Kaventaako hallituksen äkkiero #hillojalanjälkeä?

Timo Soinin valmistelema suurlähettiläsnimitys saattaa jäädä Sipilän yllättävän oman hallituksensa kaatamisen jalkoihin, kun aikataulun muutos yllätti hallitustaipaleen loppusuoralle ajoitetut nimitykset.

Eronneen hallituksen ulkoministeri Timo Soini (sin) on valmistellut kansliapäällikkönsä Raili Lahnalammen nimitystä Suomen suurlähettilääksi Dubliniin, mutta hallituksen kaatuminen pysäyttää nimityskierroksen. Lahnalampi oli ennen ulkoministeriöön siirtymistä eduskunnan ulkoasianvaliokunnan valiokuntaneuvos, siis eduskunnan virkamies. Soinin ministeriyden myötä tullut pesti kansliapäälliköksi olisi alentanut Lahnalammen palkkaa, mutta eduskunta teki asiassa poikkeuksellisen ratkaisun, ja maksaa hänelle palkanlisänä valiokuntaneuvoksen ja kansliapäällikön palkkojen erotuksen.

Soinin edistämä Lahnalammen suurlähettiläs-nimiytys on ollut jo valtioneuvostossa, salaisesti käsiteltynä, ja olisi edennyt nimitykseksi normaalissa järjestyksessä vielä nykyisen vaalikauden aikana. Juha Sipilän panikointi soten kaatuessa sotki tämänkin asian. Nyt saattavat hillot jäädä Dubliniin.

Onko valmistelevien virkamiesten pöytälaatikoissa vielä montakin keskeneräistä hillo-juttua? Ottaen huomioon, että Sipilän koalition on kaikella järjellä täytynyt nähdä tulevaisuutensa jo hyvissä ajoin, on erikoista jos uskollisten palkitsemiseen ei olisi uhrattu huomiota viimeksikuluneen vuoden aikana.

Lahnalammen pestin epävarmistumisesta kertoi tänään Iltasanomat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top