Suomi peruuttaa osallistumisen Cold Response -harjoitukseen Norjassa

Suomesta Cold Response -sotaharjoitukseen lähtevät 400 sotilasta olivat vielä Suomen puolella rajaa, kun koko osallistuminen peruutettiin yhden norjalaisen sotilaan sairastuttua Norjassa, ja yhden harjoitusleirin jouduttua karanteeniin covid-19 -epidemian takia.

Aiemmin harjoituksesta on jäänyt pois 3000 amerikkalaista sotilasta, jotka määrättiin Lähi-Itään muusta syystä.

(Otsikko päivitetty ja yo. teksti lisätty 15.30, alla päivittämätön)

09.03 alkavaan harjoitukseen Norjaan lähtee Suomesta 400 varusmiestä ja kantahenkilöä. Jääkäriprikaatin tiedottajan Taina Pirisen mukaan prikaati odottelee norjalaisilta tietoja tilanteesta.

Norjassa on harjoitukseen osallistuvissa joukoissa havaittu yksi sairastunut, ja yksi harjoitusleiri on eristetty karanteeniin. Suomalaisia ei siis ole vielä paikalla.

Cold Response 2020 on Norjan johtama talviolosuhdeharjoitus, johon osallistuu yhteensä yli 15 000 sotilasta. Harjoitukseen osallistuu joukkoja Suomen, Norjan ja Ruotsin lisäksi Tanskasta, Alankomaista, Belgiasta, Saksasta, Ranskasta, Iso-Britanniasta ja Yhdysvalloista. Cold Response -harjoituksia järjestetään joka toinen vuosi. Edellisen kerran Suomi oli mukana vuonna 2016.

1 Comment

  1. Tehdäänkehitysmaayhdessä
    8.3.2020 14:38

    Pian saavat järjestää laukunkannon harjoitukset. Meillä on tilaa. Sekä hallituksella haluja. Vielä kun saadaan itäraja auki, Pimiät ovat valmiit ottamaan kaikki rajan yli marssivat . No vot , sittempä ompi puuhaa kaikilla.😆

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top