Kanada! Naurattaa? Ei naurata? -Kanadan parlamenttivaalit 2021 voi kuulua elämän ja kuoleman kysymyksiin

Kanadan diktaattori, Suuri Nollaaja, Aurinkokuningas Justin Trudeau ei oppinut mitään suomalaiselta kollegaltaan Äiti Aurinkoiselta, Sanna Marinilta: ”Älä mene ryssimään vaalien kanssa.

Elokuu

Vähemmistöhallituksesta käsin Kanadaa itsevaltaisesti johtanut liberaali, Trudeau keksi nerokkaan, ihan uuden ja omintakeisen ajatuksen, että Covid-1984-epidemian varjolla hän voi voittaa vaalit, saada himoamansa enemmistöhallituksen.

Liberaalin politiikan tarpeisiin Wuhanissa luotu Covid-1984-lentsu on näyttänyt mitä jälkeä se tekee savuttomissa politiikan kabineteissa, missä vegaanit lutkuttavat vihreää teetä ja päättävät Uudesta Maailmanjärjestyksestä.

Elokuun 15. päivä Trudeau oli näreissään. Korona oli hänelle huonossa asemassa Kannatukseen nähden. Päivän loppua kohden mennessä siinä Trudeau sitten veti ässän hihasta, pohti että nyt kansa on valmis äänestämään häntä, ei! Vaatimaan häntä pelastamaan heidät Covid-1984-lentsulta!

Trudeau näki silmissään enemmistöhallituksen, absoluuttisen vallan, ja manspleinasi kenraalikuvernööri Mary Simonin hajottamaan parlamentin ja määräämään uudet vaalit (snap election), jotka järjestetään tänään, 20. syyskuuta 2021.

Panoksena vaaleissa on joko:

tai…

Time-lehti listasi Sanna Marinin maailman 100 vaikutusvaltaisimman naisen joukkoon ennen vaaleja, kuvan kera, missä hän näytti siivolta. Ei hampuusilta kuten EU:n huippukokouksissa.
Lehden tuoman näkyvyyden tarkoitus oli sinetöidä Marinin vaalivoitto häneen, jostain syystä, liitetyn henkilökultin tuomana. Marinin egolle se ei riittänyt, vaan hän halusi ratsastaa Covid-1984-lentsulla taivaisiin, saada 110% äänistä, hän siirsi vaaleja – ja ryssi. Hän ei ymmärrä, että hän ei ole mikään Kekkonen, jolla on tukka. Trudeau ei kuitenkaan ole kuullut vaikutusvaltaisesta Marinista, ja hänen seikkailuistaan.

Syyskuu – Minkä eron yksi kuukausi voi tehdä

Trudeaulle uhkaa käydä marinit. Jo niin puhki käytettyyn Covid-1984-narratiiviin, drakonisiin ihmisoikeusrikkomuksiin, talouden tuhoamiseen, jota kompensoidaan kunnianhimoisella vihreällä feministisellä identiteettipolitiikalla, ja kaikella muulla hepsankeikalla ei – jostain syystä – liity suosion kasvu.

Näihin, ja Trudeaun muihin hullutuksiin, leipiintyneet kanadalaiset ovat reilussa kuukaudessa muuttaneet Koronan ja Kannatuksen kiertorataa Trudeaulle vähemmän suosiolliseen asentoon. Liberalismi on Uranuksessa.

Elokuun 15. Trudeaun kansalleen antamasta piiskauksesta piti 31% kanadalaisista. Spank us Covid daddy! Konservatiivien ehdokkaan Erin O’Toolen kannatus oli alle puolet Trudeaun kannatuksesta, vain 15%.

Syyskuun 15. Trudeaun suosio oli tippunut 2% – mutta Erin O’Toolen kannatus oli noussut 26% (1).

Nyt tilanne konservatiivien ja liberaalien välillä on jokseenkin kaulakkain. Virhemarginaalissa

Toisin kuin Yhdysvalloissa, Kanadan vaaleissa kilpailee useampi puolue. Silti nyt ollaan pohjoisamerikkalaisittain tasatilanteessa. Tulos voi kääntyä kuinka hyvänsä. Kanada on iso maa. Kanadan Yleisradion gallupaggregaatin mukaan tilanne (18.9.2021) on seuraava:

Liberaali Aurinkokuningas johtaa konservatiivien Erin O’Toolea vain 0,4% erolla!

Kanadan vaalitapa on sama kuin Suomessa. Pääministeri järjestää vaaleja, -milloin häntä huvittaa

Erona Suomeen on se, että eniten ääniä saanut ehdokas, ei puolue, pääsee väsäämään hallituksen kasaan. Myös Suomessa oli 2019 eduskuntavaalit, joissa Kanadan mallin mukaan hallituksen olisi muodostanut Jussi Halla-aho 30 596 äänellä. Hänen niskaansa hönki Li Andersson 24 542 äänellä.
Kaksi kovin erilaista skenaariota.

Ennen Trudeaun elokuista päähänpistoa Kanadassa oli vaalit vasta lokakuussa 2019, jolloin Aurinkokuningas sai pahasti nekkuunsa – niin kokenut knekkaaja kuin hän onkin. Vasemmistoradikaaleilla on tämä tietty taipumus väkivaltaan, eikä Trudeau tee siinä poikkeusta.

Lokakuussa 2019 hän ei vielä voinut ratsastaa plandemialla, vaikka luultavasti oli tietoinen, että se lasketaan pian vapaaksi, minkä on täytynyt turhauttaa häntä. Aurinkokuningas kauniina poikana oli myös äänikuningas, pääsi siksi muodostamaan hallituksen.

Liberaalit puolueena kuitenkin kärsivät kaikkien aikojen rökäletappion, menettäen 20 paikkaa. Se jäi kuitenkin suurimmaksi puolueeksi (157 / 338). Samoin kuin Suomessa, konservatiiviset puolueet saivat lisää paikkoja. Kanadassa Konservatiivinen puolue voitti 26 paikkaa jääden toiseksi suurimmaksi puolueeksi (121 / 338). Nyt Liberaalien ennustetaan säilyttävän paikkansa suurimpana puolueena, mutta menettävän lisää paikkoja.

Muista puolueista Uudet Demokraatit (New Democrat) ovat vielä enemmän vasemmalla Trudeaun radikaalista alt-left politiikasta. Bloc Québécois on Kanadan RKP. Ylimielisyydessään yhtä ärsyttävä. People’s Party vastannee Perussuomalaisia, vain ilman vastaavaa kannatusta. -Vielä.

Kanadassa Vihreät ovat marginaalissa (3 /338). Se ei niinkään johdu siitä, että kanadalaiset olisivat järkevämpiä tässä asiassa, vaan siitä, että niin Liberaalit kuin Konservatiivitkin kilpailevat viherpiiperryksellä, joten Vihreille jää lähinnä kannattajiksi joitain tuomiopäivän ekofasisteja.
Olettaen että Kardinaali Trudeau on ihmisten tuntema, ja koska vaalit käydään käytännössä hänen ja Erin O’Toolen välillä, niin muutama sana O’Toolesta.

Ensin se, että hänen nimensä on Erin. Ei Erik, eikä Eric. Vaan Erin.

Montrealissa 1973 syntynyt Erin O’Toole kävi ensin Maanpuolustuskorkeakoulun, palveli ilmavoimissa, eläköityi sieltä kapteenina. Tämän jälkeen O’Toole opiskeli juridiikkaa, praktikoi juristina noin vuosikymmenen, ja vuoden 2012 välivaaleissa nousi eduskuntaan.
Nykyään kun vasemmistopuolueet ajavat ”eliitin” etuja, ja Big Pharman etuja, luullen itse kuuluvansa eliittiin sen jälkeen, kun he ovat suorittaneet hieman jotain opintoja Tampereella, tai muuten ovat henkisiä tamperelaisia, O’Toole ja Konservatiivit ajavat tavallisen kansan etuja.
O’Toolea pidetään maltillisena, kuten kaikkia kanadalaisia ennen pidettiin. O’Toole ajaa tiukkaa talouskuria, liittovaltion velan vähentämistä. liittovaltion verojen yksinkertaistamista, samoin liittovaltioiden oikeutta päättää hiiliverosta kieltäytymisestä. Hän ajaa myös Kanadan Yleisradion lakkauttamista.

Kanadalaisia on joskus hankala kuvailla. He ovat vähän kuin ruotsalaisia, joten kaikki agendat, ajatukset ja termit eivät täysin käännyt ilman tarkempaa avaamista. Yksi vaalien keskeisiä teemoja on ollut pyydellä anteeksi ingenious-ihmisiltä. Eli intiaaneilta. ”Sori siitä mitä 200 vuotta sitten tapahtui. Saako olla korvauksia?”

O’Toole ajaa kovempaa Kiina-linjaa

Ulkopolitiikasta mainittakoon se, että O’Toole ajaa kovempaa Kiina-linjaa. Kuten oikein on. Jos se Äiti Aurinkoista yhtään lohduttaa, niin myös Iso-Britannian pääministeri Theresa May keksi 2017 järjestää vaalit, kun huvitti, eikä tulos ollut se mitä hän ajatteli sen olevan.

Ei kahta ilman kolmatta?

Helppoa O’Toolella ei kuitenkaan välttämättä ole, siinäkään tapauksessa, että Trudeau saa nekkuunsa, ja Covid-1984-epidemia julistetaan lopetetuksi. Hallituspohja. Jos hän ei saa enemmistöhallitusta kasaan, Trudeau jatkaa jekkujaan nollata maailma. Hänellä voisi olla ongelmatonta saada People’s Party hallitukseen. Toisin kuin RKP Suomessa, Bloc Québécois ei ole valmis menemään mihin hallitukseen hyvänsä, kun vain pakkoruotsista ei luovuta. Se jäisi kysymysmerkille. Edes sen mukaantulo ei sekään välttämättä riittäisi enemmistöön.

Jostain syystä ihmiset nauroivat, kun Kummelissa sanottiin ”Kanada”, kuin Pavlovin koirat. Nähtäväksi jää mihin suuntaan suupielet nyt tulevat kääntymään. Miten hyvänsä vaaleissa tuleekin käymään, ovat Kanadan vaalit ilmapuntari, joka heijastelee joko matala- tai korkeapainetta myös Suomeen.

1. Canadian election 2021: Will Justin Trudeau’s Liberals be defeated? – New Statesman
2. https://newsinteractives.cbc.ca/elections/poll-tracker/canada/

3 Comments

 1. Tehdäänkehitysmaayhdessä
  20.9.2021 15:25

  Gallupit on p…aa ja sähköinen äänestys huijausta. Ei mulla muuta🙌

  Vastaa
 2. juha II
  20.9.2021 23:34

  Trudeau on Kuuban kommunistidiktaattori Fidel Castron (1926-2016) äpärä.

  Trdeaun isä Pierre myöskin Kanadan pääministeri kävi kirjaimellisesti nuolemassa Kiinan Puhemiestä Maota erittäin lämpimästi. Mao oli tuolloin jo vanhuuden höperö, joka ei tosin estä tänäkään päivänä olemasta kommunistisen maan presidentti!

  Poika Trudeau on itse saatana ja kertoi häneltä kysyttäessä, että mikä maa on hänen esikuvansa? Hän vastasi ujostelematta, että Kiina, koska hallinnon ei tarvitse kysyä kansalta mitään vaan se saa tehdä oman päänsä mukaan!

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   21.9.2021 01:52

   Maukka höperöp?? Vaikee kuvitella höperehtiviä valtionpäämiehiä.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top