Kansallismielisellä Liittoumalla väärä päivämäärä, Suomen ensimmäistä terrori-iskua hyödynnetään itsekkäästi

Elokuun 18. 2017 on Suomen kansan yhteinen tragedia: Silloin marokkolainen turvapaikanhakija surmasi Turussa useita ihmisiä ”yksinäisenä sutena” tekemässään terrori-iskussa. Surupäivää on muistettu, mutta myös pyritty poliittisesti valjastamaan jonkin asian eteen, -eikä tämä asia välttämättä kestä päivänvaloa.

Tänä vuonna on vaan käynyt niin, että surupäivän poliittinen exploitaatio on sattunut väärälle päivämäärälle: 18.08:aa edeltävälle sunnuntaille. Oli tämän erehdyksen takana harrastelijamaisuutta, tai sitten muiston tahallista nolaamista, ilmiö alleviivaa tapahtumaa järjestävän poliittisen toimijan suhdetta toimintansa ”asiaan”: Tärkeintä ei ole 18.08.2017 muisto, vaan toimijan oman hännän nostaminen. -Jos ei muuten, niin Suomen yhteistä kansaa koskettavan tragedian muistoa tahrien.

Tutkittaessa ”Kansallismielisten liittouman” netti-esittelyä, huomataan heidän esittelevän omana toimintanaan viime joulukuisen välikohtauksen Tampereella: Liittouman varapuheenjohtaja, jo aiemmin Perussuomalaisista erotettu, toi valtuuston pikkujouluihin oman avec-valintansa: Oikeudellisia sanktiota saaneen PVL:n johtohenkilön. Tavanmukainen hysteriahan siitä seurasi, kuten arvata saattoikin. Vaan oliko joku osannut arvata, ennakoida? Oliko se koko kalabaliikin tarkoituskin, tahria persuja, -antaa foobikoille mussutettavaa?

Liittouman edellinen uutiskynnyksen ylitys oli ”kansallismielinen ampumaleiri” kesällä 2019: Maalitauluiksi olivat päässeet tunnetut poliitikot, ja kiväärillä heitä osoitteli mm. Terhi Kiemungin pikkujoulu-avec. Onko kupletin juoni nyt nähtävissä: Tuottaa liukuhihnalta kompromaattia persufoobikkojen tarpeisiin. Mukaan houkutellut eivät toki näe ”isoa kuvaa”, -eivätkä saa naamaansa pois liittouman sivuilta edes kirjallisesti irtisanoutumalla:

”En kuulu liittoumaan, enkä ole vuoteen kuulunut. Eivät ole ilmeisesti saaneet aikaiseksi poistaa mua sieltä… Ei ollut oikein mun porukka, niin näin parhaaksi poistua ajoissa.”, kertoi Extralle liittouman jäseneksi kuulunut henkilö.

Extran haastattelemat aiemmin liittoumassa mukana olleet henkilöt siis kertovat, että pyynnöistä huolimatta heidän tietojaan ei ole poistettu yhdistyksen sivuilta. Yhdistyksen kotisivuilta ei myöskään löydy lain vaatimaa selostetta tietojen käsittelystä. Extran saaman tiedon mukaan yhdistyksen hallitus ei ole lainkaan sivulla esitellyn mukainen.

Turun torin tragediaa on syytä muistella, mutta 18. elokuuta ja hyvässä seurassa, -ja mielellään poliittista vastakkainasettelua syventämättä.

6 Comments

 1. murre riepunen
  15.7.2020 07:22

  Marokkolainen kyttyrä joka sapelin kanssa riehui Turussa on surullinen tapahtuma mm. siinä kuinka maamme media yrittää ohittaa tapahtuman, vähättelemällä, kertomalla muunnettua totuutta jne. Taphtuman jälkimainingeissa Ylen toimittelijan oli pakotettu kysymään tekijästä tietoja, silloinen ministeri Rusakko ” ulkomaalaisen näköinen ” vaikka vaikka siinä vaiheessa ministeri tiesi kansalaisuuden, nimen ja myös, että kyseinen ryysyläinen oleskeli maassamme laittomasti.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   15.7.2020 10:45

   Bouanane oli myös käynyt suomalaista peruskoulua. Siellä se oli lasten joukossa suunnitellut tekoaan.

   Vastaa
 2. Ajatellaampas
  16.7.2020 09:17

  Jos avecina on joku jolla on ”oikeudellisia sanktioita”, se ei ole paha asia. Sillä henkilö joka on saanut kutsun tilaisuuteen on kuitenkin itse luottamustoimsissa mukana ja oikeustoimikelpoinen.

  Jos mietitään hieman tarkemmin ”oikeudellisia sanktioita” niin esim. ylinopeussa sakko tarkoittaa että ”henkilö on syyllistynyt rikokseen josta rangaisutksena määrätään sakkoa”. Ja kun tarkastellaan nykyisiä poliittisia puolueita ja/tai niiden jäseniä, niin ei taida olla yhtään puoluetta joka olisi puhdas. SDP saattaa johtaa tässä rikostilastoinnissa kirkkaimmin, mutta kyllä kaikki muutkin ovat sielä mukana. Ja jo yksin kansanedustajien tekemät rikokset voi katsella wikipediasta jos kiinnostaa. Joten, avec:in saamat sanktiot, ne eivät juuri ole mitään kun kyse ei liene aviopuolisosta.

  Tuo arvuttelu tuon päivämäärän suhteen ei liene asiallista. Se on yleensä keltaisen lehdistön etuoikeus. Joten, kannattaa pirauttaa ja kysyä miksi se ei ole sinä kyseisenä päivänä. Tosin, eihän heittoa ole kuin pari päivää ja ehkä viikonloppu sopii paremmin töissä käyville kuin viikkonpäivä. Tämä oli oma arveluni, mutta faktaa se ei ole.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   17.7.2020 14:34

   Date: 14.12.2019

   Kansanedustaja Iiris Suomela (VIHR.) jakoi eilen twiitissään tiedon, että hän näki uusnatsismi-syytöksen takia kielletyn Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen PVL:n johtajan Tampereen kaupunginvaltuuston pikkujouluissa. Tarkastelemme asiaa.

   Olen Tampereen valtuuston pikkujouluissa. Niin on myös väkivallan tähden kielletyn Pohjoismaisen vastarintaliikkeen johtaja, joka on täällä PS:n valtuutettujen seurana.

   Jos joku vielä epäilee PS:n ja äärioikeiston yhteyksiä, nyt on hyvä hetki lopettaa.#trevaltuusto #äärioikeisto

   — Iiris Suomela (@iiris_suomela) December 13, 2019

   ”Olen Tampereen valtuuston pikkujouluissa. Niin on myös väkivallan tähden kielletyn Pohjoismaisen vastarintaliikkeen johtaja”, kirjoittaa Suomela. Lehden selvityksestä ilmenee, että ”natsijohtajan” oli tuonut avecinaan varavaltuutettu, joka ei kuulu Perussuomalaisten valtuustoryhmään, vaan on eronnut ryhmästä jo vuosia sitten.

   Lehden haastattelemana Perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Lassi Kaleva kertoi, ettei tunne ulkonäöltä ent. PVL:n johtomiestä, ja asia selvisi hänelle vasta myöhemmin. Kaleva vahvisti, että PVL-miehen oli tuonut seuralaisenaan entinen perussuomalainen, nyt puolueeseen kuulumaton ja PS:n valtuustoryhmän ulkopuolinen varavaltuutettu, Terhi Kiemunki.

   Kyseessä oli siis kaupunginvaltuuston vapaa-ajan viettoa, johon valtuutetut ja varavaltuutetut oli kutsuttu seuralaisineen. Koska myös Suomela oli omankin todistuksensa mukaan siellä, voimme todeta hänen bailanneen ”natsin” kanssa, eikö niin?

   Aivan yhtä perusteltua ja asiallista on hänen mielikuvanrakentelunsa persuista.

   Asiasta kirjoitti tänään Iltalehti.

   Lainattu täältä: https://uutisiahauskastijakiinnostavasti.wordpress.com/2019/12/14/vihreiden-kansanedustaja-oli-samoissa-bailuissa-kielletyn-pvln-johtajan-kanssa/

   Olihan se ennakoitavissa, mihin mediakalabaliikkiin PVL-tyypin vierailu johtaa, ja myös syytä kysyä mihin oikein pyrittiin? Tässä on nyt päällimmäisenä se narratiivi, että aie oli vahingoittaa persuja. Samalla toimijalla on ennakkotapauksiakin. -Mm- ”kansallinen ampumaleiri” kesällä 2019, jota sitäkin käytettiin perasufobian ruokkimiseen. Seuraava pohdinta voikin koskea 11.03.2017 -ceissiä.

   Vastaa
   1. Pekka Kemppainen
    17.7.2020 14:35

    PVL:ää ei kielletty väkivallan takia, vaikka Iiris Suomela niin väittää.

    Vastaa
 3. Tehdäänkehitysmaayhdessä
  16.7.2020 10:01

  ”hyvää oppi tekee terroristillekin”

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top