Keskusta haluaa terroristit rautoihin

Hallitus on esittänyt eduskunnalle tänään lakiesityksen, joka tulee helpottamaan terroristisen toiminnan tukijoihin kohdistuvia toimenpiteitä: Terrorismiin yllyttäminen ja terroritekojen julkinen tukeminen tulee lakiesityksen mukaan rangaistavaksi teoksi.

Ensimmäisenä ilmaisivat tyytyväisyytensä hallituspuolue Keskustan edustajat eduskunnan laki- ja hallintovaliokunnissa.

”Keskusta tyytyväisenä: Terroristit ja terroristien tukijat helpommin rautoihin”

Keskustan hallintovaliokuntaryhmä ja lakivaliokuntaryhmä kertoivat tänään tiedotteessaan olevansa tyytyväisiä hallituksen ehdottamiin terrorismilainsäädännön kiristyksiin, joissa myös terroristiryhmän toimintaan osallistuminen ilman yksittäiseen tekoon sekaantumista tehdään rikolliseksi.

– Linjaus on kauan odotettu ja erittäin tarpeellinen. Terroristiryhmät ovat usein organisoituneita ja ne tarvitsevat toimiakseen myös paljon muita henkilöitä, kuin varsinaisia taistelijaterroristeja. Lainsäädännön kiristyksen myötä tuomiolle saadaan kaikki ne henkilöt, jotka osallistuvat terroristiryhmien rikolliseen toimintaan, toteavat keskustan lakivaliokuntaryhmän ja hallintovaliokuntaryhmän jäsenet.

Keskustaedustajat ilmaisevat tyytyväisyytensä siihen, että  julkinen kehottaminen terrorismirikokseen, kuten myös houkuttelu ja värvääväminen terroristiryhmään tai terrorismirikoksen tekemiseen, tulee lakimuutoksen myötä rangaistavaksi. Mikäli eduskunta hyväksyy hallituksen lakiesityksen, se tulee voimaan syksyllä.

– Tähän saakka terroristiryhmien värvärit ja terrorismirikokseen yllyttäjät ovat voineet kiertää Suomen maata melko vapaasti, nyt tälle tulee loppu, toteavat keskustalaiset edustajat tiedotteessaan tänään.

Keskustalaiset edellyttävät terrorismilainsäädäntöön tehtäväksi kokonaisuudistusta, joka on käynnistettävä seuraavalla vaalikaudella. Extrauutiset kysyi, onko Keskustan linja suhtautumisessa ulkomailta tulevaan terrorismin uhkaan muuttunut sitten Juha Sipilän hallituksen.

Puhelimitse kuultuna Keskustan eduskuntaryhmänjohtaja Antti Kurvinen kertoi Extralle, ettei ”terrorisminvastaisen lainsäädännön kiristäminen liity maahanmuuttoon millään lailla. Sellainen toiminta, jota ei nykylainsäädännöllä ole kriminalisoitu, eikä poliisi ole päässyt puuttumaan siihen, tulee nyt lainmuutoksella rikolliseksi. En sotkisi tätä asiaa maahanmuuttoon”, täsmensi Kurvinen. Lakiehdotus kohdistuu siis henkilöihin, jotka käytännössä tukevat terrorismia, ja heidän toimintaansa estämiseksi hallitus ehdottaa po. lakimuutosta.

9 Comments

 1. Sensuroimaton Totuus
  20.5.2021 17:51

  Maanpetturit yrittävät peitellä tekojaan.

  EI ONNISTU! Se mitä tapahtui 18.5.2021 ei unohdu koskaan!

  Vastaa
 2. Tehdäänkehitysmaayhdessä
  20.5.2021 17:55

  Keskusta voisi aloittaa tuomitsemaan maanpetturit keskuudestaan.

  Vastaa
 3. Snif
  20.5.2021 19:46

  Ei auta enää mikään syyllisiä jotka syyllityi vakavimpaan maanpetokseen, sitä ei suomen korruptoitunut oikeuslaitos tuominnut mitenkään mutta voitte olla varmoja että kansa tulee tekemään tuomion mikä teoistanne olisi pitänyt tulla.

  Vastaa
 4. Aika nurinkurista
  20.5.2021 20:39

  Samalla keskusta haluaa lisää terroristeja maahan.

  Vastaa
 5. juha II
  20.5.2021 22:05

  Kunnallisvaali -”raudat”, jotka kilahtavat auki heti kun kepuliini vaalivankkurit on työnnetty kokonaiset kaksi metriä… taaksepäin!

  Vastaa
 6. jani
  21.5.2021 00:29

  Ihan kuin olisi jotkut vaalit tulossa.
  Älkää uskoko mitä ne sanoo vaan katsokaa mitä ne oikeasti tekee.

  Vastaa
 7. pöh
  21.5.2021 06:15

  Kepu ollut 2-vuotta hallituksen tukipuolueena, eikä ole tehnyt mitään millekäään asialle. vanha sanonta kepu pettää aina pitää paikkaansa.

  Vastaa
 8. Orang Utang
  21.5.2021 17:25

  > ei liity maahanmuuttoon millään lailla

  Ei tietenkään. Kyse on opposition vaientamisesta.
  – Mikä tahansa hallituksen politiikan arvosteleminen on tulkittavissa terrorismin tukemiseksi.

  Vastaa
 9. O1770
  23.5.2021 23:09

  Tässä tapauksessa terroristi tarkoittaa muuta kuin ensin tulisi mieleen.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top