Kansainvälisen lentoliikenteen hiilidioksidipäästöjen hyvitysjärjestelmä käyttöön vuonna 2021

Euroopan tavoitteet täyttyivät Kansainvälisen siviili-ilmailujärjestö ICAO:n yleiskokouksessa, jossa ilmasto- ja ympäristöasiat olivat jälleen keskeisessä roolissa.

Tärkein päämääristä oli kansainvälisen lentoliikenteen hiilidioksidipäästöjen hyvittämiseen velvoittavan Corsian edistäminen. YK:n alaisen ICAO:n yleiskokous järjestettiin Montrealissa 24.9.-4.10.2019.

Neuvottelut eivät olleet helpot, joten olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen. Lentoliikenne on globaalia toimintaa ja siksi on tärkeää sopia globaaleista ilmastoratkaisuista alaa koskien. Lentoliikenteen päästöjen vähentämistä tulee kuitenkin tarkastella kunnianhimoisesti myös Euroopan unionissa ja kansallisesti, sanoo liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin.

Kokouksessa päätettiin, että ICAO:n ympäristökomitea CAEP (Committee on Aviation Environmental Protection) ja ICAO:n neuvosto jatkavat päästöjen hyvitysjärjestelmä Corsian (Carbon Offsetting and Reduction Scheme for International Aviation) valmistelua tiiviillä aikataululla. Tavoitteena on pysäyttää kansainvälisen lentoliikenteen hiilidioksidipäästöt vuoden 2020 tasolle. Lentoyhtiöt hyvittävät mahdollisen päästöjen kasvun hankkimalla päästöyksiköitä hiilimarkkinoilta.

Tänä vuonna alkoi päästöjen seuranta, raportointi ja todentaminen. Kokonaisuudessaan Corsia käynnistyy vuoden 2021 alussa, jolloin alkavat päästöjen hyvitysvelvoitteet. Yleiskokouksen äänestyksessä ICAO:n jäsenvaltioista selvä enemmistö antoi hyvitysjärjestelmälle tukensa.

Lisäksi Suomi kannatti Euroopan linjausten mukaisesti sitä, että ICAO hyväksyisi mahdollisimman pian kansainvälisen lentoliikenteen pitkän aikavälin päästövähennystavoitteet (Long-term Goal, LTG). Kokouksessa päätettiin, että järjestön työssä etusijalla on pitkän aikavälin päästövähennystavoitteen valmistelu, jotta valtiot voivat päättää tavoitteista ja niiden toteuttamiskeinoista seuraavassa yleiskokouksessa vuonna 2022.

ICAO:n seuraava yleiskokous järjestetään vuonna 2022. Lentoliikenteen pitkän aikavälin päästövähennystavoitteiden valmistelu on tarkoitus aloittaa ICAO:n toimielinten lisäksi alueellisissa vuosittain järjestettävissä kokouksissa. Näin mahdollistetaan kaikkien valtioiden osallistuminen päästövähennystavoitteen valmisteluun ja luodaan edellytykset asiasta päättämiseen vuonna 2022.

3 Comments

 1. Jussi
  13.10.2019 01:31

  Pienen taloudellisen hypereliitin rahoittamat ja salaseuroissaan suunnittelemat loputtomaan toistoon valtamediassa ja opetuksessa perustuvat harhaanjohtokampanjat ovat ajautuneet mm. USA:ssa jo umpikujaan. Ihmiset heräävät ajattelemaan ja tarkastamaan pakkosyötettyjä tietoja itse. Sekä muutamaan laivakonttiin turhankin tilavasti mahtuva hypereliitti että heidän omistamansa valtamedia ml. Suomen eri nimillä kattama yksi ja ainoa valtamediamonopoli ovat päivä päivältä voimistuvassa paniikissa kun valheensa ja käsittämättömät julmuutensa paljastuvat dominona (valtamedia vähintään salaajan/syyllisten suojelijan roolissa). Pyörittämänsä lasten kauppa/vuokraus seksiorjuuteen ja siitä edelleen elinkauppaan, kuolemankauhua kokevalta lapselta salaseuran ”uhrijuhlassa” kuolinhetkellä pullotettava adrenaliiniveri (adrenochrome-nimellä netissäkin eliitti-/salaseurahuumeeksi myytävä voimakkaan riippuvuuden aiheuttava juotava veri, samalla huume), aborttiklinikoiden vielä synnytyksen jälkeenkin ”abortoidulta” terveeltä vauvalta äidin tietämättä elinkauppaan myymä sykkivä vauvansydän ja tutkimukseen myyty vauvan irtopää, verorahoilla katetut miljoonien/miljardien lahjukset ja kiristyksellä läpiajetut enemmistöväestön edun vastaiset päätökset pursuavat vapaan riippumattoman, sen oikeasti tutkivan median. kautta vapaaksi tiedoksi. Mainitsemani julmuudet ovat pitkään jatkunutta maailman arkitodellisuutta. Vääristynyttä pehmoa valetodellisuutta levittävä valtamedia sometaloineen ja sisäänrakennetulla sensuurilla rajoitettuine hakukoneineen keksii paniikissa tekosyitä kuten vihapuhe ja valeuutiset kitkeäkseen sensuroimattoman sananvapauden mahdollistama massojen herääminen todellisuuteen ja asoiden kulkuun puuttuminen.
  .”Kommunismia muille” , ”liha- ja meijerituotteet pois muiden pöydästä” ja ”CO2 lämmittää ilmastoa (vaikka riippumattomat tiedemiehet ympäri mailman todistivat jo 90-luvulla ettei CO2 saatikka ihmisen toimet vaikuta ilmaston lämpötilaan) kampanjat ovat kuivumassa kasaan, Eurooppa ja etenkin pohjoismaat salaseuramediamonopolinsa jaloissa jälkijunassa. Tiesittekö että Ilmastoharhauskonnolla miljardeja netonnut suursmurffi Äl Kore jäi kiinni laukku täynnä veripulloja – olikohan lapsiperäistä verihuumetta omaan käyttöön tai myytäväksi? Se ei ylittänyt uutiskynnystä eikä tutkimusintoa valtamediassa. Kannattaisikohan jo kerätä hiilisaarnaajien julkaisut talteen koska piakkoin voi heiltä vaatia korvaukset oikeusteitse yksilö- yritys- ja valtiotasolla aiheutuneista turhista kuluista, tulon menetyksistä ja omista/lasten henkisistä kärsimyksistä? HiiliKupla puhkeaa koska ilman CO2 nousee vasta ilman lämpenemisestä jäljessä seurauksena eikä lämpenemistä edeltävänä mahdollisena syynä. Miksi vuosittainen ilman lämpötilan käyrä vaikka kaudelta 1900-2000 seuraa tarkasti auringon aktiivisuuden kausivaihteluita eikä ilman CO2 pitoisuuden muutoksia?

  Vastaa
  1. Jussi
   14.10.2019 02:45

   BBC:n ilmaston tiededokumentissa esitetyssä käyrässä näkyy 800 vuotta kestänyt jakso, jonka aikana ilma jatkuvasti kylmeni mutta ilman CO2% jatkuvasti nousi 😀
   CO2 uskonto on siten harhaksi todistettu. MOT. QED. Quod Erat Demonstrandum.

   Hiiliuskonnon suursmurffi narahti laukku täynnä [lapsen-] veripulloja:

   Vastaa
 2. Jussi
  15.10.2019 23:09

  BBC:n tiededokumentissa näytetään käyrä, jossa on sekä ilman lämpötila että ilman CO2 historiassa. Keskellä on 800 vuotta kestävä jakso, jonka aikana ilma jatkuvasti kylmenee vaikka ilman CO2 samalla jatkuvasti nousee. CO2 harhauskonto on sillä kumottu.MOT.QED.Quod Erat Demonstrandum.

  Kirjoittamani 2 riviä ovat miljardien arvoiset – jotkut tekevät ilmastoharhautuksella miljardeja verorahoilla turhaan maksettuna ja itkettävät traumatisoivat lapsia julmasti – ihan turhaan.
  Naudan- ja muuta lihaa saa taas vapaasti syödä, jos haluaa, ja hyvällä omalla tunnolla. Eikä Hawaii:lle ıarvitse mennä sähköjunalla vaan lentäen.
  6.8 litrainen V8 on hyvä moottorı – joka perheautoon.

  CO2 uskonnon ylipappi narahti sopivasti tarkastuksessa laukku täynnä veripulloja – arvattavasti kuolemankauhuisten lasten adrenaliiniverta, joka on satanisti/lucifer salaseurojen juotava huume Adrenochrom – aiheuttaa voimakkaan riippuvuuden.
  https://www.youtube.com/watch?v=0kRnNMQZYEQ

  Kieltäydyn Gretan ilmeisesti minulle siirtämästä salaseura-Nobelista, mutta palkintorahat kuittaan mielellään.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top