Kerromme kaiken Supon etsimästä äärioikeistosta

Suomessa on äärioikeistoa yhdestäkin syystä: Joku on aina poliittisen kentän reunassa, laitimmaisena. Jos hänen oikealla/vasemmalla puolellaan ei ole ketään, hän itse on silloin ääressä.

Hankkimiemme tietojen mukaan suomalaisia hardcore-äärioikeistolaisia on noin 10 kappaletta. He tapaavat säännöllisesti ja punovat juoniaan. Kun pääministerimme vasta puhuu digitalisoitumisesta, äärioikeisto on jo tehnyt sen: He kohtaavat toisensa yleensä somessa. Istunto alkaa tavan mukaan klo. 03:00, jatkuu niin kauan että nautitut päihteet ovat tehneet tehtävänsä. Istunnoissa laaditaan mm. tappolistoja. Hekumoiminen poissaolevien henkilöiden tappamisella onkin yhdistävä tekijä sekä oikean että vasemman äären porukoille. Symmetria toteutuu siinä, että toisen joukon listalla ovat usein heidän verrokkinsa poliittisen kentän toiselta reunalta. Persuja vihaavat äären molemmat siivet.

Väkivalta-fantasioiden lisäksi tarkastelun kohteet fantasioivat Puolueesta. Niitä perustetaan säännöllisesti, mutta viime aikoina vain joka toinen vuosi. Puolueen väsääminen aloitetaan yleensä johtajan valitsemisella. Siihen se usein jääkin, sillä narsistis-tyyppiset persoonallisuudet hakeutuvat usein kentän laidoille, paimentamaan seuraajiaan, -sikäli kun niitä ilmaantuu.  Johtajista ei siis ole pulaa, johdettavista enemmänkin. Viime vuosisadalla asioista perillä olevat tahot selittivät uusnatsien rikkonaisen puoluekentän seuraavalla hypoteesilla: ”Jokaisella täytyy olla oma natsipuolue: CIA:lla, Mossadilla ja KGB:llä, plus tietty paikallisillakin poliittisilla poliiseilla.”

Seuraavassa Puolueen lyhyt kaava:

 • Oleppa jonkin aikaa someaktiivinen, ja heitä oikeita sloganeita. Äärioikeistolaiselta kuullostavaa jargonia voit kopioida vasemmistolta: Lue mitä ne vastustaa, ja paina kaaliisi.
 • Laajenna kirjeenvaihtosi ja someilusi ulkomaille. Muista kertoa olevasi paikallinen komendantti, tai muu komentelija. Hauku muut kotimaiset toimijat.
 • Kun olet saanut kontaktin, olet onnistumisen äärellä: Nyt julistat täällä kotimaassa, että edustajat jotakin hienoa, jolla on ulkomaankielinen nimi.
 • Sitten asetut nojatuolissasi takakenoon, paukuttelet henkseleitäsi ja odotat että paistettu ankka lentää suuhun.

Näin self-made-Führer valmistaa asemansa. Varmuuden vuoksi voit käydä ulkomailla tovereita tapaamassa, ja huijaat niiltä jonkin paperin jota esittelet diplominasi. -Ei ole väliä mitä siinä lukee. -kyllä jengi uskoo! Sinulla ei tarvitse olla mitään poliittista sanomaa, kunhat käytävät natsahtavia avainsanoja. Vasemmisto huolehtii uskottavuudestasi vastustamalla sinua hampaat irvessä, ja into hehkuen otsalla.

Politiikka on teatteria -väite ei pidä paikkaansa kaikissa tilanteissa, mutta ääriryhmien (molempien laitojen) suhteen se on totinen tosi. Ääriryhmillä on kuitenkin aikuisten-oikeeseen politiikkaan liittyvä funktio:

 • Ääriryhmien avulla aiheutetaan rauhattomuutta, joka vähentää yleisön turvallisuudentunnetta, ja luottamusta istuvan hallituksen kykyyn pitää hommat hanskassa, -niinkuin sanonta kuuluu.

Mietippä vaikka mielenosoitusta t. kummajaisten joukkoa istumassa kadulla ja tukkimassa liikennettä: Ei ole lainkaan väliä, onko ne ”oikeistoa” vai ”vasemmistoa”, jos aiheuttavat arkipäiväistä haittaa. Sellainen vähentää ihmisten luottamusta istuvaan hallitukseen, ja tekee poliittista tilannetta labiilimmaksi (helpommin horjutettavaksi). Monikaan ääriryhmissä touhuava ei ymmärrä tätä, eikä siten näe ketä hänen kouhottamisensa hyödyttää.

Kuvitellaan, että jossakin on eräänlainen poliittinen palvelutoimisto, ”Troubles Inc.”, josta voidaan tilata hyvää apua esm. hallituksen vaihtamiseen. ”Yes, me järjestämme griinpierut ed.talon pylväisiin, no problem.” ”Yes, ikkunoiden rikkojat Kamppiin, mutta nostaa vähän hintaa…” Jos tahdot heikentää hallituksen kannatusta, tilaa vähän hälyä. So it goes.

Aiheena oli aluperin Supon keskiviikkoinen (13.01.) ulostulo, mutta aihe vähän karkasi. -Tai sitten ei: Juuri edellä kerrotunhan pitäisi olla se juttu jota Supo tutkii? Ehkä tutkiikin, mistä sen tietää.

Lisää luettavaa, mutta vähän kevyttä: Iltalehti 13.01.2021.

7 Comments

 1. Tehdäänkehitysmaayhdessä
  14.1.2021 00:11

  Ja sitten se kamala äärioikeisto (kaikki ne 10) pitää kesä(ampuma)leirin , jossa harjoitellaan lasten jouskarilla ampumista naamankuviin ja lehdistöllä(agendatoimistoilla) riittää kirjoitettavaa. Lasten jousipyssyt pitäisi ainakin laittaa myyntikieltoon. Niih.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   14.1.2021 00:30

   Juuri tämän on se kauhea oikeistovaara: Lasten pyssyillä ammuskelevat örväkkeet. Ovat viitetarinan mukaan ”äärioikeiston kattojärjestö”. Supo vois hakee ne jousipyssyt pois?

   Vastaa
 2. Amalek
  14.1.2021 01:54

  Toisaalta, mitä helvetin järkeä on myöskään PUOLUSTAA nykyhallitusta?

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   14.1.2021 02:52

   Supolle se on virkavelvollisuus (Työn iloo!)

   Vastaa
 3. Sensuroimaton Totuus
  14.1.2021 10:20

  Kaikki ns.”liikehdintä” on seurausta maanpetoksellisesta valtiojohdosta.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   14.1.2021 10:30

   Mätää ylhäällä, mätää alhaalla. Joku osa #liikehdintää voi olla tilattuakin. Sarvet päähän, ja baanalle!

   Vastaa
 4. Pekka Kemppainen
  14.1.2021 10:28

  Hei, pääsikö ne jo puoluerekisreriin, vai miksi media niistä kirjoittaa??

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top