Kansanedustaja Päivi Räsänen: Syyttäjän tiedotteessa on karkeita vääristelyjä ja virheitä

Median-vapauden ja sananvapauden muistoksi vietettiin juuri merkkipäivääkin, mutta vilkaistaankin todellisuutta: Miten vapaudet toteutuvat, ja hoitaako media leiviskänsä?

Kansanedustaja Päivi Räsäseen (KD) kohdistui pitkällinen rikostutkinta  -koskien hänen sanomisiaan kolmessa eri mediassa- ja viime viikolla saimme valtakunnansyyttäjän tuoreen  päätöksen oikeusprosessin käynnistämisestä häntä vastaan, kuten jo kerroimmekin.

Syytteenalainen teko oli sanallinen ilmaisu kirjoitetussa sanassa ja TV-ohjelmassa

Päivi Räsänen julkaisi perjantaina (30.04.) tiedotteen, jossa hän ihmettelee Valtakunnansyyttäjän tiedottamistapaa. Räsänen katsoo, että tiedotteeseen on sisällytetty virheellisiä ja vääristeltyjä väitteitä hänen käyttämistään sanonnoista. Kun lauseista ja sananvalinnoista ollaan tekemässä syyttämispäätöstä, epätäsmällisyys tässä asiassa on hyvin erikoista. Media otti hyvin passiivisesti vastaan Räsäsen näkemyksen omassa asiassaan, vaikka valtakunnansyyttäjän ratkaisu uutisoitiin laajalti.  Räsenen kommentoi eilen, kansainvälisenä YK:n julistamana lehdistön- ja sananvapauden päivänä:

Julkaisemme Päivi Räsäsen perjantaisen tiedotteen kokonaisuudessaan:

Ihmettelen Valtakunnansyyttäjän 29.4 tiedotteeseen sisällytettyjä virheellisiä ja vääristeltyjä väitteitä näkemyksistäni. Syyttäjällä on ollut yli puoli vuotta aikaa paneutua esitutkinta-aineistoon, kuulustelupöytäkirjoihin ja loppulausuntoihini. Viimeisin kuulustelu suoritettiin elokuussa 2020. Käytetyn ajan puitteissa voisi toivoa täsmällisiä ja asiallisia perusteluja syytteille.

Syyttäjälaitoksen tiedotteen mukaan näkemykseni, että ”homoseksuaalit eivät myöskään ole Jumalan luotuja kuten heteroseksuaalit.” Tällaista en ole missään yhteydessä sanonut. Olen moneen kertaan korostanut sitä, että kaikki ihmiset on luotu Jumalan kuviksi ja heillä on yhtäläinen ihmisarvo ja ihmisoikeudet. Kohdassa, johon syyttäjä viittaa, puhuttiin Raamatun luomiskertomuksesta. Siitä totesin: ”Jumala ei alun perin luonut ihmistä homoseksuaaliksi. Hän loi heteroseksuaaliksi. Hän loi miehen ja naisen ja tarkoitti avioliiton näiden kahden välille.

Toisin kuin syyttäjä väittää, en Stiller-keskusteluohjelmassa sanonut homoseksuaalisuutta geneettiseksi rappeumaksi enkä sairautta aiheuttavaksi geeniperimäksi. Päinvastoin torjuin keskusteluohjelman toimittajan ehdottaman ajatusleikin homoseksuaalisuudesta geneettisenä ominaisuutena sanoen, että aivan tuoreimmat tutkimukset ovat osoittaneet, että mahdollinen geneettinen perimä homoseksuaalisuudessa on pieni.

Lisäksi syyttäjä väittää minun esittäneen homoseksuaaleja halventavan mielipiteen, jonka mukaan homoseksuaalisuus on häpeä ja synti. Täsmällinen kysymykseni sosiaalisen median viestissä oli: ”Miten kirkon oppiperusta, Raamattu, sopii yhteen aatteen kanssa, jossa häpeä ja synti nostetaan ylpeyden aiheeksi?” Sanoja ”synti” ja ”häpeä” ei ole kohdistettu henkilöön liittyvään ominaisuuteen, vaan Pride-tapahtuman taustalla vaikuttavaan aatteeseen ja ideologiaan. Esitutkintakuulusteluissa korostin moneen kertaan sitä, että kuvaliitteeksi ottamieni Raamatun jakeiden mukaan häpeä ja synti liittyvät ihmisen tekoihin, ei ominaisuuksiin.

Maria Veitola – ohjelmaan liittyvässä tutkintapyynnössä alun perin minun väitettiin esittäneen lausumia, joita ei ohjelmasta lainkaan löydy.

Silti valtakunnansyyttäjä määräsi esitutkinnan suoritettavaksi perustellen sitä julkisuudessa, että ”ohjelma on tutkittava minuutti minuutilta”. Kun näitä vääriä väittämiä ei löytynyt, syyttäjä on keksinyt lisää. Syytettä ei tosin tästä ohjelmasta nosteta teon ”vähäisyyden” vuoksi, mutta silti syyttäjä moittii lausumaani homoseksuaaleja halventavaksi. Koska tästä en pysty puolustautumaan oikeudessa, on syytä oikaista julkisesti syytös. Valtakunnansyyttäjän mukaan olen homoseksuaaleja halventavasti sanonut, että ”homoseksuaalisuus on seksuaalinen vinoutuma”. Näin en ohjelmassa sanonut. Sanoin seuraavaa: ”Ajattelen, et seksuaalisuudenkin alueella me olemme monella tavalla vinoutuneita, ja tähän lasken myös itseni mukaan.” Voin tarvittaessa lähettää aukikirjoitetun litteroinnin ohjelmasta.

Väistämättä mieleeni nousee kysymys, onko tiedotteen taustalla uskonnollisen lukutaidon puute, tahallinen vääristely vai tavoitteellinen pyrkimys yleisen mielipiteen muokkaukseen?

Päivi Räsäsen mediatiedote 30.04. 2021.

Päivi Räsäselle kolme syytettä kansanryhmää vastaan kiihottamisesta

9 Comments

 1. Juha
  4.5.2021 12:48

  Mielenkiintoista että valtakunnan syyttäjä valehtelee… nakertaa koko ko. instituution uskottavuutta.. Mielenkiintoista että valtamedia ei päästä syytettyä ääneen sananvapauden päivänä.. nakertaa koko ko. valtamedian uskottavuutta..

  Johan näille nauraa variksetkin.. heh heh.

  Vastaa
 2. kaappikommarit sensuurin puolesta ry
  4.5.2021 13:17

  Meillä väärinajattelijoiden tuottaman sisällön sensuroijilla on päätavoitteena estää totuuden leviäminen. Jos totuus leviäsi yleiseen tietoisuuteen menisivät salaiset puuhamme kabinetin takahuoneessa pahasti mönkään, emmekä edes uskaltaisi liikkua kaduilla. Väärinajattelijoiden puhe on vihapuheen tarkka määritelmä. Väärinajattelijoille maski naamalle hapen rajoittamiseksi ja äänenvaimentimeksi!

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   4.5.2021 19:27

   Onko muuta ajattelua kuin #väärinajattelu? ”Oikein”ajattelu ei ehkä ole omien aivojen käyttöä lainkaan.

   Vastaa
 3. juha II
  4.5.2021 15:53

  Koska syyte on reaalisessa elämässä tyhjän päällä. Valtakunnansyyttäjän täytyy vääristellä tavalla, joka on peruskauraa punavihreä-globalisti medialle.

  Vastaa
 4. Terhomatti Hämeenkorpi
  4.5.2021 17:02

  Hyvä, Päivi !

  Olet monen paineen alaisena, mutta Sinä olet myös monien puolesta ja – selviät!
  Voimaa ja siunausta!

  Terhomatti

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   4.5.2021 19:25

   Samaa sanon minä!

   Vastaa
 5. Juha
  4.5.2021 23:00

  Kyllähän valtakunnansyyttäjän toiminta on rikoslain mukaisesti rikollista..

  ”Törkeä perätön lausuma tuomioistuimessa, joka tehdään erityisen suunnitelmallisesti” (Rikosoaki, 15. luku, 4.§)

  Rangaistus: rikoksentekijä on tuomittava törkeästä perättömästä lausumasta tuomioistuimessa vankeuteen..

  Eli Raijalle on tiedossa 6 vuotta vankeutta.. sitten kun punavasemmiston valta Suomessa vaihtuu.. tämä rikos ei näet vanhene.

  Ja lisäksi bonuksena saa vielä viimeisen tuomion synneistään.. älä lausu väärää todistusta lähimmäisestäsi (Mooseksen laki, 8. §)

  Rangaistus: ikuinen

  Vastaa
 6. Juha
  4.5.2021 23:06

  ^edit.. (Rikoslaki, 15. luku, 3.§)

  Vastaa
 7. jupi
  5.5.2021 14:33

  Tavattuani Räsäsen aikoinaan, keskustelimme niitä näitä, ja pakko sanoa että asiallinen, mukava ja skarppi nainen. Hänestä tehtiin nyt uusliberaalien pelinappula, koska asemansa takia tämä farssi saa paljon näkyvyyttä, ja se luo pelkoa ihmisissä. En keksi muuta syytä tähän kuin se, että tällä pelotellaan maalittamalla tiettyä ryhmää, tavoitteena saada isompi porukka hiljaiseksi. Kohta kukaan ei uskalla sanoa mielipiteitään ääneen. Jos raamattuakaan ei uskalleta jatkossa siteerata, silloin jää paljon yhteiskunnan kannalta tärkeimpiäkin aiheita käsittelemättä julkisuudessa. Tämä on isku kristittyjen lisäksi kaikkia arvokonservatiiveja vastaan, eli nykyvallan vihervassareiden haastajia tässä yritetään pelotella hiljaiseksi. Hyvät ihmiset, äänestäkää Suomen, ei EU eliitin puolesta, joko KD tai PS, muuten Suomi on menetetty.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top