Kaivohuoneen henkirikoksesta epäiltyjen kuvat julki, epäilty rikos pahoinpitely ja kuolemantuottamus

Helsingin Kaivopuistossa, ravintolan edustalla, tapahtunutta suomalaisen nuorenmiehen tappamista tutkitaan tuottamuksellisena tekona, kertoo poliisin tiedote. Seuraavassa tiedote kokonaisuudessaan. Tuottamuksellisuuden yhdistäminen yksinteoin tehtyyn muutenkin rangaistavaan tekoon, -esm. pahoinpitelyyn, on uudehko ilmiö suomalaisessa juridiikassa.

Helsingin poliisi tutkii lauantain ja sunnuntain välisenä yönä 4.–5.7.2020 Kaivopuistossa ravintola Kaivohuoneen edustalla tapahtunutta pahoinpitelyä ja kuolemantuottamusta. Poliisi ei ole tavoittanut rikoksesta epäiltyjä, eikä heidän henkilöllisyytensä ole poliisin tiedossa. Poliisi pyytää sekä havaintoja tapahtumista että kuvissa olevien henkilöiden tunnistusta.

– Tässä vaiheessa saatujen tietojen perusteella rikoksesta on syytä epäillä useaa henkilöä. Esitutkinnassa selvitetään kunkin henkilön osuus tapahtumiin, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jukka Larkio Helsingin poliisilaitokselta.

Tapahtumat saivat alkunsa Kaivohuoneella kello 01.00 annetun valomerkin jälkeen. Ravintolassa iltaa viettämässä ollut nuorten miesten seurue oli poistumassa muiden asiakkaiden mukana ravintolasta, kun narinkkatilassa entuudestaan tuntematon mies löi yhtä heistä ilman syytä. Lyöjä oli osa ulkomaalaistaustaista seuruetta.

Nahistelu seurueiden välillä jatkui ravintolan ulkopuolella. Valvontakameratallenteiden ja asianomistajien kertomusten mukaan ulkomaalaistaustainen seurue haastoi edelleen riitaa. Toinen seurue oli passiivinen ja hajaantui, mutta hetkeä myöhemmin seurueen jäsenet huomasivat, että ulkomaalaistaustaiset miehet löivät ja potkivat yhtä heidän seurassaan ollutta miestä noin 50 metrin päässä ravintolan ulko-ovesta, vasemmalla puolella. He yrittivät mennä väliin, mutta miehet estivät heidän väliinmenon ja pahoinpitelivät väliin yrittäneitä. Lisäksi ainakin yhtä miestä oli pahoinpidelty ennen kuin hän yritti mennä väliin edellä mainittuun pahoinpitelyyn.

– Asiaa tutkitaan pahoinpitelynä ja kuolemantuottamuksena, koska yksi pahoinpitelyn uhreista menehtyi saamiinsa vammoihin tapahtumia seuraavana yönä eli sunnuntain ja maanantain välisenä yönä 6.–7. heinäkuuta. Uhrit ja tekijät eivät tunteneet toisiaan entuudestaan, Larkio jatkaa.

Havainnot tapahtumista ja valvontakamerakuvissa olevien henkilöiden tunnistukset voi lähettää sähköpostitse vakivaltarikosyksikko.helsinki@poliisi.fi tai Whatsapp-sovelluksen kautta numeroon 050 562 7405.

Lisätietoa valokuvista:

 • Kuvissa esiintyy yhteensä neljä nuorta miestä, jotka olivat ulkomaalaistaustaisessa seurueessa, jota epäillään rikoksista.
 • Kuvissa numero 1 ja 2 esiintyy sama mustapaitainen henkilö. Henkilön mustassa paidassa on valkoiset silmät.

  Kuva 1.
 • Kuvassa 2 esiintyy myös toinen, valkopaitainen henkilö, jonka tunnistusta poliisi myös kaipaa.

  Kuva 2.
 • Kuvassa 3 ja 4 on sama henkilö, jolla on ns. durak-huivi eli huivi, joka voidaan sitoa kireäksi pään ympärille.
Kuva 4.
Kuva 5.
’kuva 6.

4 Comments

 1. Kai Ruonala
  29.7.2020 18:01

  Kuolemantuottamus? 5 jätkää lyö ja potkii maassa makaavaa ja poliisit katsovat vierestä.
  Kun sylkevä ”runopoika” itse poistuu sairaalan hoidosta, narkkaa ja kuolee, niin kerran tätä potkaissut saa linnaa.

  Onkohan meillä multikulttuurisuuden sijasta useammat standardit?
  Voisiko rouvaoletettu Valtakunnan Yleinen syyttelijätär ottaa kantaa, jos vain vihapuhejahdilta joudatte?

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   29.7.2020 18:11

   Jesse Torniainen muistaaksi tuomittiin pahoinpitelystä, johon hänet todettiin syylliseksi. Uhrin kuoleman ei katsottu johtuneen siinä määrin tästä tapahtuneesta, että se olisi langennut syyksi. Muistelen näin, korjatkaa ihmeessä jos olen väärässä. Kaivohuoneen ravintolan edustalla tapahtuneen kuolemaan johtaneen pahoinpitelyn kulusta on ristiriitaista tietoa. Odotellaan tarkemman selvityksen tulosta. Media voisi kuulla myös menehtyneen kavereita. Poliisin etsimistä tyypeistä jonkun väitetään löytyvän somesta.

   Olen samaa mieltä, että tuottamuksellisuus ei kuulu rikoslaki-rikoksiin. Tappo -käsite keksittiin niitä rikostapauksia varten, jossa pahoinpitelijällä ei ole aietta tappaa, eikä voimankäyttö ole sitä luokkaa että uhri olisi ollut selvässä kuolemanvaarassa, mutta kuoli kuitenkin. Jos viisi miestä potkii maassa makaavaa, niin silloin voimankäyttö on tappavaa. Jos uhri jää henkiin, mun oikeustajun mukaan kyse on tapon yrityksestä, ellei murhan.

   Vastaa
 2. Los6666
  18.8.2020 22:43

  onneks suomen polpo julkaisi tekijöiden kuvat 3-4 viikkoa myöhässä johtuen suojaväristä.
  hyvin kerkesivät poistua suomesta loisimaa johonki muuhun e.u.s.s.r maahan.
  fuck the blm

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   19.8.2020 13:43

   Eik niiden nimet ja aiemmat ”tuomiot” ole jo kerrottu netissä? Vihapuheiden metsästäjät voisivat hakea ne sieltä.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top