Keskustaministerit eri mieltä eduskunnan edessä

Kyselytunnilla nähtiin outo episodi, kun keskustalaiset ministerit esittivät täysin päinvastaiset arviot Perussuomalaisten suhtautumisesta koronarokotteisiin. Toki myös PS:llä oli oma kanta tähän asiaan.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä väitti ,että PS on ”julistautunut” rokotevastaiseksi puolueeksi. Saman puolueen tiede-ja urheiluministeri puolestaan kiitteli vuolaasti mm. persujen puheenjohtajaa Riikka Purraa, koska tämä -ja Kurvisen mukaan monet muut PS:n vaikutusvaltaisimmat henkilöt- ovat kehottaneet kansalaisia ottamaan koronarokotteet.

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Leena Meri ihmetteli Lintilän ihmettelyä, koska ”Perussuomalaiset ei ole rokotevastainen vaan puolustaa rokotteenottamisen vapaaehtoisuutta”.

Koronapassi vai ei, osa sanoisi sille jo nyt ”hei hei”

Persut kyseenalaistivat koko passin, koska se puolueen mielestä pakottaa ottamaan rokotteet, sillä ilman sitä jää muun yhteiskunnan ulkopuolella. Hallituksen kannan mukaan, jonka esitti ministeri Krista Kiuru -lukuisiä kertoja- on niin, että kun passi tulee, niin se tulee alueellisesti sinne missä on ”havaittu tartuntaryppäitä”, ei siis joka paikkaan ja kaikille.

Toisaalta pääministeri Sanna Marin taas sanoi, että yhteiskunta avataan kokonaan luultavasti lokakuun aikana. Tietysti on mahdollista, että joku tartuntarypäs tulee päälle, vaikka joulun aikaan Saariselällä. Mutta miksi passirumba, jos jo kuukauden kuluttua olemme ”normaalissa”. Kyselytunnin toisena aiheena oli verojen alentaminen jota valtiovarainministeri Annika Saarikko on lupaillut. Saarikko tarkensi, että hän tarkoitti vuotta -23 , ei siis ensi vuotta.

Myös pääministeri Marin oli suopea ansi0tuloverotuksen keventämiselle jos talous sen sallii, Vasemmistoliiton kanta verojen keventämiseen oli kielteinen, mutta sehän ole koskaan uutinen, paitsi jos VL vaatisi verojen keventämistä.

Vihreiden puheenjohtaja sisä/poliisiministeri Maria Ohisalo puhui niin ympäripyöreitä, että ilmeisesti käyttyi puheenvuoron, koska kyselytunti oli juuri lopuillaan, eikä kukaan sitä ennen eikä tässäkään asiassa ollut kiinnostunut hänen mielipiteistään. Ja eipä niillä sen jälkeen mitään käytännön merkitystä olekaan jos/kun Keskusta ja SDP pääsevät yksimielisyyteen.

Seppo Huhta

4 Comments

 1. Juha
  23.9.2021 18:13
  Vastaa
 2. Snif
  23.9.2021 18:29

  Persut ei kyseenalaista tuota natsipassia, vähän voi, voi kun jo on käynyt selväksi että he eivät kannata natsipassia lapsille mutta kaikille muille kylläkin.
  Persut ovat jo, voi, voi.. allekirjoittaneet tuon tulevaksi.
  Ei oikein enää uppoa mikään asia mitä tuo puolue selittää, voi, voi, se oli siinä ko puolueen kannatus.

  Vastaa
 3. Huru-ukko
  23.9.2021 21:05

  Voihan snif snif ja nyyh. Olisikohan sinulla vaikeuksia ymmärtää luettua? Tai yleensä ymmärtää yhtään mitään? Todennäköisesti tuo viimieisin, eli et ymmärrä mitään ja luetustakin vain ne joissa persuja moititaan kaltaistesi toimesta. Voina SNIIIF ja NYYH.
  Nessut on halpoja:)

  Vastaa
 4. ArchieRandall
  29.6.2022 15:52

  Hei, ikävää jos juttu vaikutti avohakkuiden mainostamiselta. Sen tarkoitus on kertoa metsänhoitoyhdistyksen toiminnasta ja valottaa ihmisille, millä eri tavoilla metsää voi hoitaa – tai olla hoitamatta. Kuten https://pullahiiri.com MHY Roineen toiminnanjohtaja jutussakin toteaa, metsän voi antaa halutessaan antaa olla tai sitä voi suojella erilaisilla tavoilla.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top