Kanadan poikkeustoimet Convoy-mielenosoitusten suhteen valtion ja kansalaisyhteiskunnan yhteentörmäystä

Kanadan pääministeri Trudeau otti sitten käyttöön järeät pykälät, elikkä hätätilan, kun mielenosoittajat tukkivat liikenneväyliä sekä pääkaupungissa että rajanylityspaikoilla.

Onnistutaan Convoy-mielenosoitusilmiön murtamisessa tai ei, Justin Trudeau on jo epäonnistunut tärkeimmässä: Valtio, joka käyttää pakkokeinoja poliittista protestia esittäviä kansalaisiaan vastaan horjuttaa omaa legitimiteettiään, so. oikeuttaan hallita, ja omaa uskottavuuttaan.

Meillä länsimaissa valtaa käytetään äänestäjien antamalla mandaatilla, ja jos poliittinen järjestelmämme toimii, ei Kanadaan muodostuneen tilanteen pitäisi olla mahdollinen.

Turvautuminen poikkeustilaan, ja mielenosoittajien henkilökohtaiseen sanktioimiseen  -mm. pankkitilien jäädyttämiseen- on läntisessä hallinnoimisperinteessä erittäin harvinaista hallinnon ja kansalaismielipiteen kohtaamistilanteissa. Jossain toisaalla se on toki normi, mutta emmehän halua tulla rinnastetuiksi edesmenneeseen itäblokkiin tai vaikkapa nykyiseen Kiinaan?

Lain myötä Kanadan pääministerin Justin Trudeaun hallitus voi 30 päivän ajan kieltää esimerkiksi matkustamisen, julkiset kokoontumiset sekä rajoittaa tilojen käyttöä. Mielenosoittajien pankkitilit voidaan myös jäädyttää. Mielenosoittajat vastustavat Kanadan koronatoimia, esimerkiksi pakollisia rokotuksia joissakin ammattiryhmissä kuten rekkakuskeilla, Iltalehti 15.02. 2022.

Miten Suomessa?

Convoy-ilmiö adoptoitiin meillekin, lähes reaaliajassa, ja liikkeellelähtö oli suurellista, -ensi askeleella suurtapahtumaan (04.02.). Tapahtuman mediakäsittely kaivoi esiin osallistujien pääjoukon käyttäytymisestä poikkeavia äärimmäisyyksiä, ja hassunkurista menoa. Kokemattomuuttaan järjestäjät toivat spektaakkelinsa Helsinkiin perjantai-iltana, aloittaen klo. 18:00, jolloin koronarajoitusten aikana ravintolat sulkeutuivat.

Että tilanne veti puoleensa aukioloaikarajoituksiin jo valmiiksi ärsyyntynyttä väkeä, jonka kosketukset poliittisiin protesteihin olivat satunnaisia, -sehän oli odotettavissa, ja kuvamateriaaliakin kertyi, -kuten minä tahansa perjantaina. Joistakin uutisoinneista saattoi saada käsityksen, että (tavanomainen) perjantai-illan meno oli uutisarvoisempaa, kuin osin Lapista saakka tulleet mielenosoittajat ja heidän missionsa. Mihin muuten jäi tavanomainen mantra: ”Suurin osa mielenosoittajista käyttäytyi rauhanomaisesti…”?

Viharyhmä hyökkäsi ”convoylaisia” vastaan netissä

Netin syvistä vesistä löytyi myös erikoistunut #viharyhmä, joka piti jatkuvaa kokousta irvien ”convoylaisia”, ja yrittäen urkkia heidän henkilöllisyyksiään. Tämä ryhmä myös tunkeutui Convoy-Finlandin aktiivien sisäisiin keskusteluihin, trollaten sinne vääriä tietoja saapumassa olevista rekoista yms., ja kommentoiden naureskellen omia viestejään. Ryhmä myös jakoi sieppaamiaan keskusteluja netin muille alustoille.

Sama ryhmä havaittiin myös parisen viikkoa sitten (22.01. 2022) Helsingin Senaatintorin täyttäneen koronasulkeumusta vastustaneen mielenosoituksen ympärillä: Näiden nettitrollien kaverit kiertelivät torilla ottaen kuvia henkilöistä, myöhempää tunnistamista -ja nettivainoamista- varten. Pakko ihan kysyä, mitä näiden ”radikaalien” päässä liikkuu: Jos tavikset ilmaisevat tyytymättömyyttään jotakuta hallituksen ratkaisua vastaan, heitä pitää mennä vaklaamaan kuin olisivat jokin hurahtanut ääriryhmä. -Näyttääkin enemmän siltä, että nämä vaihtoehtopaparazzit itse ovat? He hyökkäävät valtapolitiikkaa arvostelevien kimppuun, vaikeuttaakseen heidän elämäänsä. Kuka tämän joukon sinne käski?

 • Kansalaisaktivismin torjumisen l. mitätoimisen metodiin näemmä kuuluu osallistujiin kohdistuva henkilöönmenevä parjaus, jota toteuttavat hallitusten linjaa puolustavat nettitrollit.

Kansalaisyhteiskunta hylkää poliittisen yhteiskunnan?

Oikeastaan parempi esimerkki #kansalaisyhteiskunnan reaktiosta hallituksen epäsuosittuun poliittiseen toimenpiteeseen oli em. Senaatintorin tapahtuma (22.01.). Establisment, poliitikot ja taustavaikuttajat tukevat jotakin toimenpidettä, ja media jättää sitä vastustavat mielipiteet mariginaaliin, -kunnes poliittisesti järjestäytymättömillä kansalaisilla ei ole muuta keinoa ilmaista itseään, kuin mennä torille ja huutaa.

Koronan-torjumisen keinoista saa olla mitä mieltä hyvänsä -kukin tietopohjansa mukaan- mutta se mitä toteutetaan, demokratiassa sillä täytyy olla enemmistön kannatus, ja lopun porukkaa täytyy hyväksyä se edes passiivisesti. Hallitseminen ukaaseilla ja diktaateilla sopii huonosti länsimaisiin perinteisiimme. Demokratiassa aktiiviset kansalaiset ovat voimavara, silloinkin kun he vastustavat tehtyjä ratkaisuja, -ja erityisesti juuri silloin.

Hallintotavalle, jossa saneltuja päätöksiä ei saa vastustaa ilman sanktioita, sille on olemassa jokin vakiintunut nimityskin?

Miss V:n kuvaamaa 22.01. 2022 Helsingistä:

4 Comments

 1. Obelix
  15.2.2022 15:53

  ”Hallintotavalle, jossa saneltuja päätöksiä ei saa vastustaa ilman sanktioita, sille on olemassa jokin vakiintunut nimityskin?” Niin on, sen kyseenalaisen hallintotavan nimi on TYRANNIA.

  Suomalaiset eivät rauhanomaiseen rinnakkaiseloon totutettuina huomaa, että niin Kanadassa, kuin Suomessakin juuri se hämärä sosialistinen establishmentti, joka toimii sisällä kaikkiin sosialismiin taipuvaisten puolueiden puolue-apparaateissa – suljettujen ovien takana – suorassa, läheisessä ykseydessä ”viranomaistahojen” ja median kanssa, se on juuri se taho, joka orkestroi vastaiskut/mollauskampanjat kaikkea kansalaistoimintaa vastaan, joka ei ole establishmentin suorassa valvonnassa.

  Tempun nimi on: Convoy yms. mieleosoitukseen (suora kansalaistoiminta) osallistujat leimataan mediassa huonosti käyttäytyviksi kansalaisiksi, vaikka he ainoastaan puolustavat omia kansalaisoikeuksiaan TYRANNIAA vastaan.

  Ps. Olkaa tarkkana ja valveilla, mikäli havaitsette Trudeaulaisen ”hengen” leijuvan suomalaisen yhteiskunnan yllä, ettei teille käy näin:

  ”Turvautuminen poikkeustilaan, ja mielenosoittajien henkilökohtaiseen sanktioimiseen -mm. pankkitilien jäädyttämiseen- on läntisessä hallinnoimisperinteessä erittäin harvinaista hallinnon ja kansalaismielipiteen kohtaamistilanteissa. Jossain toisaalla se on toki normi, mutta emmehän halua tulla rinnastetuiksi edesmenneeseen itäblokkiin tai vaikkapa nykyiseen Kiinaan?

  Lain myötä Kanadan pääministerin Justin Trudeaun hallitus voi 30 päivän ajan kieltää esimerkiksi matkustamisen, julkiset kokoontumiset sekä rajoittaa tilojen käyttöä. Mielenosoittajien pankkitilit voidaan myös jäädyttää. Mielenosoittajat vastustavat Kanadan koronatoimia, esimerkiksi pakollisia rokotuksia joissakin ammattiryhmissä kuten rekkakuskeilla, Iltalehti 15.02. 2022.”

  Pss. Kaikki varmaan muistanevat (Suomessa) eräiden valtapuolueiden perustelut tiettyjen kansalaisoikeuksien kaventamiseksi, lue; ihmisten omaisuuksien sosialisointi pankeille. Esim. ”Koiviston konklaavin” aikoina 1990-luvulla, perusteluhan kuului tuolloin näin, passiiviin kätkettynä: Suomalaisille tehdyt poliittiset päätökset olivat kovia, mutta _ainoa_ VAIHTOEHTO.

  Vastaa
 2. Länsi vajoo sontaan 2030 mennessä
  15.2.2022 16:36

  Kohta tänne tarvitaan hätätila näiden vihermarxilaisten hallitusten takia.

  Vastaa
 3. Hema
  15.2.2022 16:55

  Tuohon ilmiöön – kuinka ala-arvoisesti voi ryhmistä raportoida – olen myös kiinnittänyt huomiota. Esim. CNN (clown news net..;) on harrastanut häpeilemättä tuota jo kauan. Itse yllätyin joskus Hilary-Trump aikoihin lähinnä siitä, kuinka saumattomasti ja nopeaan suomen uutisointi omaksui saman tason. Tiettyjen otsikoiden/artikkelien kohdalla eivät suomen päässä edes vaivautuneet vaihtamaan sanajärjestystä. Sain vaikutelman että täkäläisissä toimistoissa on ajettu jenkkijutut vain g-translatorin läpi, ja lähetetty ulos. Onneksi annoimme maikkarille yhteiskassastamme sen mediatukirahan tuossa joku vuosi sitten. Tarpeeseen meni.
  Vielä vaikuttuneempi olin, kun huomasin tuota samaa ala-arvoisuutta viljeltävän eduskunnan puheissa. Uuden sukupolven poliitikkomme eivät ole kuulevinaan aitoja argumentteja kansaltaan, vaan nuhtelevat niitä esittäviä edustajia esim. siitä kuinka läheltä piti, ettei heidän puheensa loukannut jotain. Itse asiaan ei tarvitse puuttua.

  Ainakin minulle voi henkilökohtaisesti esittää typerystä, ja piiloutua organisaatioihin, tai pykälien taakse, välttyäkseen kohtaamasta minua ja asiaani, mutta mitään arvostusta tai luottoa tuon henkilön on turha sen jälkeen odottaa. Asiat jotka jäävät ratkaisematta eivät suinkaan häviä, kun niitä yritetään piilottaa tai ignoroida. Sekä median että hallituksen tulisi vähintään tietää tämä.
  Heidän mandaattinsa ei ole milloinkaan ollut huomioida ja esiinnostaa ideologioita tai agendoja. Vielä vähemmän vartioda, ettei niitä loukata. Se on propagandan tehtävä. Hmmmm….

  Mikäli maltilliset ihmiset käyttäisivät samankaltaista asteikkoa – kuin convoyta arvostelevat – arvostellessaan kaupallista mediaa, tai hallituksia ympäri maailman, ei kukaan luottaisi näihin lainkaan. Onneksi lääkeyhtiöihin voi sentään vielä luottaa. Ovathan ne olemassa vain auttaakseen maailmaa.

  Vastaa
  1. juha II
   15.2.2022 21:47

   Nyt valmistellaan tyranniaa nimeltä The New World Order, joka tulee kylmäverisesti murhaamaan ns. länsimaisen demokratian kaikki perussäännöt ja perustuslakeihin valetut kansalaisten oikeudet suhteessa vallanpitäjiin, jotka ovat olleet vastuussa äänestäjilleen harjoittamastaan politiikasta.

   EU:n ja yleismaalilmallisten ”poikkeustilojen”, jonka moottorina on ollut aluanalkaenkin YK tuo nk. kansainvälinen järjestö, joka perinteisesti on mielletty positiiviseksi maailman rauhalle ja sen lukuisten alijärjestöjen hyviä tarkoitusperiä. Nyt YK:sta on tullut se päätyökalu, jota globalistit käyttävät niin koronan kuin yhtä ylipaisutellun ja todella manipuloitujen käppyröiden pohjalta, jolla nk. ”ilmastonmuutosta” on hysteriöity kautta maailman säästämättä edes yhtäkään imeväistä molemmilta kauhupornolta!

   Nk. ”demokratiat” yhtä kuin rehelliset ja manipuloimattomat herrasmies vaalit sortumatta ennen banaanivaltioihin kuuluvaa karkeaa valhetta, manipulaatiota ja suoranaista uhkailua ja väkivaltaa ym. väärinkäytöksiä jopa poliisin ja tiedustelupalvelun masinoimat false flak jossa syyllistytään jo sisäpolitiikassa tarkoitushakuisiin murhiin. Joita esim. CIA on aina tehnyt suistaakseen ulkomaisten hallituksia, jotka eivät ole olleet Yhdysvaltain rosvohallituksen mieleen.

   On selvää, ettei Suomeakaan hallitse demokraattinen hallitus vaan demokratuuri koko EU-jäsenyyden ajan ja nyt DIKTATUURIHALLITUS, jossa leikitään demokratiaa kusettaen kylmästi tuulipukukansaa, joka röhnöttää ainaisessa peffa-muotissaan tuijottamassa YLE:n valmiiksi hienonnettuja uutisia kuin sioille kaukaloon. YLE jää vain kultturisen eroavaisuuden jälkeen, jos sitäkään fantsuttaessaan Sanna Marinin kulloistakin pukeuduttomuutta kuin Pohjois-Korean vastaava yli-uskonnollinen innostus Kimin lamsimisesta milloin missäkin kurkkumaalla kuin Jeesus kävelisi vetten päällä!

   SUPO:a kiinnostaa atlanttiset ”kotimaiset terroristit” kuin oikeat Turun vastaavat, joita ei edes pystytä ampumaan kuin polveen, mutta kunhan globalismis-kommunismisminen poliittinen häkäpönttö vaatii nostamaan höyryä tappiin. Niin kyllä se sihti vielä päänkin löytää ja tärisemättä. Vaatiihan ”demokratian puolustaminen” ja 1930-luvun saappaiden läiskeen torjuminen kovia keinoja, joista heltiää lukuisat riittoisat tupailtatasoa olevat kiitospuheet kunniamerkkeineen aivan äitejä myöten kun nuo potreat ja tomerat pojat maailmaan pullauttivat. Eivätkä edes SUPO.n sedät ole yhtä yrmeitä kuin Turussa v. 2018. EI! He nauravat kuin pienet lapset jäätelöauto töötin kuullessaan!!!

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top