Keskustan Pylväs kysyy Perussuomalaisten linjaa

”Aluevaaleista Keskustan ja Kokoomuksen mittelö – mikä on Perussuomalaisten linja?”, kysyy Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Juha Pylväs maanantaina.

Juha Pylväs (Keskusta) arvioi tammikuun aluevaaleista tulevan Keskustan ja Kokoomuksen kaksintaistelu. Hän kysyykin, miten Perussuomalaiset aikovat politiikkansa linjata, -enkä tarkoita tällä valtapolitiikkaa; sitä, nouseeko vihreä vai sininen tolppa vaali-iltana korkeammalle, sanoi Pylväs maanantaina Keskustan Satakunnan piirin järjestämässä avoimessa keskustelutilaisuudessa Porissa.

Kyse on Suomen tulevasta kehityksestä

-Tarkoitan sitä, missä ja millaisina suomalaisten sosiaali- ja terveyspalvelut tulevaisuudessa ovat ja onko koko maassa elämisen edellytyksiä. Kyse on linjasta ja Suomen tulevasta kehityksestä, Pylväs sanoi maanantaina Porissa.

Pylväs esitti kritiikkiä Kokoomusta kohtaan: Kokoomus oli vielä kesäkuussa kaatamassa sote-uudistusta, vaarantaen siten lähi- ja peruspalvelut, mikä ajan myötä pakottaisi kuntaliitoksiin. Vielä muutama vuosi sitten Kokoomus ajoi voimalla sadan suurkunnan Suomea, täsmensi Pylväs kritiikkiään.

Kokoomuksella keskittämispolitiikka

Sama keskittämispolitiikan ketunhäntä Kokoomuksella on myös aluevaaleissa kainalossa, kuin aina ennenkin: palvelut, työpaikat ja ihmiset niiden mukana isoimpiin keskuksiin, kritisoi Pylväs. Keskusta on hänen mukaansa puolustanut satakymmenvuotta elämisen edellytyksiä tasa-arvoisesti koko Suomessa.

”Perussuomalaisten linja on Pylvään mielestä kissankokoinen kysymysmerkki”

Kumpi on Perussuomalaisten linja, kysyy Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja: Turvataanko lähipalvelut koko Suomessa, vai onko valinta keskittämispolitiikka? ”Tästä ei ota nyt oikein Erkkikään selvää”, toteaa Pylväs, ja kysyy puheenjohtaja Riikka Purralta selvennystä Perussuomalaisten linjaan.

5 Comments

 1. Huru-ukko
  19.10.2021 00:07

  Jos osaa lukea ja vielä ymmärtää sen lukemansa niin perujen linja selviää aivan siltä perusujen ohjelmista Saattaa olla vaikeaa kun on pylvään nokassa ja saarikon helmoissa. Ja kun pitää hyysätä niitä loisivia elintasosurfareita!!!

  Vastaa
 2. herätkää ihmiset, jotta painajainen loppuisi
  19.10.2021 00:51

  Valitettavasti yhdelläkään puolueella ei ole uskottavuutta.

  Vastaa
 3. puolueeton
  19.10.2021 20:30

  Soteuudistus ei onnistu poliittisesti valittujen yerveysviranomaisten eikä poliitikkojen toimesta. On aivan ilmeistä, että soteuudistus pitäisi suunnitella poliittisesti sitoutumattoman terveydenhoidossa työskentelevän henkilöstön voimin.
  Tosin siinäkin olisi kontrolloitava, että bisnestyypit jäävät sivuun ja kansalaisten hyvinvointia haluavat ammattitaitoiset ovat päätekijä.

  Vastaa
 4. juha II
  20.10.2021 00:39

  Eikös tämä ”paalu” ollut syytten poikasessa vihapuheesta sen tyyssijassa Seinäjoella?

  Vastaa
 5. Repe
  20.10.2021 14:33

  Sote on Kepulle vain keppihevonen matkalla maakuntahallintoon. Palattaisiin ikivanhoihin hallintoperusteisiin kuten oli jo kaavailuja itsenäisyyshankkeissa Puolan tai Venäjän suojeluksessa olevan Suomen hallinnosta. Yrjö Maunu Sprengtsporten oikein kirjoitti perustuslakiehdotuksen käyttäen hyväkseen vasta perustetun Yhdysvaltain perustuslakia. Suomi olisi siis liittovaltio, jossa olisi maakuntahallinto. Ja kas kummaa, maakuntahallinto olisi perintötilallisten järjestettävä. Perintötilalliset siis joka neljäs vuosi keskuudestaan valitsisivat maakuntien hallinnon. Tuohan olisi kätevää nykyäänkin. Yrjö Maunun aikaan ei tietysti kuviteltukaan, että tilattomalla väestöllä olisi ollut puheoikeutta. Aika on tuonut kaikenlaisia vastuksia järjestelmän käyttöönottoon kuten esim. persut. Huomattavan suuri osa maalaiskunnista on kepun yksioikoisessa hallinnossa. Kaupungit ovat kantona kaskessa. Aluevaaleissa nämä on mahdollista kuitata ja saada ”aluehallinto” kotiin. Pelko näyttää olevan, että persut syövät kannatusta siinä määrin, että pikkukuntien äänet eivät riitä kaappauksen onnistumiseen.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top