Kannelmäen ahdistelut: Tekijä kiinni, poliisi etsii uhreja

Kannelmäessä Helsingissä naisia ja tyttöjä ahdistellut ulkomaalainen mies on poliisin hallussa, ja odottaa vangitsemiskäsittelyä. Poliisi jatkaa rikossarjan selvittelyä rikosuhrien osalta.

Tekijän epäillään syyllistyneen alaikäisten tyttöjen ahdisteluun Kannelmäessä ja lähialueilla viime syksystä alkaen. Neljä tapausta on tutkinnassa, ja ilmoituksia poliisille on tullut useita. Tapauksia saattaa olla lisää, ja siksi poliisi toivoo yleisöltä tietoja.

Helsingin poliisi on ottanut kiinni 34-vuotiaan miehen epäiltynä alaikäisiin tyttöihin kohdistuneista seksuaalirikoksista Helsingin Kannelmäen ympäristössä. Poliisi pyytää Kannelmäen ja sen lähialueen asukkailta yhteydenottoa, mikäli tiedossa on lisää vastaavia tapauksia.

Miehen epäillään häirinneen ja ahdistelleen alaikäisiä tyttöjä sekä myös aikuisia naisia viime syksyn ja kuluvan vuoden aikana. Mies on yrittänyt ottaa kontaktia satunnaisten vastaantulijoiden kanssa ja yrittänyt aloittaa keskustelun heidän kanssaan. Motiivina on mitä ilmeisimmin pyrkimys seksuaaliseen kontaktiin. Joissain tapauksissa mies on kosketellut, halannut tai esimerkiksi videoinut tyttöjä.

Ilmoituksia miehen toiminnasta on kuluvan vuoden ja viime syksyn aikana tullut poliisille useita. Tutkinnassa on parhaillaan neljä tekoa, joiden rikosnimikkeenä on lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö tai sen yritys.

Rikoksista epäilty on pienikokoinen mies, jolla on tuuhea musta tukka ja niin ikään tuuhea musta parta. Hän on yrittänyt keskustella uhrien kanssa huonolla suomen ja englannin kielellä. Koska miehen henkilöllisyys on tiedossa, poliisi ei kaipaa vihjeitä koskien hänen henkilöllisyyttään.

Poliisi toivoo yhteydenottoa mahdollisilta ahdistelun tai vastaavan kohteeksi joutuneilta tai esimerkiksi alaikäisten lasten vanhemmilta, mikäli käy ilmi että lapsi on ollut tekemisissä miehen kanssa. Tarkoituksena on selvittää, onko mies syyllistynyt muihin vastaaviin tekoihin, jotka eivät vielä ole poliisin tiedossa. Tämä on tärkeää sekä jo esitutkinnassa olevien tapausten selvittämiseksi että uusien rikosten ennalta estämiseksi.

Koska kyse on vasta rikosepäilyistä, poliisi ei julkaise tarkempia tietoja rikoksesta epäillystä. Mies on ulkomaalaistaustainen ja kotoisin Lähi-idän alueelta.

Poliisi pyytää yhteydenottoja sähköpostitse osoitteeseen seksuaalirikokset.helsinki@poliisi.fi.

3 Comments

 1. Samu Aarnio
  3.7.2020 17:05

  Poliisikouluun ei oteta jos vähänkin katot (piip) kieroon. Entäpä kun aloitat polpon hommissa ja niitä kötiäisiä kentällä päivätpikät vitutuksissa kattelet, mahtaakohan lopuistakin suvakki poliiseista lopulta tulla kaappirasseja?

  Vastaa
 2. Meillä on unelma
  3.7.2020 17:16

  Samaa (piip) aina ja kaikki päivät läpeensä.

  Vastaa
 3. murre riepunen
  4.7.2020 10:15

  Eipä ole Ylen kanavilla tuntomerkkejä aikanaan tästä (kään ) hippiäisestä kuuluteltu. 2017 jälkeen kun Trumppi valittiin presidentiksi ei maamme uutisissa ole kiinitetty juuri muuhun huomiota kuin hänen nälvimiseen, irvitselyyn ja sanomisiin. Eilen 3.7 klo. 20.30 Ylen uutiset malliesimerkki oksettavuuden ja inhon tuottamisesta. Uutisten pääpaino keskittyi Trumpin nälvimiseen ja rasismin valtaisan hyökyaallon velloessa yhä kiihtyen. Asiantuntijan olemus kuin suoraan sodanjälkeisen ajan leipäjonon viimeisen henkilön malli.
  Mahantunkeutujien tekemiin rikoksiin, raiskauksiin, tappoihin, väkivallantekoihin, varkauksiin jne, ei sanallakaan muuten kuin pakon sanelemana, mies Espoosta, Oulun seudulla asuva jne.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top