Kansainvälisen valuuttarahaston johtokunta ilmoitti suojaustoimista Kiina-skandaalin jälkeen

Kansainvälinen valuuttarahasto IMF on syksyllä raportoinut väärinkäytöksistä erään valtion talousluokituksissa aiemmissa Maailmanpankin raporteissa. Tämä on aiheuttanut toimenpiteitä, joista IMF:n johtokunta päätti eilen.

Havaitut epäselvyydet liittyvät kommunistisen Kiinan luokitukseen vuosittaisessa raportissa, jota Maailmanpankki on julkaissut 20-vuoden ajan, mutta lopetti sen julkaisemisen tänä vuonna. IMF:n nykyinen toimitusjohtaja Kristalina Georgieva, joka sai jo lokakuussa IMF:n johtokunnalta luottamuksen, toimi vuosina 2017-2019 Maailmanpankin kakkosjohtajana.  Georgieva ohjeisti tutkijoita vuonna 2017 manipuloimaan lukuja, jotta Kiina saisi mieluisamman sijoituksen vuoden Maailmanpankin vuoden 2018 Doing Business -raportissa. Raporttia lukevat mm. sijoittajat ja merkittävät talouden toimijat, ja tekevät sen tietoihin tukeutuen päätöksiä.

Georgievan saama ohjeistus oli ulkopuolisella toimistolla Wilmer Halella teetetyn selvityksen mukaan lähtöisin Kiinan painostuksesta ja Maailmanpankin silloisen pääjohtajan Jim Yong Kimin antamista ohjeista.

Paljastunut osallisuus luokitusmanipuloinnissa, minkä Georgieva itse kiistää, varjostaa IMF:n uskottavuutta, ja myös kohdistaa huomion Kiinan mahdollisiin vaikutustoimiin kansainvälisissä talousjärjestöissä.

11. lokakuuta 2021: IMF:n johtokunta katsoi, että sen katsauksessa esitetyt tiedot eivät kiistattomasti osoittaneet, että toimitusjohtajalla (Georgievalla) oli epäasiallinen rooli Doing Business 2018 -raportissa, hänen ollessa Maailmanpankin toimitusjohtajana. Tarkasteltuaan kaikkia esitettyjä todisteita johtokunta vahvistaa uudelleen täyden luottamuksensa toimitusjohtajan johtajuuteen ja kykyyn jatkaa tehtäviensä tehokasta hoitamista. Hallitus luottaa toimitusjohtajan sitoutumiseen IMF:n korkeimpien hallintotapojen ja rehellisyyden ylläpitämiseen.

17.12: IMF:n johtokunta ilmoittaa institutionaalisten suojatoimien seurantatyöstä

IMF: n johtokunta totesi, 11 lokakuu 2021 selvitykseensä viitaten,  että luottamus puolueettomuuteen ja analyyttinen huippuosaamiseen on olemassa, mutta lisätoimia harkitaan:

Johtokunta on perustanut ohjausryhmän johtamaan seurantaa, jonka tavoitteena on auttaa varmistamaan, että henkilöstö, johto ja johtokunta noudattavat korkeimpia mahdollisia standardeja sisäisen hallinnon, tietojen käytön ja vastuullisuuden suhteen.

Täällä ei ole mitään nähtävää. Hajaantukaa!

Luettavaa:

3 Comments

 1. Obelix
  19.12.2021 15:50

  ”Georgievan saama ohjeistus oli ulkopuolisella toimistolla Wilmer Halella teetetyn selvityksen mukaan lähtöisin Kiinan painostuksesta ja Maailmanpankin silloisen pääjohtajan Jim Yong Kimin antamista ohjeista.”

  Niinpä niin, mitähän kaikkea muuta patologista tämän umpikommunistisen valtion taloudellinen ja -militaristinen maailmanvalloitusjuoni pitääkään sisällään? Psykopaatit näyttävät olevan – vähän siellä sun täällä, turvassa – tämän maailman talouselämän johdossa? Koko globaali valtapolitiikka on lievästi verrattavissa tilanteeseen yksityiselämässä, jossa joutuu elämään naapurin epävakaan persoonallisuuden kanssa rinnakkain. Siihen tautiin ainoa laillinen lääke on yksityiselämässä vaihtaa asuinpaikkakuntansa postinumeroa pysyvästi, minne tahansa, riittävän pitkälle mielisairaasta häiriköstä. Ainakin Suomessa sinun oikeutesi oikeusvaltiossa ovat alisteisia jokaiselle kohtaamallesi hullulle, vastuu on sinulla, koska asumasi yhteiskunta luokittelee sinut normaaliksi – ellet usko, kysy poliisilta tai valtakunnanvainoojalta. Mitenköhän ovat vastaavat asiat kansainvälisesti tarkasteltaessa, varmaan aika huonosti, koska maailmassa ei liene kolkkaa, minne nämä psykopaatit eivät seuraisi perässä?

  Ps. Isossakaan kuvassa ratkaisuksi patologiseen vihaan ei kelpaa, eikä voida nostaa kohtaamisia näiden psykopaattien kanssa, kuin ei myöskään voida harrastaa mitään tietoisuuden parantamis-istuntoja heidän kerallaan, koska kaikki kommunistit kaikkialla, ihan joka sektorilla, ovat sulkeneet muut ulos keskuudestaan, koska he valveutuneina ovat jo valmiiksi keskenään niin vinosti-tiedostavia!

  Vastaa
 2. juha II
  19.12.2021 16:35

  Koko lafka on on erittäin mädättyneen korruption pesä!

  Nykyään noita ääliö kanoja on joka instanssissa kädet levällään. Ennen oli paljon paremmin kun olivat makkarissa ”levällään”, jonka oli luonto tuossa tapauksessa järkeväksi katsonut.

  On olemassa viisaita ja älykkäitä naisia. Niin älyk,käitä, viisaita ja jämeriä, että se estää tuolin pois potkaisemisen ja katsomaan vielä tätä pähkähullua maailmaa!

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   20.12.2021 02:52

   Tapaus osoittaa, kuinka hyvin Kiina on korruptoinut (hiilidioksidi-rahalla?!) sekä Maailmanpankin että IMF:n. Kun Kiinan auliisti lainottamat kehitysmaat ylivelkaantuvat IMF:n holhottaviksi, ne ovat hyvissä käsissä.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top