Kansalaispuolue: Polttoaineverojen korotus tyhjentäisi maaseudun asukkaista

Saimme Kansalaispuolueelta seuraavan kannanoton:

Kansalaispuolue tyrmää polttoaineverojen korotuksen

Kansalaispuolue ei voi hyväksyä ilmastopaneelin liikenteen
asiantuntijaryhmän keskiviikkona esitettyjä vaatimuksia fossiilisten polttoaineiden rajuista verojen korotuksista.

Raportin mukaan suurin ohjaava vaikutus on polttoaineveron korotuksella ja tavoite on tehdä fossiilisilla ajaminen kalliimmaksi.

-Ilmastoraportilla ollaan tekemässä maaseudulla asuminen mahdottomaksi, nyt kiristämällä elinkustannuksia jälleen polttoaineveroja nostamalla, arvioi Kansalaispuolueen puheenjohtaja Sami Kilpeläinen.

Polttoainekustannusten nousu lisää myös esimerkiksi maakunnissa
toimivien julkisten viranomaisten kustannuksia.

-Poliisin tai esimerkiksi kuntien kotihoidon tärkeä liikkumisväline
on auto, autoilun kustannusten nousu autokannan uudistamisesta johtaisi todennäköisesti jälleen henkilöstövähennyksiin, pelkää
Kansalaispuolueen varapuheenjohtaja Piia Kattelus.

Kansalaispuolueen keskeisiä eduskuntavaalitavoitteita ovat maaseudun ja maakuntien ihmisten elinolosuhteiden parantaminen. Bioenergian tuotanto tuo myös työtä maaseudulle.

-Hybridi- ja sähköautot ovat tulevaisuutta. Niihin siirtyminen ei saa kuitenkaan tapahtua pakottamalla ja vaihdattamalla toimiva kansanauto tavallisilta ihmisiltä. Suomi on pitkien välimatkojen maa eikä täällä ilman omaa autoa juurikaan pärjää. Julkisessa keskustelussa ei myöskään ole huomioitu, ettei Suomen sähköverkko kestäisi joka kodin autojen latauksia, toteaa Kilpeläinen. 

Näin siis Kansalaispuolue tänään.

1 Comment

 1. Puolueeton
  12.12.2018 20:02

  Polttoaineverot Suomessa ovat Euroopan huippua. Espanjassa, jossa ei ole dieselveroa, bensiiniä ja dieseliä saa 1.15 €/litra. Tietkin ovat erinomaisia ja liikenne sujuu hyvin useimmiten ilman liikennevaloja. Liikenne kun on hyvin suunniteltua. AVL elintarvikkeissa 4% (Suomessa 14%) ja elintarvikevalmisteissa 10% ym. Hintataso on 1/3 – 2/3 Suomen tasosta alueilla, jossa Suomessa kilpailu on määräyksin rajoitettua, kuten elintarvikkeet, silmälasit, rakennustarvikkeet, parturit kampaamot, bussi ja junaliput, taksi, alkoholi, jota muuten on joka kaupassa jne.

  Jotain siis on pielessä Suomen politiikassa. Jotkut perustelevat korkeampia hintoja kuljetuskustannuksilla. Voi kysyä mistä ne muka syntyisivät? Lidl hinnat Suomessa, Saksassa ja Espanjassa ovat täsmälleen samat lukuunottamatta elintarvikkeita, joissa Suomessa on 30% lisähinta, kun todellista hintakilpailua elintarvikkeissa ei ole Suomessa.

  Ei voi päätyä kuin siihen, että Suomessa valitaan huono ministeristö, jonka mielenkiinto on vallan muualla kuin kansalaisten hyvinvoinnin edistämisessä. Pottoaineveron korotus on juuri tällaista politiikkaa, jossa valtion tuloja lisätään, jotta vallanpitäjien huono politiikka ei paljastuisi ja rahat varastetaan kansalaisilta. Nytkin polttoaineveroja kerätään 6 miljardia ja tiestöön sijoitetaan 700 miljoonaa.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top