Katutaistelut laantuvat ranskalaisessa maalaiskaupungissa (VIDEO 05.07.)

Viime yö oli Nantesissa edellisiä rauhallisempi. Vain yhden koulun raportoidaan tuhoutuneen, ja autojen polttamiset lähenevät tavanomaista tasoa.

Breil, josta mellakat lähtivät liikkeelle tiistaina (03.07.) tapahtuneen välikohtauksen jälkeen, jossa 22-vuotias poliisin etsintäkuuluttama Aboubakar Fofala sai surmansa yritettyään ajaa poliisin päälle liikenneratsiassa, oli rauhallinen. Sensijaan Bottiéressä poltettiin Leonardo da Vincin lukio. Autojenpolttamiset keskittyivät enemmän Nantes Nordiin.

Mellakkapoliisin läsnäolo esti jengien kokoontumiset, ja osansa rauhoittumiseen oli ilmeisesti myös edellisenä yönä tehdyillä kiinniotoilla. Poliisin hallussa on siis 10-12 epäilyä mellakoitsijaa tai heitä vanhempaa yllyttäjää.

Eilinen rauhanmarssi, josta ao. kuva nyrkkejään heristävistä ihmisistä, on saattanut myös antaa signaaalin nuorisolle, että breililäiset eivät pidä oman asuinalueensa tuhoamisesta? Ranskan viranomaiset ovat luvanneet selvittää perusteellisesti Fofalan kuolemaan johtaneen tapahtumasarjan.

Aboubakar Fofala siis pysäytettiin tiistaina liikennettä valvovan poliisin toimesta. Kun hänen esittämänsä ajokortti osoittautui toiselle henkilölle myönnetyksi, Fofala lähti voimakkaasti kiihdyttäen liikkeelle, teloi yhden poliisin ja törmäsi rakennukseen citymaasturillaan. Poliisin ampuma laukaus haavoitti häntä kaulaan, ja Fofala menehtyi hoitoyrityksistä huolimatta.

Fofalan käyttämä auto oli poliisin etsinnässä, liittyen huumeiden myyntiin. Huumekauppiaat toimivatkin myös Suomessa näkyvälle paikalla pysäköidyistä kalliista autoista käsin. Breilissä, josta Pariisissa toiminut Fofala oli kotoisin, nuoriso suhtautui hänen kuolemaan ”Black Lives Matter”-hengessä, ja aloitti tiistain-keskiviikon yönä asuinalueensa hävittämisen. Nyt tilanne näyttää Nantesissa rauhoittuvan. 

Ouest.France 06.07.2018.

1 Comment

  1. kehitysmaaBoyz
    8.7.2018 04:35

    Kehitysmaa. Nyt.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top