Kansanedustaja Päivi Räsäselle palkinto kristillisten arvojen puolustamisesta

Kansanedustaja Päivi Räsänen vastaanotti tänään Norjassa palkinnon kristillisten arvojen puolustamisesta. Palkintosumman hän lahjoittaa sananvapauden ja uskonnonvapauden puolesta tehtävään työhön Suomessa.

Norjassa joka toinen vuosi järjestettävässä Oslo Symposium– konferenssissa jaettava Kåre Kristiansen -palkinto kristillisten arvojen puolustamisesta annettiin tänään kansanedustaja Päivi Räsäselle. 100 000 Norjan kruunun -n. 10 000 euron- arvoisen palkinnon hän lahjoittaa Suomessa kesällä perustetulle Sanan ja uskonnonvapausyhdistykselle, joka tulee toiminnassaan  edistämään ja valvomaan sanan- ja uskonnonvapauden toteutumista Suomessa.

Olen hyvin kiitollinen saamastani rohkaisevasta tunnustuksesta ja kiitän toimikuntaa siitä. Tein päätöksen, että tahdon tukea sanan- ja uskonnonvapausyhdistyksen toiminnan käynnistämistä koko palkinnon arvolla. Nyt on aika rohkaista suomalaisia kristittyjä avoimesti ilmaisemaan vakaumuksensa, totesi Päivi Räsänen puheessaan Oslo Symposiumissa tänään.

Sanan ja uskonnonvapausyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Santeri Marjokorpi kommentoi Extralle:

”Päivi Räsäseen kohdistuneet asiat herättivät kentällä ajatuksen, että kristittyjen sananvapautta ja mm. kristittyjen oikeutta puhua julkisessa tilassa pitää puolustaa 2000-luvun Suomessakin. Toki emme rajoitu vain Päivi Räsäsen tapaukseen, vaan uskomme että tarvetta toiminnallemme tulee olemaan myös tulevaisuudessa.”

Oslo Symposium on norjalainen, joka toinen vuosi järjestettävä kristillisiin arvoihin perustuva konferenssi, joka kokoaa yhteen poliitikkoja, seurakuntien työntekijöitä, kansalaisjärjestöjen johtajia ja aktiivisia kansalaisia. Kåre Kristiansen, jolle palkinto on nimetty, oli kunnioitettu norjalainen poliitikko. Edellisen kerran Kåre Kristiansen-palkinnon vastaanotti Simon Wiesenthal Center– järjestö. Alunperin aloitteen Oslo Symposiumin perustamisesta teki Bjarte Ystebo ja järjestö nimeltä Kristenfolket yhteistyössä ICEJ:n ja Norge Idagin kanssa. Visjon Norge on mukana yhteistyössä televisioimalla tilaisuuden.  

3 Comments

 1. pöh
  20.8.2021 22:59

  Kristittyjä vainotaan euroopassa ja samaan aikaan toisesta uskonnosta jolla on paljon jyrkemmät kannat ei saa puhua ollenkaan.
  Oli uskovainen tai ei niin pitäisi huolestua, enpä olisi uskonut että maailma tämmöiseksi menee.

  Vastaa
 2. nonAQ
  21.8.2021 07:58

  Meidän laatuvalevaltamedia ole palkinnosta uutisoinut mitään?

  Vastaa
 3. juha.
  21.8.2021 15:08

  Hienoa!!!

  Mutta toisaalta. On sitä aikoihin eletty!!!

  Kristittyjä vastaan hyökkää nyt ja on aina hyökännyt itse pääkehno, sillä se, joka tunnustaa Herran Sanaa tullaan vainoamaan ja jopa murhaamaan selvässä päivänvalossa. Ja siitä tehdään vieläpä hyve kuten ollaan tietoisesti puskemassa sortoa ja vihaa rokottamattomia kohtaan villiten sitä silmää räpäyttämättä aivan kuten tekivät kansallissosialisatit Saksassa juutalaisia vastaan. Ja Josif Stalin Neuvostoliitossa demonisoi yleisen vihan kohteeksi itsenäiset pienviljelijät ristien heidät ”kulakeiksi”!!!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top