Keskustan kannatus on romahtamassa

Ylen tänään julkaiseman mielipidemittauksen mukaan Keskustan kannatus on alimmalla tasolla 28 vuoteen eli sitten vuoden 1994, jolloin Esko Ahon umpiporvarillinen hallitus veteli viimeisiään.

Uusimmassa gallupissa Keskustan kannatus on pudonnut peräti 1,4 prosenttiyksikköä yhdessä kuukaudessa siis 30 päivän aikana on lähtenyt tai hypännyt ”pankolle” enemmän kuin 12 %:a puolueen kannattajista yhdessä kuukaudessa. Nyt kannatusta tuli 10,3 ja sitä syyskuussa oli 11,7 prosenttia. Virhemarginaali tutkimuksessa on 1,9 %:a -suuntaansa eli hyvällä mielikuvituksella voisi ajatella, että ehkä se onkin 12,2 mutta yhtä perustellusti voi laskeskella, että jospa se onkin 8,4 eli samaa luokkaa Vasemmistoliiton kanssa. Ja se olisi aivan oikea katastrofi Keskustalle, koska jos nyt puhuttaisiinko eduskuntavaalien tuloksesta niin Keskustan edustajamäärä noilla lukemilla puolittuisi-tuonne 16-17 paikkaan-.

PERUSSUOMALAISET OTTAA SEN MINKÄ KESKUSTA JÄTTÄÄ

Samaan aikaan, kun Keskusta häviää puolisen toista niin PS voittaa prosentin. Persujen kannatus onkin kasvanut maaliskuusta eli 13,6 tuoreimpaan tulokseen eli 17,1 prosenttiin siis + 3,5 % seitsemän kuukauden aikana. ”Tasaisen vauhdin taulukolla” Perussuomalaisten kannatus yltäisi runsaaseen 20 prosenttiin ensi kevään eduskunvaaleissa.

Ja, kun SDP:n kannatus on nyt 19,3- hiljalleen hiipumassa ja Kokoomuksen peräti 24,2 prosenttia niin näillä luvuilla olisi ”proknoosi” se, että Kokoomus on ykkönen, PS kakkonen ja demarit kolmas.

Myös Vihreät ovat jo viime ek-vaaleista lähtien olleet hiljaisessa luisussa eli pudonneet 11,5 kannatuksesta 9,4, eli tällä menolla puolue saa korkeintaan 9 prosenttia äänistä. Kun toisaalta – vaikka Keskustan lukemat ova ainakin heidän omassa mielessään lohduttomat niin puolueen tunnetusti kova vaalikone etenkin maakunnissa turvanne ainakin tasapelin Vihreiden ja Vasemmistoliiton kanssa.

KÄRNÄ KAUHUISSAAN SYYTTÄÄ VÄYRYSTÄ

Kansanedustaja Mikko Kärnän mielestä syy gallupromahdukseen on Paavo Väyrysessä, joka on Kärnän mielestä ”putinisti”, se ja vielä sekin, että Väyrynen on todennäköisesti ehdolla kevään vaaleissa on syynä ”päivän saldoon”. Toki Kärnän mukaan myös Keskustan hallitukseen meno oli virhe. Ja väärin on Kärnän mukaan myös se,että kansalaiset pitävät nykyhallitusta ”punavihreänä”, vaikka Keskusta on siellä.

No, kiistämättä asia on juuri noin, että hallitus on punavihreä. Mutta Keskusta meni sinne saadakseen läpi maakuntahallinnon Sotessa-mihin Kokoomus ei olisi suostunut-ja sai sen-muu onkin ollut enemmän tai vähemmän vihervasemmiston riemujuhlaa.

On oikeastaan outoa, että Keskusta kuvieli-niin kuin kyllä monesti ennenkin, että se pääsisi kuin koira veräjästä vaatimalla maakuntahallintoa ja voisi sitten panna hanttiin nimenomaan vihreille esim. maa ja mesätalouteen liityvissä asioissa. Ja nyt on sitten tullut ”pää vetävän käteen” eli Keskusta maksaa kalliin hinnan jokaisesta aluevaltuutetustaan ja myöskin holtitittomasta rahankylvöstä ulkomaille ja ruokottomasta velanotosta ja periksiantamisesta vihreiden ”unelmille”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top