Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää koronasta. Onko korona vaarallinen?

No ei ole!

Taustaa

Tämä on Extrauutisten ensimmäinen osa sarjalle kirjoituksia koronaepidemiasta, joissa käydään läpi epidemiaa pala kerrallaan. Epidemiaa esitelleen hyvin helposti ymmärrettävin numeroin tai esimerkein. Lukija voi jo tässä vaiheessa halutessaan hypätä yhteenvetoon. Siinä missä mahdollista, tai järkevää, pyritään lähteenä käyttämään suomalaisia asiantuntijoita ja virallisia suomalaisia lähteitä siten, että tulokset ovat helposti suomalaisten ymmärrettävissä, ja Suomeen sovellettavissa. Lähteisiin on viitteet linkkeineen. Ne ovat jokaisen helppo tarkistaa.

Suomesta

Suomi on Suomi, Suomessa on suomalainen terveydenhuolto, ja suomalainen väestö suomalaine ominaisuuksineen. Siksi usein mediassa esiintyvät viittaukset johonkin eksoottiseen maahan, jossa on voinut tapahtua jotain, eivät välttämättä ole mitenkään vertailukelpoisia Suomen kanssa.

Suurin osa suomalaisista jakaa suomalaisen geeniperimän, suomalaisen kasvatuksen, on varttunut suomalaisessa kulttuurissa, ja nauttinut suomalaisen yhteiskunnan tarjoamista palveluista, kuten vaikka koulutus ja terveydenhuolto. Silti tämä sarja ei ole mikään oodi suomalaisuudelle tai sen terveydenhuollolle, saati sen hallinnolle.

Oletetaan että on uutinen, jossa sanotaan, että Yhdysvalloissa, Brasiliassa, Intiassa, missä hyvänsä tapahtuu jotain koronaan liittyvää, on lukematon määrä syitä sille, minkä vuoksi näistä uutisista ei välttämättä ole mielekästä tehdä johtopäätöksiä Suomen suhteen. Niillä voi olla, mutta se on jotain mikä on aina arvioitava erikseen. Jossain kehittyvässä, trooppisessa maassa jossain kaukana voi tapahtua asioita, mitä ei voi tapahtua Suomessa. Jossain kehittyneessä maassa voi tapahtua asioita – paperilla. Poliittisista syistä. Kuten Suomessa. Siirrellään vaaleja tms. ihan pientä ja viatonta.

Suomi on asukasluvultaan niin pieni, että Suomessa on hankalaa väärentää numeroita jäämättä siitä kiinni. Eri sanamuodoin lukijaa kuitenkin voidaan huiputtaa. Me annamme datan puhua puolestaan. Huiputuksia käsittelemme myöhemmin erikseen. Tehdään siis asiasta yksinkertainen. Niin yksinkertainen, että sitä on sen jälkeen hankalaa nähdä muuten kuin miten se on. Käydään asiaan.

Suomen ensimmäinen…

Tapaus: Suomen ensimmäinen koronasairastuminen varmistui 29.1.2020. Tällöin jo useita päiviä maassa lomalla olleen, ja oireilleen, Wuhanista kotoisin olevan kiinalaisnaisen oireiden aiheuttajaksi varmistui virus, joka nyt tunnetaan nimellä SARS-CoV-2. Sen aiheuttama infektio tunnetaan monella nimellä, joista kaikki eivät mairittelevia, yleisin niistä on Covid-19. Tässä artikkelissa puhumme suomalaisittain koronasta.

Nainen oli lentänyt Saariselälle Wuhanista Pekingin ja Helsingin kautta. Hänet oli siirretty lievästi oireilevana Rovaniemen keskussairaalaan 28.1.2020. Hänen kuntonsa oli hyvä. Hän oli altistanut Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) arvioiden mukaan 15 henkilöä, jotka olivat seurannassa (1). Sairastunut parani, ja hänet kotiutettiin. Seurannassa olleet seurattiin. Ensimmäisenä Suomen löydöksestä uutisoi Iltalehti 28.1.2020 (2).

Suomen ensimmäinen koronatapaus löytyi noin varhain. Ensimmäisinä Euroopassa, mikä johtuu siitä, että Lappi on kiinalaisturistien suosiossa. Mitään ihmeempää ei episodista seurannut.

Kiinan viranomaiset ovat sittemmin raportoineet, että ensimmäinen löydös Wuhanissa tapahtui 17.11.2019. Ensimmäisen kerran tieto ”ongelmasta Wuhanissa” julkaistiin kansainvälisessä mediassa 30.12.2019 FluTrackers-nettisivustolla. Seuraavana päivänä kiinalaiset uutisoivat siitä paikallisesti. Uutinen levisi paikallisessa somessa, Weibossa, josta sen poimi mm. Reuters (3). Nimi Covid-19 juontaa vuodesta 2019. Jos kiinalaiset olisivat pystyneet peittelemään epidemiaa vielä päivän, olisi se tullut maailman tietoon 1.1.2020.

Kuolema: Suomen ensimmäinen ”koronaan liittyvä kuolema” raportoitiin THL:n toimesta maaliskuun lopulla, 21.3.2020 (3). Termiä ”koronaan liittyvä kuolema” korostetaan heti tässä. Se on THL:n käyttämä termi (4). Termiä korostetaan sen vuoksi, että se ei kuulu ”koronan aiheuttama kuolema”, vaan että kuolema on koronaan liittyvä. Terminologian kanssa täytyy olla hyvin tarkkana.

THL:n teksti 21.3.2020 luki seuraavasti:

”Hyvin iäkäs Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella asuva henkilö on menehtynyt 20.3.2020 koronaviruksen aiheuttamaan COVID-19-tautiin. Kyseessä on Suomen ensimmäinen koronavirustartuntaan liittyvä kuolema.
Suomen ensimmäinen koronaviruksen aiheuttama kuolemantapaus on erittäin valitettava, mutta ei odottamaton. Vaikka suurimmalla osalla sairastuneista koronaviruksen aiheuttama tauti on melko lievä, sairaus voi olla vakava ikäihmisille ja etenkin niille ikäihmisille, joilla on jokin perussairaus.
Kuolemantapaukseen liittyen ei yksityisyyden suojaamiseksi anneta lisätietoja.”

THL siis sanoo, että hyvin iäkäs henkilö on menehtynyt koronaan liittyen. THL sanoo myös – jo maaliskuussa 2020 (Sic!) – että suurimmalla osalla tauti on lievä, mutta sairaus voi olla vakava ikäihmisille, etenkin niille, joilla on jokin perussairaus. THL oli oikeassa maaliskuussa 2020. Nyt sen suurelle yleisölle välittämä kertomus, narratiivi, epidemiasta on muuttunut – vaikka yllä mainitut faktat eivät ole muuttuneet.

Koronatilanne Suomessa nyt

Tilanne Suomessa on aivan kuten THL sanoi sen maaliskuussa 2020 olevan. Lokakuu 2021 koittaa muutaman päivän päästä. On kulunut jo yli 18 kuukautta Suomen ensimmäisestä koronakuolemasta. Suomi on aivan sekaisin, vaikka tauti on vaarallinen ikäihmisillä, joilla on perussairaus. Muilla se on lievä. THL on alusta saakka ollut oikeassa.

Katsotaan THL:n sivustoa (5). Siellä on runsaasti dataa. Palaamme siihen myöhemmin. Tässä yhteydessä – onko korona vaarallinen – olemme kiinnostuneet vain koronakuolemista. Tai siis, koronaan liittyvistä kuolemista. Lähes kaikilla on flunssaa silloin tällöin. Siinä siis ei ole mitään ihmeellistä. Mutta tappaako korona? Se lienee se kysymys mikä ihmisiä kiinnostaa ja huolestuttaa eniten.

Tällä päivämäärällä (26.9.2021) THL raportoi Suomessa koronaan liittyviä kuolemia olevan yhteensä 1062. Päivämäärällä 21.3.2020 THL kirjoitti, että suurimmalla osalla tauti on lievä, mutta että sairaus voi olla vakava ikäihmisille, etenkin niille, joilla on jokin perussairaus. THL oli tarkalleen oikeassa heti kättelyssä, jo 18 kuukautta sitten. THL:n mukaan – nyt:

 • Kuolleiden mediaani-ikä on 82 vuotta.
 • Kuolleista 54 % on miehiä ja 46 % naisia.
 • Tarkemmat terveystiedot ovat saatavilla 52 % menehtyneistä. Heistä valtaosalla (yli 95 %) oli yksi tai useita pitkäaikaissairauksia.

THL:n voi siis katsoa olleen oikeassa joka suhteessa, maaliskuussa 2020. Entä sen jälkeen?

THL oli oikeassa – Loistavaa!

Tarkastellaan vielä numeroita yllä. Ensinnä siinä sanotaan, että kuolleiden mediaani-ikä on 82 vuotta. Tilastokeskuksen mukaan miesten elinajan odote vuonna 2020 oli 79 vuotta, kun se naisilla oli 85 vuotta. Näiden keskiarvo on 82 vuotta, eli kuolleiden ikä ei poikennut oletusiästä. Se poikkeaa hieman, jos huomioidaan, että miehiä kuoli enemmän ja heidän oletuselinikänsä on kolme vuotta naisia vähemmän.

THL oli oikeassa. Koronaan liittyvät kuolemat voivat olla vaarallisia ikäihmisille, jotka ovat jo eläneet vanhemmiksi kuin mikä odotettu elinikä on. THL oli myös oikeassa siinä, että sairaus voi olla vakava etenkin niille, joilla on jokin perussairaus. Koronaan liittyvistä kuolemista yli 95% on tapahtunut henkilöille, joilla oli yksi tai useampia perussairauksia. Koronaan sairastuneet siis kuolevat siinä iässä, kun ihmisillä Suomessa on tapana kuolla, tai sitä vähän vanhempina, vielä siten, että heillä on taustalla ainakin yksi, ellei useampia perussairauksia.

Tästä looginen johtopäätös on se, että koronaan liittyvät kuolemat sattuvat niille, jotka ovat valmiiksi ikänsä ja perussairauksiensa vuoksi vaarassa kuolla käytännössä mihin hyvänsä infektioon.

THL:n vemputus alkaa

THL tunnetaan vemputtajana. Mainitaan alkuun esimerkki siitä, että THL ilmaisee perussairauksien luvun vähemmän kuin akateemisella tavalla. On totta, että jo luku ”yli 95%” yksin kertoo sitä, että lähes kaikilla kuolleilla oli yksi tai useampia pitkäaikaissairauksia. Mutta luvuilla 95.01% ja 99.99% on eroa, siten mielenkiintoa.

Miksi THL temppuilee numeroilla?

Mainitaan myös erikseen, että Tilastokeskus otsikoi sivunsa seuraavasti: ”Kuolleiden määrä kasvoi edellisvuodesta”. Sivulla lukee, että: ”Vuonna 2020 kuolleita oli 55 488, mikä on 1539 enemmän kuin edellisvuonna.”

Siellä ei lue, että maan väkiluku 2020 oli 5 533 793 (7), kun se vuonna 2019 oli 5 517 919 (8). Se tarkoittaa sitä, että Suomen väkiluku vuonna 2020 kasvoi 15 874 henkilöllä. Hirveän taudin riehuessa ja repiessä kansaa (eri ryhmiin) – väestön määrä ei vähene vaan kasvaa? Tuon tiedon joutuu hakemaan monen mutkan kautta. Miksi Tilastokeskus temppuilee semantiikalla?

Väestö kasvoi vielä siitä huolimatta, että vanhimmat suurista ikäluokista ovat jo noin 76-vuotiaita, mikä väistämättä johtaa siihen, että kuolleiden määrä tulee seuraavina vuosina kasvamaan entisestään, jopa suhteessa väestöön, koska kyseessä ovat kirjaimellisesti ”suuret ikäluokat”, syntyvyyden taas ollessa pakkasella.

Stalin oli Suomelle Marinia pienempi uhka

Miksi Suomeen ei synny lapsia? Suomi oli houkuttelevampi paikka hankkia lapsia 1945, Isä Aurinkoisen vielä hönkiessä niskaan, kuin se on vuonna 2021? Maailman onnellisin kansa ja kaikkea? Maailman paras hallitus, jota johtaa maailman paras pääministeri – Kaikkien Suomalaisten Äiti Aurinkoinen, Sanna Marin.

Toinen johtopäätös, minkä datasta voi tähän mennessä vetää, on siis se, että suomalaiset pitivät Stalinia pienempänä pahana kuin Marinia, ja hänen ”suurta nolaustaan” (Great Embarrassment).

THL ja Pyhä Graafi

Alkaa jo tuntua sille kuin THL ja Tilastokeskus tekisivät sivunsa vaikeiksi selata. Miksi ne niin tekisivät? Asiantuntijat ja pelit heillä siellä. THL ei olisi THL, ellei se vemputtaisi lukujaan, jos sille niin sanotaan. Sen määrärahat riippuvat oikeista luvuista. Jos THL ei toimita poliitikoille näiden haluamia lukuja, toimi asiantuntijoina valiokunnissa, tai muuten myy itseään – olisi se tarpeeton!

On se sitä nytkin, mutta on politiikkoja, jotka tarvitsevat sen asiantuntemusta huiputtaakseen hyväuskoisia. Tai auktoriteettiuskovaisia – Suomalaisten suurin synti. THL tarjoaa suojatyöpaikan yli tuhannelle asiantuntijalle ja muulle Nostradumbassille. THL:n sivuilta (jonka nimi nyt onkin experience.arcgis?) löytyy kun löytyykin yhden kuvan alle piilotettu kuva koronakuolemista (10). Sen pyhän graafin (Holy Graphic) löytää vain, jos tajuaa klikata kuvaa ”Tautitapaukset ikäryhmittäin”.

Tautitapaukset ikäryhmittäin. Huomaatko, että 1) näyttää sille, kuin korona olisi nuorten tauti? No se on. Siksi se on vaaraton, kuten THL jo maaliskuussa 2020 totesi. Huomaatko, 2) pienet nuolet kuvan alalaidoissa? Jos huomaat, ja jos jo valmiiksi sekavasti suunnitellulta sivulta tajuat klikata nuolia, vasta sitten löydät grafiikan koronaan liittyvistä kuolemista. Joko oikealta tai sitten vasemmalta.

Kuolemat ikäryhmittäin. Suomessa ei tähän päivään mennessä ole kuollut yhtään koronaan liittyvää kuolemaa alle 30-vuotiailla. Alle 50-vuotiailla koronaan liittyviä kuolemia on kuollut 25. Viimeisin kuolemantapaus samalla sivulla olevassa graafissa on päivätty 17.9.2021.

Huomenna tulee 10 päivää ilman kuolemia. Mitä tehdään? Suljetaanko vaikka Varsinais-Suomi? Vai kiusattaisiinko tällä kertaa kymenlaaksolaisia? Puhelu pääministerin kansliasta paikalliseen AVI:iin, niin loppuu – joku – siellä.

Normaalipainoinen nainen laulaa

THL:n Hanna Nohynek on toiminut THL:n propsina tässä pelissä. Hitler kutitteli lapsia. Biden nuuski niitä. Nohynek on THL:n kasvot tälle – ”libretolle”. Valkyria, jolla on lempeät kasvot. Näyttää hyvälle mediassa, antaa helposti lähestyttävän, rehellisen kuvan. Ihmiset luottavatl Ei ylipainoa. Vartalolla. Sielu, eri juttu.

Mikä on hyväksyttävä määrä kuolemia?

Refleksinä joku voisi vastata 0. Mutta kuolemisprosentti on 100%. Ollaan realisteja. Nohynekille esitetään kysymys siitä, millaisen korona­tilanteen kanssa Suomi voi elää? Nohynek sanoo, että ”influenssaan menehtyy 500 – 2 000 suomalaista vuosittain, eikä silti yhteiskuntaa suljeta eikä aseteta kovia rajoituksia.” THL on taas oikeassa!

Vielä yhdet laskut

Onko korona vaarallinen? Vuodessa influenssa voi tappaa 2000 henkilöä, eikä se ole uutinen. Elämä on sykli. Se alkaa ja päättyy. Ei siinä ole kenellekään mitään uutta. Nyt se on päässyt unohtumaan. Eikä ihmisiä voi siitä syyttää. Media haistaa pelon, tietää, että pelko myy. Ihminen joutuu sykliin, missä algoritmi syöttää hänelle koronapornoa.

Klikkailee raflaavia otsikoita, ja roskajournalismi tahkoaa median kirstuun rahaa. Pelkoon jää koukkuun. Adrenaliinikoukku. Siksi media ei kirjoita, että koronaan liittyviin sairauksiin on Suomessa kuollut vain 1062 ihmistä, yli 18 kuukautta ensimmäisestä koronaan liittyvästä kuolemasta, tai 20 kuukautta ensimmäisestä tartunnasta.

Laskut:

 • Jos influenssa voi vuodessa tappaa 2000 ihmistä, on se normaalia elämän kiertokulkua. 2000/12 on 166,7.
 • Jos koronaan liittyvään sairauteen kuolee 20 kuukaudessa 1062 ihmistä – meillä on pandemia? Vai onko? 1062/20 on 53,1.
  166,7/53,1 = 3,1.

Paljon melua tyhjästä?

Jokainen voi tarkistaa tässä artikkelissa esitetyt väitteet ja luvut. Se on äärimmäisen helppoa. Klikkaa vain linkit. Näpyttää laskinta. Vaikein osuus voi alkaa siitä.

Hitto! Ei tämä voi olla… Joku juju…

Tarinan kaari, argumentit, numerot… Kaikki ovat kohdillaan… Mistä tässä oikein on kyse? Kun pääset tuohon vaiheeseen – kysyt itseltäsi, ”mistä on kyse?” – olet jo voiton puolella.

Kaikki alkaa kysymyksestä.

 1. https://yle.fi/uutiset/3-11183390
 2. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/620633f4-9589-4666-92a3-0c9dd4b22791
 3. https://en.wikipedia.org/wiki/Timeline_of_the_COVID-19_pandemic_in_2019
 4. https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tilannekatsaus-koronaviruksesta/covid-19-tautiin-liittyvien-kuolemien-tilastointi
 5. https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tilannekatsaus-koronaviruksesta
 6. https://www.stat.fi/til/kuol/2020/kuol_2020_2021-04-23_tie_001_fi.html
 7. https://www.stat.fi/tup/julkaisut/tiedostot/julkaisuluettelo/yyti_sul_202100_2021_23490_net_p2.pdf
 8. https://www.stat.fi/tup/julkaisut/tiedostot/julkaisuluettelo/yyti_sul_201900_2019_21459_net.pdf
 9. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008022804.html
 10. https://experience.arcgis.com/experience/d40b2aaf08be4b9c8ec38de30b714f26
 11. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008022804.html

9 Comments

 1. Juha
  26.9.2021 14:30

  Poliisivaltioterrori tyyliin Neuvostolitto, pian naapurustossasi lähellä sinua..

  I can’t breath!!

  https://twitter.com/i/status/1441380783676030983

  Vastaa
 2. jani
  26.9.2021 14:54

  Ensimmäisenä koronakeväänä terveydenhuollon kapasiteetti kävi lähellä maksimia. Ruumiita alkaa tulla silloin enemmän jos kapasiteetti ylittyy tai muita hoitoja ja seulontoja joudutaan karsimaan.
  Valinta joudutaan siis tekemään rumiiden ja rajoitusten välillä. Valinta on tehty aikoja sitten kun lakiin on kirjattu nämä pykälät väestön suojelusta ja rajoitustoimista pandemiatapauksissa. Ja nyt viranomaiset joutuvat niitä noudattamaan. Kaikki sekoilu ja sekavuus johtunee siitä että tämä on ensimmäinen kerta meidän elinaikanamme kun tähän on jouduttu. Siinä asia selitetty kaikille kiukkuisille uhmaikäisille lapsille mahdollisimman yksinkertaisesti.

  Vastaa
 3. pöh
  26.9.2021 15:03

  Hyvin kirjoitettu juttu, mutta yritäppä selittää näitä pelkoon lietsotuille rokote kiihkoilijoille.
  Saat kuulla olevasi rokotevastainen, kulkutautimyönteinen vähän koulutettu valemediaan uskova, vaikka kaikki on täysin päinvastoin.
  Jopa kaikki THL, FIMEA, CDC, EMA jne viralliset tilastot on heille valemediaa, koska niistä ei puhuta mitään jossain Ilta Läpyskässä ja Huumori Sanomissa.

  Vastaa
 4. Kalergi-suunnitelma
  26.9.2021 17:21

  Kanadalainen lääkäri Guyline Lanctot julkaisi runsaat parikymmentä vuotta sitten kirjan Medical Mafia. Hän oli siihen mennessä toiminut pitkään lääkärinä paitsi Kanadassa myös Yhdysvalloissa ja Ranskassa. Hänen mukaansa Medical Mafia on levittäytynyt maailmanlaajuisesti ja organisoitunut mallinaan sisilialainen mafia. Medical Mafia korruptoi tai ainakin yrittää korruptoida kussakin maassa mm. korkeimpia terveysviranomaisia ja tarpeen mukaan myös poliitikkoja. Rahasta ei ole puutetta siihen tarkoitukseen, koska mafia rypee rahakasoissa, jota sille tulvii ovista ja ikkunoista, koska se pystyy nyhtämään kiskurihintoja PATENTOIMISTAAN SYNTEETTISISTÄ valmisteista, joilla lähes kaikilla on pienempiä tai suurempia myrkkyvaikutuksia, virallisen totuuden mukaisesti kaunistellen sanottuna ’sivuvaikutuksia’.

  Rokotteet kuuluvat Medical Mafian tuottoisimpiin liiketoiminta-alueisiin mm. syöpäteollisuuden ja antibioottien ohella.

  Ylläsanotun perusteella voi arvailla, miksi THL vaikenee täydellisesti esim. ivermektiinistä:
  ”Mikko Paunio: Sulkutoimet pois, ivermektiini ja D-vitamiini käyttöön – Big Pharman hyysäys saa loppua”,
  https://koronarealistit.com/mikko-paunio-sulkutoimet-pois-ivermektiini-ja-d-vitamiini-kayttoon-big-pharman-hyysays-saa-loppua/

  Eräs toinen THL:n vaikenema lääke on hydroksikrokiinini, jota eri puolilla maailmaa sekä yksittäiset lääkärit että lääkäriryhmät ovat menestyksellisesti käyttäneen koronan parantamiseen. Se on alunperin kehitetty malarialääkkeeksi n. 70 vuotta sitten ja kuuluu niihin melko harvoihin lääkkeisiin, jolla on korkeintaan pienet haittavaikutukset.

  Ivermektiinillä ja hydroksikrokiinilla ei ole ainakaan enää voimassaolevaa patenttia, joten niistä ei voi nyhtää mielivaltaisia kiskurihintoja paisuttamaan Medical Mafian mahtavaa kassaa!

  Vastaa
 5. MM-kisat
  26.9.2021 18:46

  Koona ei ole vaarallinen eikä sen vuoksi tarvitse pitää välimatkoja. Katsokaapa valokuvat eiliseltä naisten MM-polkupyöäilystä:

  https://www.flanders2021.com/en/races/women-elite-road-race

  Montako maskia tai välimatkaa näet kilpailujen kuvissa tai televisioiduissa videoissa? Minä en nähnyt kuin pari koko kilpailujen aikana. Niin että, kyllä se koona on vaaraton eikä sitä tarvitse pelätä. Kun ei sitä pelätä Belgiassakaan.

  Vastaa
 6. Margit Karvonen
  26.9.2021 19:17

  Tärkeästä asiasta puhutte.

  Vastaa
 7. juha II
  26.9.2021 22:24

  THL ja korona ovat sellainen pari, että siinä mennään lottoamisen puolelle!

  Minulla on oma erittäin vahva käsitys asiasta, mutta en jaa sitä sillä kyse on kultista ja siihen liittyvistä kaikista riiteistä!!!

  Missä korona ruumiit. Kirmkonkellot eivät hakkaa itseään halki eivätkä korpit ole sen lihavampia kuin tavallisestikkaan.

  Vastaa
 8. K.Lehto
  27.9.2021 09:11

  Ajatelkaa millainen pandemia saatais aikaiseksi kun huomioitaisi kuinka monta ihmistä on saanut pölypunkkitartunnan ja kuolee pölypunkkien tartuttamana, käytännössä kaikki. Hirveät mandaatit voitas laittaa kaikille järkyttävät filtterimaskit naamalle omissa kodeissaankin ja jokainen koko ajan kulkemaan pölynimuri kädessä imuroimaan jokaista nurkkaa. Mandaatit julkisiin tiloihinkin tietenkin, jokaisen imuritava mukanaan kuljettamalla pölynimurilla se jota on kulkenut.

  Vastaa
 9. K.Lehto
  27.9.2021 09:16

  Ja tietenkin viranomaiset voisivat säännöllisesti käydä ovelta ovelle mittaamassa ihmistenkotien pölypunkkiestiintymiä ja määrätä epätoivottavasti pölypunkkejaan hillinnetä ihmisiä imurointi-koulutus-leirille samalla kun viranomaiset desinfioi huonosti suoriutuneen kansalaisen kodin tämän kansalaisen laskuun.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top