Kadonneen nyrkin arvoitus ratkesi: Ei TP-Utvassa vaan viesteissä

Me suomalaiset voimme luottaa edelleen esivaltaan, Korkeimpaan, ja Tasavallan Päämieheen sekä Päänaiseen. Selvitys on saatu, onko kysyttävää? Jos ei ole, niin taakse poistu!

Presidentti Sauli Niinistö kirjoitti päåäministeri Sanna Marinille 26.03. seuraavasti:

Arvoisa pääministeri, hyvät ministerit

Pahoittelen, että vaivaan teitä jälleen. Toivon, että aikaa riittäisi lukaista tämä ennen huomista tp-utvaa.

Paha on vasta edessä ja pahin seuraa sitä. Teiltä vaaditaan kovia päätöksiä ja niitä on myös tehty. Kovat päätökset eivät kuitenkaan yksin riitä, on johdettava myös operatiivisesti ja huolehdittava, että kokonaistilanne on vähintään tiedossa, mieluiten hallittavissa.

Toteamus, että viranomaiset virkavastuulla hoitavat päätösten tavoitteet toteen, ei riitä. Operatiivinen puoli vaatii ennakkotyötä, jotta jo päätöstä tehtäessä tiedetään mihin käytännön toimiin koneisto ryhtyy.

Toistan moneen kertaan esitetyn ajatuksen operatiivisen ”nyrkin” käyttämisestä. Hyvin koottu kriisiryhmä kartoittaa ongelmat, hankkii tiedot, kerää julkisen ja yksityisen osaamisen ja esittää sitten maan hallitukselle tilannekuvaa ja ehdottaa toimenpiteitä. Ryhmä siis omistautuisi kokonaan koronan käsittelyyn.

Tämä ajattelu ei ole mitenkään hallitukselta pois, vaan lisää. Operatiiviset toimet etenevät nopeasti ja hallitusti sitten kun hallitus on linjannut saamistaan punnituista vaihtoehdoista.

Tilanteen kehittyminen tuo tullessaan varmasti haasteita, joita emme osaa ennakoida. Hallituksella on valtavasti töitä lainsäädännön ja yleisten määräysten kehittelyssä. Tiiviisti käytännön asioissa työskentelevä ryhmä takaisi, että rattaat pyörivät säädettyyn tahtiin.

Sauli Niinistö

Tasavallan presidentin kanslian julkaisu 30.03.2020.

Pääministeri Sanna Marin vastaus samalla päivämäärällä:

Arvoisa Tasavallan presidentti,

Kiitän teitä viestistänne ja tähän mennessä tehdystä yhteistyöstä korona-virusepidemian hillitsemiseksi. Kiitän teitä myös siitä, että olette omalla toiminnallanne ja puheenvuoroillanne kansalaisten suuntaan tukenut työtä kansalaisten terveyden ja hyvinvoinnin turvaamiseksi.

Olette oikeassa siinä, että tarvitsemme ennakoivaa valmistelua. Päätösten on tärkeä perustua virkavastuulla valmistelluille esityksille, joiden tukena on kattava tilannekuva ja operatiivinen ennakointikyky. Samalla vastuusuhteiden tulee säilyä selkeinä, niin valtioneuvoston vastuun kuin yksittäisen valmistelijan virkavastuunkin. Vastuiden selkeys on oleellista myös ulospäin kun kriisi korostaa tarvetta viestiä suomalaisille tilanteesta. Otan hallituksen puolesta harkintaani tekemänne ehdotuksen kriisiryhmästä. Keskustelemme asiasta valtioneuvoston jäsenten kesken.

Sanna Marin
Pääministeri

Valtioneuvoston julkaisu 30.03.2020.

2 Comments

 1. Sotilasnjunttaa pukkaa
  31.3.2020 08:20

  Tämä nyt on tällaista teatteria. Tosiasiassahan Sauli olisi halunnut Suomeen diktatuurin jonka ylimpänä johtajana se olisi voinut alistaa koko Suomen NWO-agendalleen, jota nyt ajetaan kuin käärmettä pyssyyn. Ja kyllähän sen ymmärtää jos eläkevirka Saudeissa meni puihin.

  Tämä Nyrkki-kyllikki olisi ollut viimeinen niitti. Sen jälkeen ei enää olisi ollut vaaleja tai ”demokratialla” valittuja henkilöitä äänestäjien iloksi. Vaan tiukka juntta olisi ptänyt huolen suomalaisten asioista, omaksi edukseen. Katsokaa miten kävi Puolassa. Maassa jonne on tähän asti muuttanut esim. saksalaisia pakoon euroopan matuvyöryä.

  Vastaa
 2. ro
  31.3.2020 11:56

  Pressa .Jyrähtelee jälleen (nuoleskelee ja matelee),kun muuta ei voi. Puotipuksu lässytää joutavia,kun muuta ei ymmärrä tehrä.Kriisiryhmä pystyyn pikimmite,ja kaikille ministerin avustajille kenkää perseelle.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top