Kansalaispuolue arvostelee yksityistä voitontavoittelua terveys- ja hoivabisneksessä

Kansalaispuolueen tiedote ottaa tänään kantaa vanhustenhoitokatastrofiin.

Kansalaispuolue: Sote-kapitalismille loppu!

Kansalaispuolue on järkyttynyt Alavudella ilmenneistä laiminlyönneistä Attendo Oy:n Pelimanni-hoivakodissa, jotka johtivat aluehallintoviranomaisten päätökseen sulkea hoivakoti vain kuukausi sen avaamisen jälkeen.

”Puutteellinen hoitajien henkilöstömitoitus, riittämätön määrä lääkeluvallisia hoitajia, puutteet työvuorolistoissa ja muut laiminlyönnit kertovat, että pääomasijoittajien mellastaminen vanhustenhuollon sekä sosiaali- ja terveyspalveluiden kentällä on laitettava kuriin ja lopetettava.”

Poliittiset päättäjät alueellisella ja valtakunnallisella tasolla eivät voi paeta omaa vastuutaan. Alavuden alueella keskustavetoiset kunnat ovat ulkoistaneet sote-palvelut Pihlajalinna Oyj:n kanssa perustetulle yhteisyritykselle, joka taas on hankkinut vanhusten hoivakotipalveluita muun muassa Attendolta. Ulkoistaminen on ollut siis poliittisen harkinnan ja päätöksen tulos.

Kansalaispuolueen mielestä sote-kapitalismille pitää saada loppu. Kansan katseet asiassa kohdistuvat nyt Keskustan puheenjohtajaan ja pääministeriin, liikemies Juha Sipilään sekä sote-valinnanvapautta ja sote-yritysten lobbareita kasvattaneen Kokoomuksen puheenjohtajaan ja valtiovarainministeri Petteri Orpoon.

”Ihmiset kaipaavat turvallista ja luotettavaa hoitoa ja hoivaa, eivätkä he hyväksy vanhusten, sairaiden, vammaisten ja lasten sekä terveyden uhraamista osinkokapitalistien armoille.
Kansalaispuolue on aina puolustanut hyvää ja laadukasta julkista terveydenhuoltoa.”

Näin siis Kansalaispuolue tänään.

1 Comment

 1. Sotkajärven Matti
  9.2.2019 15:32

  EPÄSYMMETRINEN KILPAILU

  Meillä on politiikassa (fraktaalisesti) sellainen (fiktiivinen) rakenne, että hallintohierarkiassa alamainen on vain tyhmä ja ymmärtämätön subjekti, jota poliitikot ja virkamieskunta sitten suuremmassa viisaudessaan neuvoo ja käyttää hyväksi.

  — Jos usko tuon rakenteen olemassaoloon katoaa, nykyiseltä hallintojärjestelmältä putoaa pohja.
  — Hallinnon rakenteet romahtavat ja valta siirtyy kansalle.

  Tämän hallintohierarkian mukaisesti kuntapäättäjät ovat tyhmiä ja osaamattomia. He eivät osaa tehdä sopimuksia, eivät osaa ostaa palveluja eivätkä ylipäätään pysty mihinkään järkevään toimintaan ilman ylemmän hallintotason jatkuvaa ohjausta ja puuttumista päätöksentekoon.
  — Vanhushoidon palveluissa tuota ylempää ja viisaampaa tahoa edustaa AVI.
  — Kun AVI lakkauttaa sopimuksen, kestää prosessi kaksi tuntia ja vanhukset ovat uuden hoito-organisaation subjekteina.
  — Kun kunta lakkauttaa samaisen sopimuksen samaisista syistä kuin AVI, on seurauksena vuosia kestävä valitusprosessi valtavine kustannuksineen ja silti on olemassa todellinen riski, että valtakunnallinen hoitofirma on lahjonut valtakunnallisen päättäjän; kunta häviää ja maksaa viulut ja samalla tulee maksaneeksi mojovat vaalituet valtakunnan tason puolueille.

  Nyt, kun vaalit ovat edessä, valtakunnan taso puuttuu asioihin. Ei siksi, että sillä olisi hyvä tahto vaikuttaa asioihin, vaan siksi, että nyt tarvitaan vaalirahaa ja näkyvyyttä äänestäjien keskuudessa.
  — Puhelimet kilisevät hoitofirmoissa, kun puolueiden ”asiantuntijat” kilvan tarjoavat konsultointia ”pientä” vaalitukea vastaan.

  Kunnat pystyvät tekemään hyviä sopimuksia vain sellaisten toimijoiden kanssa, jotka ovat ”samalla tasolla” kunnan kanssa. Että sopimusosapuolet ovat saman vertaisia lain edessä.
  — Ei nykyinen järjestelmä toimi, että kunta neuvottelee firman kanssa, mutta firma neuvottelee toimitussisältönsä ”valtakunnan tason” kanssa.
  — EU:ssa hoitofirma lobbaa itsellensä direktiivin Brysselistä ja sen jälkeen kohtelee Helsinkiä miten tahtoo; yleensä vain maksajana ja hyväksikäytettävänä tomppelina.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top