Kansalaispuolue asetti ehdokkaita Vaasan vaalipiirissä

Eduskuntaan yrittävä Kansalaispuolue julkisti tänään ehdokkaitaan kevään eduskuntavaaleihin Vaasan vaalipiirissä.

Puolueen vaaliteemat ovat valtiollinen ja taloudellinen itsenäisyys, sotilaallinen liittoutumattomuus, tasapainoinen aluepolitiikka, järkevä maahanmuuttopolitiikka ja sosiaalinen tasa-arvo. Kansalaispuolue korostaa kohtuullisen elintason kuuluvan kaikille.

Kansalaispuolueen varapuheenjohtaja Piia Kattelus Seinäjoelta esitteli tänään puolueen ehdokaslistaa Pohjanmaalla. Kauhavalta ehdokkaaksi lähtee kokkolaissyntyinen neljän lapsen äiti ja ensihoidon lähihoitaja Minna Koskela. Alavudelta sitoutumattomaksi ehdokkaaksi on lupautunut orimattilaislähtoinen blogisti Erkki K. Laakso, kertoo Kattelus.

Minnan mottona on ”Ihminen ihmiselle sydämmellä”.

-Minä en jätä mitään puolitiehen. Elämä on kasvattanut minua. Vanhukset ovat lähellä sydäntäni. Olen kulkenut kotihoidossa ja ollut töissä vuodeosastolla Kauhavalla ja Härmässä, ja monet kohtaamiset ovat jääneet mieleeni, kertoo Minna Koskela.

Erkki Laakso vahva oikeudenmukaisuuden puolustaja ja hän tulee ottamaan kampanjassaan kantaa oikeusjärjestelmän puutteisiin.

Minna Koskelalle isänmaa ja sotaveteraanit ovat tärkeitä. Minna on ollut mukana sotilaskotityössä ja hän on käynyt maanpuolustuskursseja.

-Isänmaallisuus on mennyt väärään suuntaan ja haluan tuoda sen takaisin omaan arvoonsa. Kannan huolta nuorten heikentyneestä maanpuolustustahdosta, mutta tavallaan myös ymmärrän sen tässä muuttuneessa yhteiskunnassa, toteaa Koskela.

Koskelan mukaan meillä suomalaisille on oikeus omaan uskontoon ja kulttuuriin. Yhteiskunnan tulisi suojella suomalaisia arvoja ja jakaa niitä kansalle.

Laakson mielestä Suomeen on saatava perustuslakituomioistuin, sillä Euroopan Neuvoston IOT:n yleissopimusta ei noudateta, vaikka se on sisällytetty perustuslakiimme ja on siis jo sinällään velvoittavaa primäärioikeutta.

-Tarvitsemme oikeusapujärjestelmän täysremontin, eli oikeusapu on palautettava vuoden 2002 tasolle, jolloin käräjätuomari päätti oikeusavun saannista. Nyt siitä päättävät oikeusaputoimistot, joissa on mielestäni sisäänrakennettu asiakasta syrjivä mekanismi, kertoo Erkki Laakso.

-Pakolaispolitiikan tulee olla selväjärkistä. Se tarkoittaa sitä, että ei anneta kaikkien mielivaltaisesti tulla, vaan valikoidaan tulijat, painottaa Koskela.

Kansalaispuolue on jo aikaisemmin julkistanut eduskuntavaaliehdokkaiksi ammattiopiston opettaja Jarmo Humalajoen Kokkolasta, maanviljelijä/yrittäjä Manu Yli-Juonin Kauhajoelta ja vanhempi rikoskonstaapeli, hallintotieteiden maisteri Piia Katteluksen Seinäjoelta. Kansalaispuolue asettaa yhteensä kahdeksan ehdokasta Vaasan vaalipiiriin.

Jatkuu mainoksen jälkeen.

Kansalaispuole otti myös kantaa pikavippeihin

Bailaus-iässä olevat nuoret ovat vaarassa joutua pikavippi-kierteeseen, ja sitä kautta kasautuvat ongelmat voivat haitata henkilön tulevaa elämää, ja jopa johtaa rikollisille poluille, kertoi Pia Kattelus.

Viikonloppuna Ilmajoella puhunut Kansalaispuolueen varapuheenjohtaja ja eduskuntavaaliehdokas Piia Kattelus toi esiin huolensa nuorten velkaantumisesta, joka suurelta osin johtuu elämänhallinnan puuttumisesta sekä huumeiden, päihteiden ja alkoholin käytöstä.

-Alkoholin, huumeiden ja päihteiden käyttö voi johtaa vakaviin taloudellisiin ongelmiin. Siviilityössäni poliisina olen nähnyt, että nuoret velkaannuttavat itsensä pikavipeillä ja sitä kautta menettävät luottotietonsa, kertoi Kattelus.

Nuoret käyttävät pikavippeja juhlimiseen, päihteisiin ja makeaan, vastuuttomaan elämään, johon ei olisi oikeasti varaa.

-Jos päihteiden käyttö rahoitetaan rikoksilla pikavippien lisäksi, ollaan jo todella syvällä suossa. Kuka näitä nuoria sitten auttaa, jos kotoa ei ole osattu tukea ja kasvattaa jo aikaisemmin, pohti Piia Kattelus puheessaan.

Kun nuorelle kasaantuu pikavippien kautta velkaa, eikä ole koulutusta tai koulupaikkaa, on tulevaisuuden näkymä lohduton. Yhteiskunnan tulee puuttua kovalla kädellä pikavippeihin, jotka mahdollistavat nuorten velkahelvetin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top