Käräjäoikeus: Teltannaru kiertyi itsestään uhrin kaulaan ja kuristi

Suomalainen nainen tutustuu v.2017 Maltalla ruotsalaiseen mieheen, ostaa tälle lentoliput, ja on iloinen tämän saapumisesta Suomeen. 18.05.2018 nainen on kuollut, syyttäjän mukaan miehen kuristamana. Käräjäoikeuden mukaan kuristamisen suoritti teltannaru oma-aloitteisesti.

Meillä ei ole tapana epäillä oikeudenpäätöksiä, emmekä istuskele oikeustaloilla, luuraamassa käräjäsalien ovenpielistä nimilistoja, -se homma on niille jotka saavat siitä kiksejä. Me uskomme lakiin ja oikeuteen, ja luotamme viranomaisiin. Näin kuitenkin kertoo Iltasanomat:

Toukokuun alussa mies viestitti Telegramissa, miten henkilön voisi tappaa käsillään ja että se varmaan tuntuisi aika hyvältä tappaa joku. Mies myös kyseli naiselta, miten hän haluaisi kuolla. Mies myös puhui, kuinka tappaminen pitäisi tehdä omin käsin ja selvänä. Mies kertoi katsovansa paljon murhadokumentteja.

Oikeuden mukaan on epätavallista, että henkilö kuristuisi tapaturmaisesti teltassa ollessaan. Naisen kaulalta löytynyt jälki oli oikeuslääketieteellisten tutkimusten mukaan tyypillisempi tapaturmaiselle kuin tahalliselle kuristumiselle. Naisen kuoleman todettiin aiheutuneen narun aiheuttamasta paineesta kaulalla. Veren korkea alkoholipitoisuus myötävaikutti kuolemaan.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005776763.html

Maailmalla kiertäneen ruotsalaismiehen osuus naisen kuolemaan on siis käräjäoikeuden päätöksellä poissuljettu mahdollisuus. Meille jää siis vain yksi #epäilty: Teltta. Nykyisenä postmodernina aikana erilaisiin kodinkoneisiin on lisätty aivan hämmästyttäviä ominaisuuksia. Puhutaan älykkäistä pesukoneista etc., ja kännykkämmekin tietävät nykyisin paremmin kuin me itse, missä olemme liikkuneet. Onko traagiseen onettomuuteen siis ollut osallisena #älyteltta?

Itsesolmiutuvat teltannarut!? -Siinäpä myyntivaltti. Itse-itsensä pystyttävä teltta onkin jo markkinoilla, mutta narut joutuu kuluttaja kiinnittämään itse. Pahoin pelkäämme, että suunnittelupöydällä on jo parisuhteen-päättämis -kodinkoneita? Kaasuhella, joka laittaa vaimon vaihtoon? -Mikään ei ole niin viisas kuin insinööri.

#Tuoteturvallisuus on Suomessa ollut perinteisesti koko maailman mitassa aivan huippuluokkaa. Saadakseen jotain suomalaisten kuluttajien ulottuville maahantuojan täytyi antaa loputtomasti informaatiota ikäville virkamiehille, ja täyttää vino pino kaavakkeita. Toki tällä oli huomattava työllistävä vaikutus (julkisessa sektorissa), mutta globalisaation ja EU:n myötä rajat avautuivat testaamattomille tuotteille.

Mielestämme onkin syytä kysyä, tämän surullisen tapauksen jälkeen, onko tuoteturvallisuuden tai jonkin muun asian kanssa tehty kohtalokkaita virheitä?

2 Comments

 1. juha
  4.8.2018 18:47

  Maailmalla tiedetään jo että hölmölästä saa kaiken ilmaiseksi ja nyt leviää tieto että täällä saa myös murhata ilman seuraamuksia. Mikä voisi mennä pieleen?

  Vastaa
 2. Matti Uusitalo
  8.8.2018 07:35

  Noh..Tää PASKAkansa ansaitsee kohtalonsa…Idiootit eivät elä kauan..Luonto korjaa itse itsensä !

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top