Kamala Harria tuomitsi ”juutalaisvastaisen vihan” sunnuntaina

Yhdysvaltain varapresidentti Kamala Harris puhui sunnuntaina Anti-Defamation League-järjestön vuotuisessa Never Is Now -konferenssissa, joka tänä vuonna järjestettiin koronan takia etänä. Puhe on herättänyt suurta mielenkiintoa.

”Kolme vuotta sitten kärsimme tappavimman hyökkäyksen amerikkalaista juutalaisyhteisöä vastaan ​​kansakuntamme historiassa, kohdistuen Life Tree of Life -synagogaan Pittsburghissa Pennsylvaniassa”, varapresidentti Kamala Harris sanoi toimistossaan ennen virtuaalitilaisuuden alkua.

”Ja haluan olla hyvin selvä tämän suhteen: Kun juutalaisia maalitetaan heidän uskomustensa tai identiteettinsä vuoksi, kun Israel torjutaan juutalaisvastaisen vihan vuoksi, se on antisemitismiä. Ja sitä on mahdotonta hyväksyä.”

Konferenssissa muistettiin erityisesti vuonna 2017 sattunut tapaus Charlottesvillessä  Unite the Right -tilaisuuden yhteydessä. Tällöin eräs nainen kuoli auton ruhjomana, epäselvissä olosuhteissa. Auton kuljettaja oli poistumassa mainitusta tilaisuudesta, jota vastaan nainen protestoi, -ja yliajoa pidetään tahallisena. Tapauksesta on puhunut mm. Joe Biden, sanoen sen motivoineen häntä haastamaan silloinen presidentti Donald Trump.

Israelilainen lehti muistuttaa äärioikeistolaisten ​​yms. huutaneen tuossa tilaisuudessa iskulauseita, jotka kohdistuivat juutalaisiin. Harrisin puhe onkin huomattu Israelissa, jossa hänen suhtautumistaan juutalaisvastaisiin ilmauksiin on aiemmin kummasteltu. Nyt häneen ollaan tyytyväisiä. Republikaanit ja eräät USA:n juutalaiset vaikuttajat olivat aiemmin olleet kriittisiä, Harrisin pidättäydyttyä eräässä tilaisuudessa reagoimasta (vasemmistolaisen?) opiskelijan Israeliin kohdistuneeseen syytökseen (palestiinalaisten) ”etnisestä puhdistuksesta” (“ethnic genocide”). Tapaus oli jättänyt jonkinlaisen varjon.

ADL:n etä-konferenssiin osallistui sunnuntaina mm. Israelin ulkoministeri Yair Lapid, ja joitain julkkiksia. Varapresidentti näyttää siis profiloituvan korkeamman tehtävän vastaanottamiseen.

Asiasta kirjoittivat:

4 Comments

 1. Mauri Hyhkö
  8.11.2021 12:42

  Varapresidentti Harrisin suhtautumisessa juutalaisiin saattaa olla syynä osaksi hänen juutalainen aviomiehensä, Douglas Emhoff, jonka suhtautumisesta juutalaisuuteensa ei ole julkista tietoa. Jotkut juutalaiset kuten muidenkin uskontojen edustajat saattavat pitää uskonnollista taustaansa merkityksettömänä. He saattavat jopa suhtautua siihen vihamielisesti kuten jotkut länsimaiset intellektuellit.

  Vastaa
 2. Subjektiivista absoluuttiseksi
  8.11.2021 14:52

  Ai jaa… Mitenkäs se mittaa sen ”vihan”? Tai ”halveksunnan” tai ”väheksymisen”? Eiköhän tollaisen mittaaminen ole pseudo-tiedettä. Ja perustuu mittaajan ihan omiin aivopieruihin.

  Mitenkäs Kamala sen mittaa että minä halveksin niitä?

  Vastaa
 3. Kuhmu
  8.11.2021 23:24

  Arman alizadin reissu 4:sella New Yorkissa hasidijuutalaisten vieraana oli silmiä avaava. Me ”vääräuskoiset” ollaan gentiilejä. Ne ei saa syödä meidän kanssa koska me ollaan jotain muuta, edes sitä juhlaa mitä ne esitteli ei olisi saanut esittää meille koska me ollaan gentiilejä ja siksi he sanoivat lavastaneensa sen meidän nähtäväksi.
  Kannattaa etsiä jostain ja kattoa. Meinaan jos noi tonne hallintoon ja virkoihin valitut ajattelee samalla tavalla me ollaan enemmän ku kusessa.

  Vastaa
 4. juha II
  9.11.2021 00:21

  Teleprompteriin ei oltu tällä kertaa kaiverrettu kuuluisaa (kirjaimellisesti) hyeenan naurua. Se onkin varattu meille muille!!!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top