Kansalaisaloitteessa ulkomaisten seksuaalirikollisten karkoittamisesta 113 690 allekirjoitusta (25.04. klo. 16:43)

Vielä ehdit ensimmäisten 200 000:n joukkoon, jos allekirjoitat tänään kansalaisaloitteen ulkomaisten seksuaalirikollisten karkoittamista koskevan lain säätämisestä. Extra kysyi aloitteen perustajalta, Saila Al-Jewarilta, kuulumisia.

Saila Al-Jewari perusti kansalaisaloitteen nähdessään vihapuheiden ryöpsähtävän useiden rikosten tullessa yhdelläkertaa julkisuuteen, ja yleisön ragoidessa näihin uutisiin. Kansalaiset olisivat varmasti rauhallisempia jos kokisivat olevansa turvassa, kun seksuaalirikoksen tekijöitä ei liikkuisi enää Suomen kaduilla. Rasismi kasvaa vihapuheista, ja siitä että kansalaisia ei ole kuunneltu. Monet puhelinsoitot viime talvella vahvistivat tämän käsitykseni, kertoo Al-Jewari.

Hän kertoi myös olevansa itse rikoksen uhri. Suomessa asuvat maahanmuuttajat ovat myös kertoneet hänelle huolensa siitä mustamaalauksesta, jota rikoksiin syyllistyneet tekevät varsinkin muslimeiden vahingoksi leimaten koko kulttuuria naisvihamieliseksi. Al-Jewari arvelee, että törkeisiin rikoksiin -kuten seksuaalirikoksiin- syyllistyvät henkilöt ovat olleet rikoksiin taipuvaisia jo kotimaissaan. Seksuaalirikollisuus ei ole muslimien keskuudessa hyväksytympää kuin muissakaan kulttuureissa, hän täsmentää.

Kansalaisaloite tullaan jättämään eduskunnalle pian vapun jälkeen. Ehdit siis vielä allekirjoittamaan.

Seksuaalirikoksesta suomessa tuomitun oleskeluluvan peruuttaminen ja karkoitus

Kansalaisaloitteen allekirjoitussivulle tästä linkistä.

 • Aloitteen päiväys: 6.12.2018
 • Aloitteen muoto: Ehdotus lainvalmisteluun ryhtymisestä
 • Oikeusministeriön asianumero: VN/6871/2018
 • Aloitteen sisältö: Ehdotan suomen kansalaisten puolesta lainvalmisteluun ryhtymisestä ja/ tai ulkomaalaislain muuttamisesta siltä osin kuin se vaatii muutosta. Suomessa seksuaalirikoksen tehnyt ja siitä tuomitun on menetettävä automaattisesti jo olemassa oleva oleskelulupa ja maahanmuuttovirastolla on lupa karkoittaa tuomittu välittömästi.

Aloitteen perustelut:

Tällä hetkellä suomen kansalaiset kokevat turvattomuutta johtuen turvapaikanhakijoiden tekemistä seksuaalirikoksista ja niiden seuraamuksista. Seksuaalirikokset ovat nousseet tällä hetkellä esille mediassa, mutta asialle ei ole aikaisemmin tehty mitään. Prosentuaalisesti turvapaikanhakijoiden tekemät tekemät seksuaalirikokset ovat kasvussa.

Vuonna 2014 hylättiin kansalaisaloite rikoksesta tuomitun karkoittamisesta, sillä perusteella, että meilä on olemassa oleva laki sitä varten.

Tämä laki ei ole mitä ilmeisemmin riittävä ja vuoden 2014 jälkeen pakolaistilannne on radikaalisti muuttunut ja tulevaisuudessa turvapaikanhakijoita ennustetaan tulevan maahamme vielä aikaisempia vuosia enemmän.

Haluamme kuitenkin, että laki koskee nimenomaan tuomittuja seksuaalirikollisia, koska seksuaalirikos on erityisesti ihmisarvoa loukkaava ja jokaisella kansalaisella pitää olla oikeus koskemattomuuteen tältä osin. Erityisesti turvapaikanhakijan pitää kunnioittaa maamme olemassa olevia lakeja tänne hakeutuessaan. Heidän pitää kunnioittaa jokaisen oikeutta koskemattomuuteen ja jos näin ei ole ja heidät tuomitaan tuomioistuimessa,he eivät ole ansainneet joustavuutta myöskään Suomen valtiolta.

Tällä hetkellä annamme maastamme maailmalla kuvan, että lakimme turvapaikanhakijoiden tekemiä seksuaalirikoksia kohtaan on erittäin löyhä. Lisäksi maassamme on liiankin hyvä vankeinhoitolaitos. Turvapaikanhakijalle vankilaan joutuminen voi olla kuin lottovoitto. Meidän pitää muutta Suomen kuvaa maailmalla tältä osin ja tehdä selväksi, että meillä on nollatoleranssi tältä osin ja jos tämän nimikkeen alla tulee tekemään rikoksen, ja tulee siitä tuomituksi tulee automaattisesti menettämään jo olemassa olevan oleskeluluvan ja maahanmuuttovirasto tulee tekemään päätöksen karkoituksen ajankohdasta. Lain pitää mahdollistaa nopea karkoitus.

Karkoitus tulisi koskemaan jokaista seksuaalirikoksesta tuomittua henkilöä, sekä myös oikeuskäsittelyssä väärän valan antanutta todistajaa, jos on kyse myös turvapaikanhakijasta. Seksuaalirikoksen vakavuus ei saa vaikuttaa asiaan. Monesti ”henkinen raiskaus” jättää pysyvämmät arvet kuin fyysiset jäljet. Tälle ei ole olemassa mitään mittaristoa, jokainen uhri kokee tilanteensa omalla tavallaan. Henkisiä traumoja ei voi verrata esimerkiksi katkenneeseen jalkaan.

Lakiehdotusta laatiessa tulee ottaa huomioon myös uhrin mahdolliset korvaukset. Miten korvaukset nopean karkoituksen tapahtuessa hoidetaan.
Lakiin pitää sisällyttää myös tuomitun välitön säilöönotto. Tällä ehkäistään tuomitun mahdollinen pakeneminen.

Lakiin pitää myös sisällyttää pykälä, missä käy ilmi, että seksuaalirikollisen ei ole mahdollista hakea suomen kansalaisuutta missään tilanteessa. Tähän ei vaikuta missä maassa rikos on tehty.

Suomen kansalaiset eivät tyydy enää nykyisiin lakeihin vaan vaadimme lain valmisteluun ryhtymistä.

Täällä voi allekirjoittaa: www.kansalaisaloite.fi, aloite 3605

3 Comments

 1. Alkiolainen
  2.5.2019 21:34

  118 374, näyttää tänään olevan. Muistan, että olitte jo aikaisemmin talvella tästä uutisoinut. Piti oikein etsiä se uutinen. Hienosti olette asiaa jaksaneet seurata. https://www.extrauutiset.com/suomalainen-kansalaisaloite-rangaistusten-koventamisesta-ja-seksuaalirikollisten-karkoittamisesta-kansainvalinen-uutinen/

  Vastaa
  1. Lilli (oikea nimi on Minna) Miettinen
   4.6.2019 23:25

   Ehdottomasti laki voimaan ja HETI!

   Vastaa
 2. Lilli (oikea nimi on Minna) Miettinen
  4.6.2019 23:26

  Ehdottomasti laki voimaan ja HETI!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top