Kansa ja sen edustajat väsyneet koronaan

Tämän kuvan sai torstain kyselytunnin keskustelusta. Tuntui aivan kuin koko sali olisi huokaillut, että ”taas tätä pakkopullaa” oli nimittäin niin väkisin väkerrettyä koronakeskustelua.

Tunnelma oli varsin vaisu, -vai olivatko edustajien mielialat vielä pääsiäislomassa vain tulevassa kesälomassa. Tosin kansanedustajat eivät vietä ”lomaa” vaan ovat ”istuntotauolla” noin puolet vuodesta, mutta palkkaa -siis palkkiota- maksetaan koko vuodelta. Ja toinenkin ero muihin työntekijöihin on ja se on se, että kun maksetaan palkkiota niin ei makseta lomarahaa. Toisaalta edustajien keskitulot ovat kaikkinensa lähempänä 10 000 euroa.

Kyselytunnin vastaamattomuuteen on puututtava

Hallituksesta riippumatta joka ikisellä kyselytunnilla käy useita kertoja, että kyllä ministeri kansanedustajan kysymyksen jälkeen puhuu mutta ei vastaa esitettyyn kysymykseen, vaan alkaa puhua aivan muusta tai on vastaavinaan -mutta aivan muuhun kuin mitä kysyttiin. Syitä tuohon luonnottomuuteen on monia mutta itse olen päätynyt kolmeen vaihtoehtoon: 1. Ei haluta vastata, kun se on kiusallista. 2. Ei tiedetä mitä vastata mutta täytetään minuutin vastauspuheenvuoro ääntelemällä. 3. Ei ymmärretä kysymystä mutta, koska se on noloa, niin puhutaan ”niitä näitä puukonpäitä”.

Minusta puhemiesneuvoston pitäisi puuttua tuohon vastaamattomuuden ”kulttuuriin” tai mieluummin hallituksen itsensä.

Pari esimerkkiä aihepiiristä: Pääministeri Sanna Marin jätti vastaamatta selkeään kysymykseen, jossa häneltä tiedusteltiin sitä miten hallitus aikoo valmistautua perustuslakivaliokunnan arvioihin tehdessään seuraavia esityksiä eduskunnalle, kun tuo edellinen esitys koki täystyrmäyksen?

Pääministeri vastaus oli sellaista sillisalattia, että siitä ei ottanut selvää edes tällainen nelisenkymmentä vuotta journalistina toiminut, alan yliopistokoulutuksen saanut, ja yli kymmenen vuotta eduskuntatoimittajana tähän mennessä työskennellyt ja oikeasti politiikasta kiinnostunut ihminen.

Toinen esimerkki: Kaisa Juuso (PS) ihmetteli kuinka on mahdollista, että te ette puutu todella syviin perusongelmiin kuten esimerkiksi rajaturvallisuuteen, vaan olette hyvin hyvin tarkkoja ravintoloiden suhteen, vaikka ravintoloista tartuntalähde on löytynyt vain 2,4 prosentista? Ja mitä vastaa pääministeri Sanna Marin? No, seuraavan: ”Kodit ovat auki ja työpaikat ovat suuria tartunnan lähteitä.” No, voi hyvät hyssykät: Ei sanaakaan edustaja Juuson tekemää kysymystä valaisemaan.

Yksi on ylitse muiden

Mutta, jotta ei menisi suurelta osin Sannan Marinin ruoskinnaksi, niin on sanottava että tyhjänpuhumisessa kulttuuri- ja urheiluministeri Annika Saarikko on kyllä kuningatar. Voin kuvitella, kun liimattu leveä kestohymy kasvoillaan Saarikko paasaa varsinais-suomalaisen esim. Askaisten pitäjän jonkin pikkukylän tupaillassa hurmoshenkisesti kuinka me teemme kaikkemme,  jotta ”isänmaa pelastuu”.  Ja, kun sitten joku kysyy että miten se on sen rajaturvallisuuden kanssa, kun meillä on niitä telakkamiehiä ja muuta, niin vastaus tulee nopeammin kuin apteekin hyllyltä tyyliin: ”No, mutta kylläpäs on jo kukkasta maaäiti työntämässä meidän kaikkien iloksi, ja kysyjälle kiitos erittäin hyvästä kysymyksestä. On selvää, että hallitus tekee kaiken voitavansa kaikessa ja varsinkaan maaseutua emme ole unohtaneet.”

Ja sama meininki on puheiden ja vastausten kanssa täällä eduskunnassa. Hän jos kuka on edesmenneen keskustalaisen kansanedustajan ja opetusministeri Marjatta Väänäsen reinkarnaatio.

Kaiken kaikkiaan kyselytunti oli tänään väsyneitten ”taistelijoiden” sota, jossa oppositio ei jaksanut kunnolla hyökätä, eikä hallitus puolustaa mutta koronaan saatiin kulutettua taas tunti. Onneksi me kaikki muut tiedämme, että maailmassa ja Suomessakin tapahtuu paljon muutakin -josta olisi hyvä käydä keskustelua suorassa TV-lähetyksessä suomalaisten silmien alla- , kuten vaikka että kevät etenee, Vappukin lähenee ja kesä tulee.

Seppo Huhta

10 Comments

 1. pöh
  8.4.2021 19:15

  ””Kodit ovat auki ja työpaikat ovat suuria tartunnan lähteitä.””

  No työpaikkojahan ei kohta enää edes ole, ja eiköhän ihmiset vielä saada koteihinsa suljettua, niin ei ole sitten enää koditkaan auki.

  Vastaa
 2. jani
  8.4.2021 19:27

  Ohisalo on pahin tuossa. En ole koskaan kuulut vastaavan itse kysymykseen vaan aina joko asian vierestä tai muuta puuta heinää.

  Vastaa
 3. Perkule mitkä "päättäjät" meillä on
  8.4.2021 20:19

  Uuskommareista oo mihinkään. Vanhanajan kommarit eivät väsähtäneet mihinkään, ne jakso kurjistaa ja tappaa kansaansa loputtomiin.

  Vastaa
 4. Terhomatti Hämeenkorpi
  8.4.2021 20:45

  Väärin, Seppo ! Älä rinnasta Saarikkoa Marjatta Väänäseen ! Väänäsestä nimittäin sanottiin aikoinaan (kun hallituksen enemmistö oli miehiä): ”Hän on hallituksen ainoa mies”!

  Terv. Terhomatti

  Vastaa
 5. Esteri
  8.4.2021 20:51

  Kokoomus vaatii ”koronapassia”, vaikka ”maskipakko” olikin vielä toissa viikolla heidän mielestä ”syrjivä ja perustuslain vastainen”.
  Marionetti lupasi tukea kaikkia ”toimia joilla voitaisiin aloittaa testaaminen pikatesteilla, kaikkien valmistajien sellaisilla, vaikka niiden luotettavuudessa on esiintynyt ongelmia”, käytettäväksi esimerkiksi työpaikoilla.

  Vastaa
 6. juha II
  8.4.2021 21:38

  Kansanedustaja ja ministeri Marjatta Väänänen edusti aikoinaan keskustapuolueen oikeaa siipeä ja opetusministerinä ollessaan 1970-luvun alussa hän oli ”kantona kaskessa” taistolaisten vyörytyksessä koulumaailmaan ja yliopistoihin. Toki väenväkisin kommunistit valtasivat alaa läpi yhteiskunnan, – nyttemmin tiedettynä itsensä Neuvostoliiton aktiivisella tuella – mutta sen verran Väänänen oli nainen paikallaan, että taistolaiset sanoivat hänen olevan ”hallituksen ainoa mies!”

  Saarikko on mitä surkein vertauskuva, koska Väänäsen ”syvä aatteellisuus” on aivan eri asia kuin Saarikon liitely punavihreissä pilvikerroksissa, joka kertakaikkisiin tyhjänpäiväisyyksiin kun pitää vastata kysymyksiin, jotka koskevat Saarikolle vierasta maalaisjunttiutta.

  Toki Marjatta Väänäsen maalaismaiselle tanhuilulle ja lehmän paskalle kaupunki8laiset vähintäinkin virnuilevat aikana, jolloin: ”Tapa talonpoika päivässä!!!”

  Vastaa
 7. Selkärankainen
  8.4.2021 21:43

  Mnusta tämä on ollut hauskaa teatteria ja samalla merkittävä ihmiskoe.

  Itse en ole muuttanut tapojani lainkaan tänä ”korona aikana”. Mutta olen seurannut ihmisiä jotka lampaiden tavoin käyttävät maskia perustellen sitä vihaisilla katseilla. Itse en ole saanut ensimmäistäkään ”vihaista katsetta”. Tai en ole sitten noteerannut niitä.

  Mutta joo. Kymmenen vuoden päästä voin katsella valokuvia uusien sukupolvien kanssa ja nauraa makeasti sitä miten pelokkaita ja lampaita ihmiset olivat. ja miten tyhmiä ihmisiä he tyhmyyksissään äänestivät johtaman heitä ja tekemään päätöksiä puolestaan. Voi sitä tulevaisuuden ilon ja onnen aikaa kun saa nauraa makeasti kaikille maski-naamoille. Veikkaan että niitä kyllä hävettää…

  Meillä on eturivin paikat. Nautitaan esityksestä koko rahan edestä. Tämä teatteri on todella kallis.

  Vastaa
 8. Kahveltaja
  8.4.2021 22:10

  Nyt jo väsymystä?! Ei vielä kannata väsähtää, vielä varmaan menee muutama uusi aalto ja eri paikoissa kehittyneet variantit. Jos rokotteet ei toimi, kuten on jo maailmalla kohtuu paljon tapauksia että kahteen kertaankin rokotetut ovat saaneet tartuntoja. Lisäksi noista rokotetuissa voi kehittyä viruskantoja, joille nykyiset rokotteet ei toimi.

  Sitten on vielä ohjelmassa kaiken sen velan maksaminen mitä on otettu ns. kriisin(?) hoitoon ja miljardit, jotka on luvattu lahjoittaa EU:n kautta muille maille.

  Eli turha on vielä väsyä…

  Vastaa
 9. Patinoitunut runomies
  8.4.2021 22:53

  Meillä on kolmen viikon sisällä moottoripyöräkerhon kokoontuminen yksityisessä paikassa hys hys. Suunnitellaan ensi kesän ajoreissu jonne lähdetään kypärät päässä ja 50 metrin varoetäisyyksin. Hyvää kesää vaan kaikille hysteerikoille!

  Vastaa
 10. Maskien sisällä liikkuu ohuita tummia nano-kuituja, jotka näyttävät eläviltä vilkkailta madoilta. Ne ovat keintotekoisen/synteettisen ”elämän” itseään monistavista nano-boteista koostuvia nano-kuituja, jotka liikkuvat vilkkaasti reagoiden mm. ympäristön lämpötilaan ja kosteuteen, sekä rakentavat sienimäistä rihmastoa, joka kytkeytyy kehon biologiaan. Videoita niistä nauhoitetaan ja jaetaan parhaillaan ympäri maailman tietokoneilla, joihin syötetään kuva tietokoneeseen kytkettävästä mikroskooppimallista. Tätä elimistöön tartutettavaa nano-tekniikkaa (keino-matojen keino-elämää) voi ilmeisesti kauko-ohjata radio-aalloilla, kun nano-bottien metalliosat toimivat antenneina. Samoja ”matoja” löydettiin jo viikkoja sitten nenään työnnettävien k-testien pumpuleista. Kukahan on vastuussa maskien ja k-testien turvatarkastuksista? Katsokaapa itse maskien (ja k-testien pumpulien) sisältämiä keino-matoja:

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top