Kaksi uutista Pennsylvaniasta: Trump hävisi/voitti kanteen (VIDEO)

Kerroimme torstaina (26.11.), että Pennsylvanian osavaltion tuomioistuimen tuomari Patricia McGullough oli määrännyt osavaltion viranomaiset jäädyttämään perjantaihin (27.11.) asti kaikki toimet ääntenlaskutuloksen vahvistamisen suuntaan, odotellen osavaltion senaatin pitämän kuulemistilaisuuden (25.11.) tulosten virallista saapumista vaalilautakunnalle. Perjantaina sitten tapahtuikin kaikenlaista.

Liittovaltion muutoksenhakutuomioistuin hylkäsi perjantaina Yhdysvaltojen presidentti Donald Trumpin kampanjatiimin kanteen, jolla vastustettiin Joe Bidenin julistamista presidentinvaalien voittajaksi Pennsylvaniassa. ”Tuomio oli toinen merkittävä takaisku Mr. Trumpin pyrkimykselle kumota 3. marraskuuta pidetyt vaalit”, kirjoitti media.

Useampikin media huomasi siteerata tuomari Stephanos Bibasin sanoja:  ”Vapaat, oikeudenmukaiset vaalit ovat demokratiamme elinehto. Syytteet epäoikeudenmukaisuudesta ovat vakavia, mutta vaalien kutsuminen epäoikeudenmukaisiksi ei riitä.”  ”Kanne edellyttää yksilöityjä väitteitä ja niille todisteita. Meillä ei ole kumpaakaan täällä.” Päätöksen teki kolmen tuomarin kollegio.

Näin siis liittovaltion muutoksenhakutuomioistuin, ja näin media sen päätöksestä 27.11., mutta mitä tekee osavaltion tuomioistuin, joka jo keskiviikkona määräsi aikalisän Trumpin lakitiimin osavaltio-senaatin virallisessa kuulemisessa 25.11. esittämien todisteiden huomioonottamisen varmistamiseksi. Tuomari Patricia McGullough antoi perjantaina uuden päätöksen, jonka voi lukea täällä (pdf).

Keskiviikkona tuomari McCullough oli siis keskeyttänyt sertifiointiprosessin väliaikaisesti, mistä päätöksestä valitettiin heti Pennsylvanian korkeimpaan oikeuteen. Perjantaina antamassaan alustavassa lausunnossa, McGullough kertoo vaalitulokseen kohdistuvalla kanteella olevan vakavastiotettavia edellytyksiä, ja jatkaa aiemmin määräämäänsä toimeenpanokieltoa.

Kanteen mukaan postiäänestys rikkoo Pennsylvanian perustuslakia ja muuttaa vaalitapaa, jonka mukaan äänestäjän on oltava henkilökohtaisesi. propria persona, jättämässä äänensä. Poikkeukset määritellään, mutta yleinen postiäänestys ilman äänestäjäkohtaisen luvan hakemista ei sovi lain henkeen eikä kirjaimeen.

Olemme saaneet kuulla tarkasti ja viiveettä kaikki Trumpin tiimille kielteiset päätökset, ja toistetusti ettei äänenlaskentaan tai vaaleihin kohdistuville valituksille ole perusteita. Tuliko kaikki ihan varmasti kerrottua?

Bonuksena Nevada: Republikaanit pääsevät 03.12. esittämään todisteensa julkisessa kuulemisessa (Wink wink, Yle):


Nevadasta tarkemmin Examiner 25.11. 2020: Vuonna 2020 äänestysrekisteriin merkitty 13 000 henkilöä ilman syntymäaikaa, sukupuolta ja uskottavaa osoitetta. Aiemmin ei juuri ketään.

Luettavaa:

Pennsylvanian senaatin valiokunnan edustaja Doug Mastrianon (ja neljän muun) pyynnöstä järjestämän virallisen kuulemistilaisuuden 25.11. tallenteen voit katsoa ikkunassa:

Pennsylvania: Tuomari kielsi etenemisen vaalituloksen vahvistamisessa perjantaihin asti

1 Comment

  1. Erkki Toivoo
    30.11.2020 08:00

    Kiitos asiallisesta ja puolueettomasta uutisoinnista. Se on äärimmäisen harvinaista nykyaikana. Uskomatonta että pieni media pystyy siihen mihin satojen miljoonien verorahat ei esim YLE:ssä riitä.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top