Kaksi huomattavaa vastarintajohtajaa kuollut Panjshirissa, Afganistanin uskonnollinen Mulama vedonnut taistelujen lopettamiseksi

Afganistan muslimipappien neuvosto, Mulama, kehotti eilen sotivia osapuolia, Kabulissa vallan kaapannutta Taleban-terroristijärjestöä, ja Panjshirin laaksoa hallitsevaa Kansallista Vastarintaliiketta (NRF:ää) välittömään aselepoon, jonka vastarintajohtaja Ahmad Massoud myös heti hyväksyi. Taistelut kuitenkin jatkuvat, epäselvässä tilanteessa Talebanin kieltäydyttyä aselevosta.

Kuvassa Pakistanin ilmavoimien F-16 -hävittäjä Panjshirin laaksossa, –Ahmad Massoudin mukaan.

Afganistanin Uskonnollinen Neuvosto Mulama otti sunnuntaina (05.09.) kantaa alkaneeseen sisällissotaan. Koraanintutkijat ilmoittuvat, että koska Afganistanissa ei ole enää vieraita joukkoja, ei ole mitään syytä taisteluun.

”Taistelette, mutta millä perusteilla tapatte muslimiveljiä? Jos tämä tilanne jatkuu, maa suistuu yhteenottoihin kansallisuuksien ja alueiden välillä”, sanoi uskonnontutkija Abdul Qader Qanet.    ”Neuvottelitte Yhdysvaltojen kanssa suljettujen ovien takana kaksi vuotta. Olette matkustaneet eri maihin. Kättelitte uskottomia ja heidän naisiaan. Mutta ette ole valmiita puhumaan muslimiveljenne kanssa”, sanoi uskonnontutkija Mawlawi Mohammad Amin.

Vastarintaliikkeen sotilaallisen johtajan kenraali Abdul Wudod Zaran kerrotaan kaatuneen, ja eilen kuulimme vastarintaliikkeen tiedottajan, tunnetun afganistanilaisen toimittajan Fahim Dashtyn, kaatuneen taistelussa talebaaniterroristeja vastaan. Surullisesta uutisesta kirjoitti myös iranilainen kansalaisaktivisti Masih Alinejad:

Taleban -joukot tappoivat tänään sankarillisen journalistin Fahim Dashtyn , joka kuoli puolustaessaan kotimaataan Taleban-terroristeja vastaan. Fahim oli Kabul Weeklyn toimittaja ja työskenteli ahkerasti sananvapauden puolesta. Kun Taleban hyökkäsi Afganistaniin, hän liittyi vastarintaan. RIP Fahim.

Pakistan osallistuu Panjshirin taisteluihin

Panjshirissä taisteleva afgaanisotilas twiittaa:

Minulla on muutaman sekunnin satelliitti-internet. Pakistanilaiset lennokit pommittavat meitä. Olemme suoran hyökkäyksen kohteena ISI:n (Pakistanin tiedustelupalvelu) toimesta. Levitä sanojamme. Siviilimme ovat kohteena. Tämä voi olla viimeinen twiittini ikuisesti, jos et kuule minusta muutamaan päivään.

Aiemmin on jo kerrottu epäilystä, että Panjshirin meneillään olevissa taisteluissa talebaanien hyväksi toimivat Pakistanin armeijan miehittämättönät dronet. Vastarintajohtaja Ahmad Massoud kertoi juuri, että pakistanilainen hävittäjäkone on pudotettu Panjshirissa:

Pudonnut kone näyttää olevan tyyppiä F-16, jota ei ole Afganistanin armeijalla, eikä ole ollut Yhdysvaltain joukkojen käytössä vuosina 2001-2021 käydyssä sodassa Afganistanin alueella. Sen sijaan F-16 on Pakistanin ilmavoimien kalustossa tärkein hävittäjäkone.

Lisää aiheesta:

Pakistanin vakoilupomo pohjustaa Kabulissa yhteishallitusta Afganistaniin

Intialais-väite: Kabulissa eilen kuullut laukaukset olivat talebaanien valtataistelua

2 Comments

 1. pöh
  6.9.2021 15:19

  tappakoon toisiaan. Niinhäs ne muslimit aina tekee. Kuhan länsimaihin ei pääsetettäs ainuttakaaan.
  1400-vuotta vanhan uskonnon takia ne tappelee edelleen ympäri maailman.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   6.9.2021 15:22

   Siellä on nyt kysymys myöskin siitä, että muodostuuko Afganistanista talebaanien vallan alla kansainvälisen terrorismin pesäpaikka. Juttu koskee siis meitäkin.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top