Kansan Uutiset kesätuulella: ”Pelko ja viha” vai persuviha

Vasemmiston Kansan Uutiset vetoaa muusikko Pelle Miljoonan vihaa vastustavaan sanoitukseen, mutta käyttää sitä Perussuomalaisten demonisoimiseen. Menik tää ihan oikein?

”Pelko ja viha oli Pelle Miljoonan alkuaikojen hittejä. Uuden kirjan perusteella perussuomalaisuuden ytimen voi tiivistää noihin kahteen sanaan”, kirjoittaa Kansan Uutiset tänään.

Katsotaan mitä Pelle ja Taskinen kirjoittivat silloin joskus:

”Pelko ja viha, kaupungin kaduilla, pelko ja viha ihmisten silmissä.
Pelko ja viha, lehtien sivuilla, pelko ja viha ihmisten sydämissä.

Näinpä. Eipä siinä kehotettu leimaamaan ihmisiä huonosti koulutetuiksi, ennakkoluuloisiksi ja alemmuudentunteisiksi jopa. Kansan Uutisissa sensijaan:

Perussuomalaisiin liittyvät stereotypiat ovat totta. Puolue on miehinen ja sitä kannattavilla on huono koulutus- ja huono tulotaso. Marttinen kysyy, mikä matalasti koulutettuja vetää puolueeseen päin.

Paremmatkaan stereotypiat eivät aina osu kohteeseensa, eikä empatiaakaan näytä riittävän, -ainakaan persuille: He ovat lehden mukaan empatiakyvyttömiä. Empatia on budhalaisen käsityksen mukaan korkein tunne, sillä siihen ei sisälly vaatimuksia. Empatiaa tunteva hyväksyy tunteen kohteen, sellaisena kun hän on, ja myötäelää hänen tilannettaan. Jos haemme empatiakyvylle vastakohtaa, pelko ja viha on yksi mahdollinen. Toivoisin, ettei sitä levitettäisi, ainakaan lehtien sivuilla.

2 Comments

 1. mikko janhonen
  10.6.2021 12:55

  kansan uutiset…. kommunistien …lehti 👌 …tanan vihervasurit lässyttää tulotasosta jne. ja vasemmistoliitto, …tana mitään tekemistä työtätekevien ihmisten kanssa

  Vastaa
 2. Minä
  10.6.2021 13:21

  Vaan perussuomalaisten kannattajat eivät suinkaan ole kaikkein kouluttamattomimpia tai heikkotuloisimpia. Kansanuutiset valehtelee niin, että heiluvien korvien viima on saanut järjen lentämään ikkunasta ulos. Tuo, mitä julkaisevat, on pelkkää ennakkoluuloista pelkoa ja vihaa.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top