pakoon.

  Meille suomalaisille on outoa ymmärtää että kaupunkeja voidaan vallata laukaustakaan ampumatta. Mutta tuola ei ole samalla tavalla luku/kirjoitutaitoa eikä varsinkaan kommunikaatiota. Kuka noista osaisi englantia tai ranskaa jotta ymmärtäisivät jotain puhelimesta nähtyä? Ja sieläkin propagandakoneisto tekee parhaansa kääntääkseen asiat parhain päin. Mutta kun kenelläkään ei ole ajatustakaa siitä miten asioita saataisiin muutettua parhain päin, uusi sotapäälikkö tuntuu aina vapahtajalta.

  Meidän on vaikea ymmärtää moista ymmärtämättömyyttä. Mutta se kuuluu niiden elämään ihan kuin Allahiin uskominen ja serkusavioliitot. Yhdessä kivittämisen ja burkhan kanssa. Länsimaat ovat koittaneet 100ssa vuodessa muuttaa 1600 vuoden jälkeenjääneisyyttä. Ja se on vain aiheuttanut kulttuurishokin. Jonka seurauksena pakoloiet tulevat eurooppaan. Ne luulevat että kaikki saavat meidän elintason, kunhan tänne vain pääsevät.

  Tämä siis yleistyksenä. Taparikollise, huumekertellien ja terroristien joukot tulevat tänne ihan tarkituksella. Ja ne ovat niitä koulutettuja.

  Vastaa
 4. Susi rajalta
  19.8.2021 20:53

  Kabulissa on kymmeniä ”suomalaisia” joista vouhkataan. Käytänössä kaikki ovat afganistanilaisia jotka ovat saaneet Suomen kansalaisuuden. Tulleet pakolaisina tänne ja palanneet turisteina sinne minne heitä ei voinut eikä voi palauttaa. Koska varma kuolema. Kela gold on heille kelvannut. Itsellä mitta totaalisesti täynnä sellaista. Siksi nyyhkytarinat eivät enää pure, säälipisteet on käytetty. Ei hetkauta kuvat, on ne lavastettuja tai ei. Todennäköisesti vieläpä lavastettuja, sehän on sääntö jotta länsipöljien kyynelkanavat aukeaa.

  Vastaa
 5. Pate
  20.8.2021 00:24

  On siellä kuka tahansa vallassa Suomen ei pidä ottaa sieltä yhtään elätettävää tänne. Veron maksajilla on jo ihan tarpeeksi maksettavaa/elätettävää siipiväkeä. Lisäksi pitäisi luoda suhteet uuteen hallintoon jotta tänne eksyneet afgaanit voidaan palauttaa takaisin kotimaahansa.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   20.8.2021 00:55

   Ongelmat on hoidettava siellä missä ne tehhään, -ja talibaanit pois.

   Vastaa
 6. juha II
  20.8.2021 00:42

  Tyypillistä päähänmenevää aineistoa länsimaille, jossa loukkaantuneen karhun lopettaminen rönsyää ”Sodan ja Rauhan” mittaisen selitelmän siitä, miksi nalle oli ihan aikuisen pakko ampua kun on ensin ainakin viikko käytetty poliisin toimesta tuumimiseen erilaisten pillimehujen käyttämisestä. Ja eikä järkipuhekaan tule kysymykseen kun ei sitä enää nykyään kukaan edes osaa!

  Sitten kun tosi paikka tulee niin lentokoneet ja junat Ruotsista ovat pullollaan parhaassa kyntö -iässä olevia nuoria miehiä, joilla kaikkien ”seisokin” laskettu yhteisikä on sama kuin se kuinka kaukana avaruusluotain Voyager 1 on maasta.

  Vastaa
 7. Eurooppa vajoo tähän shittiin
  20.8.2021 16:27

  Ankkurilapsia sieltä tulossa. Myöhemmin tulee koko suku perässä.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top