Kahta serbiä ammuttu Kosovossa, toinen uhreista 11-vuotias

Kahta serbiä on tänään aamulla ammuttu Kosovon Gotovashassa. Ampuja on etninen albaani joka on paennut paikalta autolla. Toinen uhreista on ollut 11-vuotias poika ja toinen 21-vuotias nuorimies. Kumpikin haavoittui laukauksista ja ovat siitä lähtien olleet sairaalahoidossa.

Ampumavälikohtaus tapahtui kun serkukset Stefan Stojanovic (11) ja Milos Stojanovic (21) kantoivat yhdessä joulukuusta tienpientareella kun albaani ampui heitä kohti ilman syytä. Ampuja haavoitti toista pojista käteen ja toista olkapäähän, mutta on hyvää tuuria etteivät uhrit olleet loukkaantuneet pahemmin. Ampujaa ei tähän mennessä ole vielä tavoitettu.

Välikohtauksen jälkeen Kosovon tiet ovat olleet tukossa ja ilmapiiri on kiristynyt äärimmilleen. Ortodoksikristityt viettävät joulua kuudes joulukuuta joten isku aiheuttaa kovan iskun serbien turvallisuudentunteeseen. Viikko sitten Serbian presidentti Alexandar Vucic ilmoitti, että mikäli yksikään serbi haavoittuu kosovolaisten käsissä lähettää Serbia Kosovoon armeijan.

Kosovo Online

Alla on nähtävillä linkkejä Telegram-viestintäpalveluun jonka materiaali voi olla sopimatonta herkemmille sekä verkkolehden sivuilla julkaistavaksi.

Video 1

Video 2

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top