Kazakhstan järjestyksen kourissa

Venäläisen uutistoimisto TASS:n välittämä videoleike Almatyn kaupungista Kazakhstanista on korutonta kertomaa. Sotilaat etenevät kadulla ampuen. Vaikka ”vastapuolta” ei näytetä, kyse ei ole ns. joukkojenhallinnasta, vaan sotilaat tekevät sitä mihin heidät on koulutettu.

Carl Bildtin jakamalla videolla ”rauhanturvaajat” matkalla antamaan Kazakhstanille hyvää apuaan:

Video on venäläisen joukko-osaston siirrosta lentokuljetettaviksi Kazakhstaniin. Bildtin mukaan heitä lähti sinne 3000 miestä. Videon näkyy jakaneen alunperin Zvezda.

Kuva: TASS.

Liikennepolttoaineen, nesteytetyn maakaasun, hinnankorotus -vaatimattomasti kaksinkertaiseksi- rikkoi kazakhstanilaisten kärsivällisyyden, ”katkaisi kamelin selän” -kuten sanonta kuuluu. Kameli ei kuitenkaan nöyrtynyt, vaan potkaisi.

Niinpä itsevaltainen presidentti Kassym-Jomart Tokajevin ei auttanut muuta kuin pyytää apua ystäviltä. Tänään näemme, että mielenosoittajille varusteitaan luovuttaneet päättämättömät turvallisuusjoukot ja poliisit on korvattu päättäväisemmillä toimijoilla. Kazakhstanin asianomainen ministeriö ilmoitti kymmenistä kuolleista, kun ”rauhanturvaajat” ovat tyhjentäneet mielenosoittajien hallitsemia rakennuksia. Haavoittuneita kerrotaan olevan noin tuhat, joista kolmisensataa sairaalahoidossa.

Aseistetut turvallisuusjoukot ovat Almatyssä. Nähdään myös panssaroituja ajoneuvoja ja sotilasajoneuvoja. Paikallisen poliisin mukaan tusinoittain protestoijia on tapettu, kertoo Hanna Ljubakova twiitissään, jakaen TASS:n uutista.

Päivitämme tätä uutista. Kazakhstanista saattavat olla nettiyhteydet poikki, joten tietojen saanti voi olla puutteellista. 

Luettavaa:

Venäjän-taitoisille seurattavaa:

2 Comments

  1. juha II
    6.1.2022 20:48

    Samanlainen ***pää löytyy Euroopastakin. Nimittäin Ranskan matalantason ÄO:n omaava Presidentti Emmanuelle Macron!

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top