Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja moitti holhoamista ja syyllistämistä

Keskustan eduskuntaryhmän ylivieskalainen puheenjohtaja Juha Pylväs ravisteli tavallisesti hiljaa hyssyteltyjä asioita puheessaan eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Seinäjoella.

Juha Pylväs kiinni puheensa alussa huomion holhousmenttaliteettiin ja kummalliseen määräilyyn, joka siinnyt mediaan ja julkiseen elämään:

Ei tarvitse avata kuin sanomalehti aamulla nähdäkseen, että ymmärtämättömyys jyllää. Ylimielisyys jyllää. Yksipuolinen ehdottomuus jyllää. Toisia ei kuunnella. Joka sivulla, joka suusta raikaa sama viesti: ”Minä tiedän, miten sinun pitäisi elää.” Itseriittoisesti. Kaikkitietävästi. Asioihin otetaan kantaa tavalla, jolla ei ole mitään tekemistä oikean elämän kanssa. Meuhkataan aivan toissijaisista asioista.

Meuhkaajat myös syyllistävät autoilijoita, maanviljelijöitä, -ja kaikkia suomalaisia, ikäänkuin meidän pitäisi katua ja tehdä parannus. Kyse ei kuitenkaan ole uudesta uskonnosta, vaan median, viihteen ja jopa kouluopetuksen (-voitteko kuvitella!) läpäisevästä trendistä joka tulee ei-mistään ja on levinnyt kaikkialle. Keskustan ryhmänjohtaja sanoi tänään Seinäjoella tähän suorat sanat, sen mitä yleinen rahvas todellisuudessa ajattelee, vaikkei pääse koskaan ääneen;

Viljelijöiden syyllistämisen, autoilijoiden vainoamisen ja ihmisten ruokalautasen vahtaamisen pitää loppua. Me Keskustan eduskuntaryhmässä luotamme viljelijöihin. Luotamme tavallisiin suomalaisiin.

Siitäs saitte, tuppukylän-thunberit ja hyperhyveelliset hipsterit, -Keskustan kädestä.

Puheessaan Pylväs kiinnittää huomiota vakavaan tilanteeseen, joka meillä on nyt Suomessa, olisi ilman koronaakin: ”Yli 300 000 suomalaista on vailla töitä. Samaan aikaan maassa on työvoimapulaa. Yrittäjät tuskailevat tulevaisuutta. Valtio on veloissa korvia myöten.” Näistä asioista puhuu toki muutkin, ohimennen, mutta ehkä ymmärtämättä tilanteen vakavuutta, -ja että juuri heidän pitäisi tehdä jotakin, eikä vain sorvata sanojaan jonkin fiktiivisen tulevaisuuden mahdollisen hallituskumppanin maun mukaisiksi.

Asioita pitää laittaa tärkeysjärjestykseen

Hallituksen tärkein tehtävä on saada Suomi ulos tästä kurimuksesta. Takaisin jaloilleen. Nousuun. Se tarkoittaa ihmisille töitä. Yritysten toimintaedellytysten parantamista. Velan saamista hallintaan. Kaikkien pitämistä mukana. Tasa-arvoisia palveluja. Arjen turvaa koko maassa poliisin turvaamana.

Pylväs korostaa vastuutamme Suomesta, ja suomalaisia koskevien asioiden priorisoimista muun edelle. Vastaväitteet hän torppaa jo ennen kuin niitä ehditään esittää:

Tarkoittaako tämä sitä, että Afganistanista pakenevia ei pitäisi auttaa eikä ilmastonmuutosta torjua? Ei tietenkään. Pakolaisia pitää auttaa. Se pitää kuitenkin tehdä kansainvälisessä yhteistyössä Afganistanin lähialueilla niin pitkälle, kuin mahdollista. Elävässä elämässä ymmärretään myös olennainen. … Olennaista on, että kivihiili ja öljy korvataan maakunnissa olevilla ja maakunnista tulevilla kotimaisilla uusiutuvilla. Biotaloudella.

Työllisyys, alijäämä, jättivelka

Työllisyys ja velka. Keskustan eduskuntaryhmän mielestä ne ovat pääasiat. Niiden pitää olla pääasiat, totesi tänään Juha Pylväs Seinäjoella.

Työllistymistä tukevina toimina Pylväs ehdotti mm. uuden työntekijän palkkaamista hidastavan byrokratian purkamista. ja asioista sopimista työpaikoilla. 140 000 avointa työpaikkaa ja 300 000 työtöntä työnhakijaa tulivat myös mainituiksi. Suomalaista ja ulkomaista työnhakijaa Pylväs ei aseta vastakkain:

Kyllä me tarvitsemme Suomeen myös omalla työllään toimeentulevia osaajia ulkomailta. Sosiaaliturvalla loisivia elintasosurffareita sen sijaan emme tarvitse.

Työnteon tulee kannattaa paremmin kuin sosiaaliturvaan tukeutuminen, ja ”ihmisten pitää voida tulla toimeen omalla työllään”.

SOTE-uudistus A ja O

”Hoitojonoja pitää lyhentää. Tasa-arvoiset palvelut pitää turvata koko Suomessa. Jokaiselle suomalaiselle. Molemmissa SOTE-uudistus on A ja O”, kertoi Pylväs. ”Hoitoon pääsy ei saa olla kiinni postinumerosta tai lompakon paksuudesta.”

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajan puheenvuoro avaa myös alkavaa poliittista syksyä. Näillä ennusmerkeillä siitä tulee mielenkiintoinen. Keskusta löi korttia pöytään, kuka nokittaa? 

Kuvalähde: Juha Pylväs, Facebook.

11 Comments

 1. p.grandell
  25.8.2021 12:49

  oho. mikäs ääni tommonen oli, keskusta pettää aina, se on nähty koko heidän olemassa oloaikanaan. olisi historiallista jos tulisi niin että ajattelevat omaa kansaa eikä 3 maitten jengiä. noh mikäs siinä laittakaa sanoista teoiksi. lopettakaa nuolemasta sossuja ja viherpiiperöitä, hoitakaa kotimaa kuntoon ja ulos eu:sta mihin ollaan laittomasti menneet.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   25.8.2021 12:59

   Olisko kentän ääni? Suomessa on vuorovesi kääntymässä, ja se on otettava huomioon myös puolueossa.

   Vastaa
 2. Suomi vajoo basgaan
  25.8.2021 12:54

  Ihan hyviä pointteja pitkästä aikaa tosta suunnasta, mutta seisooko mies sanojensa takana? Toisaalta koko muu puolue on läpimätä.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   25.8.2021 12:57

   Ei välttämättä.

   Vastaa
  2. Puolueeton
   25.8.2021 14:01

   ”Olennaista on, että kivihiili ja öljy korvataan maakunnissa olevilla ja maakunnista tulevilla kotimaisilla uusiutuvilla. Biotaloudella.”
   Olihan puheessa kepuakin. Halpa energia kieltoon ja kallista kepun energiaa tilalle.

   Nykyajan poliitikolta tarvittaisiin sisua sanoa asiat niin kuin ne ovat eikä niin kuin globslismi propagoi. 20 viime vuoden aikana mitattujen lämpötilojen keskiarvo onkohonnut noin 0,04 astetta, kun poliittiset ennusteet lievimmillään ovat ennustaneet kymmenkertaisesti (0,4C) suuremman kohoamisen. Parahaimmat propagandistit ennustivat yli 1 asteen kohoamista. Kuvittelisi poliitikon, joka ilmastonmuutoksesta puhuu, ottavan asioista selvää ja olevan rehellisesti kansalaisten etujen puolustaja.
   http://www.euanmearns.com/wp-content/uploads/2014/06/FAR_hadley.png

   Vastaa
   1. Obelix
    25.8.2021 15:03

    ”Halpa energia kieltoon ja kallista kepun energiaa tilalle.” No, poistetaan sitten kotimaiselta _kalliilta Kepun energialta_ verot / riittävästi veroja, niin eiköhän kotimainen Kepu-Energiakin tule sillä tavalla kilpailukykyiseksi tuonti-energiaan nähden? Eri asia on sitten, jos ”kansainväliset sopimukset” tällaisen veroalennuksen hyväksyvät…toisaalta, jokainenhan tietää, mihin sellaiset huonot sopimukset voi viskata tai pyyhkiä?

    Mikähän tälläisen pyyhkimisen esteenä voikaan olla – no punavihervasemmisto liberaaleineen tietenkin. Nyt kun ongelma on tunnistettu, niin kait ratkaisukin ongelmaan on kaikille selvä – jopa Kepun sisällä?

    Vastaa
 3. Valon pilkahdus
  25.8.2021 13:12

  No olipa viisaita sanoja. Sieltäkin suunnalta. Ps myös todennut, että tässä maassa pitää laittaa asiat tärkeys järjestykseen. Vihreät pihalle ja mitä nopeammin sen parempi.

  Vastaa
 4. pöh
  25.8.2021 13:35

  Vihreiden panttivankina hallituksessa kuitenkin ovat, ilmeisesti se maakuntahimmeli on tärkeämpi kuin Suomen tulevaisuus?

  Vastaa
 5. Obelix
  25.8.2021 13:59

  ”Työnteon tulee kannattaa paremmin kuin sosiaaliturvaan tukeutuminen, ja ”ihmisten pitää voida tulla toimeen omalla työllään”.” Mitä kummaa, nytkö tämä laskennallinen fakta vasta huomataan?

  Siis ihmisten pitää voida tulla toimeen omalla työllään! Onkohan Kepu nyt astumassa PerusSuomalaisten reviirille? Omalla työllään voi tulla toimeen – kustannustaso huomioiden – kun työn verotusta, asumisen -ja autoilun kuluja lasketaan. Tämähän on ainoa keino, ellei sitten työnantajilla ole maksaa 1000€:n palkankorotusta työntekijöilleen, joiden nettopalkka jää alle 2000€:n….mihin en oikein jaksa uskoa yritysten kulurakenteita tarkastellessani.

  Itse olen ollut ymmärtävinäni, että persut haluavat myös laskea TYÖNANTAJIEN kustannuksia, eli kirvoittaa sosialistien kuristusotetta yrittäjien kaulalta – mikä oikein onkin, koska vasta tämä saisi horisontaalista talouskasvua aikaan yhteiskunnassa. Lopulta kyse on siitä, että Suomessa yksinkertaisesti lopetettaisiin valtion harjoittama ihmisten ostovoiman varastaminen, mitä vasurit ja liberaalit tällä hetkellä yhdessä tekevät.

  Kysymys on pitkälti siitä, että mistä valtion kokoonpanoista leikataan läskit pois, ja mille sektoreille julkisen sektorin poliittisista rönsyistä annetaan lopputilit, siten, että ihmisten ostovoimaa voidaan aina leikkausten verran lisätä – elintärkeiden palvelujen niistä kärsimättä.

  Ps. Ja, olin vähällä persuuntua, mutta, kun lähes kaikki kommenttini tästä aiheesta moderoitiin näkymättömiin SU:ssa, niin tulin johtopäätökseen: Persujen sisällä on liian kova ”poliittinen” puheiden ja tekojen välinen ristiriita. Tein kerran jopa testin: Komppasin Halla-ahon kirjoitusta hänen omilla sanoillaan….ja kas, sekin oli liian kovaa kamaa SU:n moderaattorille. Tällöin ajattelin, että johtaakohan puoluetta pj. Jussi Halla-aho ollenkaan, vaiko jokin anonyymi moderaattori, jollain hämärällä kabinettimandaatilla?

  Vastaa
 6. Aikaisin liikkeellä
  25.8.2021 15:51

  Vaalit lähestyy…

  Vastaa
 7. seant
  25.8.2021 18:42

  Ei keskusta myöskään ymmärrä, juuri tuli 18 uutiset, siinä Saarikko työvoimapulaan ehdotti opiskelijoiden tienaamisrajan nostamista ja eläkeläisten työhön paluuta, mutta ei sanallakaan maininnut 400 000 työttömän paluusta näihin avoimiin työpaikkoihin.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top