Keskustan Suomenmaa heilutti eilen natsilippuja?

Äskettäin lainvoimaisen kieltopäätökseen saaneen Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen PVL:n liput liehuivat eilen näyttävästi keskustalaisen Suomenmaan sivulla, jopa pääkirjoituksen kuvituksena. Katsoimme, mistä ihmeen touhusta on kyse.

Keskustalehden pääkirjoituksena aiheutti joidenkin Perussuomalaisten jäsenten osallistuminen äskettäin Turussa pidettyyn kokoukseen, jonka järjestäjät tarjosivat kutsutulle yleisölleen pyydettyjä luentoja tilaisuuden aiheeseen liittyvistä asioista. Suomenmaan kirjoittaja lienee siinä oikeilla jäljillä, että tilaisuus liittyi radikaaliin oikeistoon. Joku persu oli pääkirjoittajan mukaan puhunut kyseisessä kyseenalaisessa paikassa.

Suomenmaa kertoo kokouksessa puhuneen mm. amerikkalaisen professorin ja ukrainalaisen kansalaisaktivistin, ja erään perussuomalaisen yhdistyksen jäsenen. Pääkirjoittajan oma päätelmä on, että kaikki osallistuneet jakavat yhteisen ”valkoista ylivaltaa” kannattavan ajatusmaailman. Emme tiedä, onko päätelmä perusteltu vai hatusta vetäisty, sillä emme olleet paikalla. Ajatus, että jonkin kokoontumisen kaikki läsnäolijat samaistuvat kaikkein jyrkimmän paikallaolleen näkemyksiin, on ihan sellaisenaan yleiseen elämänkokemukseen huonosti sopiva. Suomenmaan kirjoittajalla lienee kuitenkin tieto, että kaikki läsnäolijat olivat ”valkoisia”? Sekään ei itsellään tee heistä ”ylivallan” kannattajia.

Kun ”äärioikeisto” ei ole rekisteröity tavaramerkki, nimikettä saanee kuka tahansa käyttää itsestään ja kanssaihmisistään omien mieltymystensä mukaan, -ja kyllä ne käyttääkin. Sanonnan sisällön epätäsmällisyys siitä vaan vahvistuu.

Aiempi tapaus, jossa kansanedustaja oli ohimennessään käyttänyt puheenvuoron ”äärioikeiston” tilaisuudessa, -kertoen että ”kyllä meidän puoluekin on isänmaallinen että älkää turhaan meitä morkatko”– sattui Vasemmiston edustajalle. Me emme häntä moiti oman ryhmän puolustamisesta erimielisten kuullen, mutta puolueensa moitti. Pidämme tätä valitettana kömmähdyksenä puoluejohdolta, sillä kansan kahtiajakautuminen keskenään keskustelemattomiin blokkeihin on suurempi vaara, kuin ”äärioikeisto” (tai ”äärivasemmisto” -kukin makunsa mukaan).

Myös Perussuomalaisissa on ”harjattu” henkilöitä väärään seuraan eksymisestä. Suomenmaa nämä tapaukset muistaakin, mutta unohtaa mainita että asiasta on jaettu sanktiota, mm. kansanedustaja on erotettu eduskuntaryhmästä. Näin uutisoimalla tehdään sitä Paavo Väyrysenkin huomaamaa mielikuvaterroria.

Palatakseni alkuun, Suomenmaa liputti kuvituksessaan sellaisen järjestön tunnuksilla, joka on oikeusistuimissa todettu laittomaksi, ja jonka edustajilta poliisi otti taannoin kovaotteisesti liput pois. Kukahan tässä hakee huomiomagneettia flirttailemalla, -ja kenen kanssa?

Suomenmaa 08.04.2019: Perus­suo­ma­lai­silla näyttää olevan yhä yhteyksiä kansain­vä­li­seen ääri­oi­keis­toon, joka ajaa natsiaatteen mukaista valkoisen ylivallan ideologiaa.

2 Comments

 1. Pertti Grandell
  9.4.2019 14:04

  en vaan tahdo ymmärtää miksi olisi pahaa olla nazze? natsi tarkoittaa kansallissosialisti? eli voiko se olla negatiivistä että pitää ja rakastaa omaa kansaansa ja synnyinmaatansa? enemmän olisin huolissani näistä suvakki-vasemmisro-sateenkaaren ilmestyksistä , kun niistä ei edes näe päältäpäin ovatko poikia vai tyttöjä, ja kun heidänlaisensa mukaan , miehetkin voi synnyttää ja naiset siittää niin ei ole mitään miksi heidänlaisiaan pitäisi kunnioittaa! täysiä torvia…..

  Vastaa
 2. Alkiolainen
  9.4.2019 22:07

  Sipilän myötä keskusta on menettänyt lopullisesti uskottavuutensa, ei mulla muuta.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top