Kestävää kehitystä väestönvaihdollako?

Yksi paljon keskustelluista eduskuntavaalien teemoista on ollut kestävä kehitys. Monet puolueet pitävät kestävää kehitystä näkyvästi esillä omissa kampanjoissaan, kukin omasta näkökulmastaan ja omalla tavallaan. Tarkastelemme seuraavassa asiantuntijoiden näkemyksiä samasta aiheesta.

Tilastokeskuksen vuoden 2017 lopulla julkaistussa ennusteessa todetaan suomalaisten syntyvyys-lukujen olevan laskusuunnassa. Aiheesta on julkisuudessa ollut esillä monenlaisia näkemyksiä siitä, mikä vaikutus tällä voi olla suomalaisille ja Suomen kansantaloudelle. Ennusteesta käy ilmi, että kyse voi olla varsin radikaalista laskusta ja, että asiaan olisi syytä reagoida mm. tulevaa huoltosuhdetta silmällä pitäen.

Minna Säävälä Väestöliitosta peräänkuuluttaa perheystävällisempää otetta Suomeen ja pitää tärkeänä taloudellisen tuen osoittamista perheitä perustaville nuorille. Hän pitää lisäksi toivottavana, että Suomeen tulisi lisää maahanmuuttajia, jotka koulutettaisiin ammattiin ja sitä kautta työelämään. Samalla hän nostaa esiin sen, että tulisi huolehtia siitä, että korkeasti koulutetut jäisivät Suomeen.

Professori Kristina Lindström Helsingin Yliopistosta tarkastelee asiaa kestävän kehityksen näkökulmasta ja pitää suomalaisten syntyvyyden laskua hyvänä asiana globaalin kehityksen nykytilan kannalta, eikä ole mitenkään huolissaan suomalaisten syntyvyyden laskusta. Hän nostaa esiin ilmastonmuutoksen ja suomalaisten kulutustottumukset, joita hän pitää erittäin korkeina ja toteaa, että tästä näkökulmasta tarkasteltuna ei olisi mitenkään huono asia, jos meitä suomalaisia olisi tulevaisuudessa vähemmän maailmassa.

Hänen mielestään siis väestölisäystä ja tulevaisuuden työvoiman tarvetta voidaan voidaan korvata siirtolaisuudella sen sijaan, että maahamme syntyisi lisää lapsia.

Suomalaisten ja Suomen tulevaisuuden kannalta on tässä yhteydessä varmaankin hyvä pohtia myös koko Suomen valtion olemassaolon tarkoitusta, sekä perustuslaissa kansalle kirjattuja perusoikeuksia ja niiden turvaamista valtiovallan toimesta perustuslain edellyttämällä tavalla.

Asiaa voidaan tarkastella myös maailman alkuperäis- ja vähemmistökansojen suojelun ja oikeuksien kannalta, ja tässä yhteydessä todettakoon, että suomalaisten osuus koko maapallon väestöstä on 0,06 prosenttia. (Ns. valkoihoisten osuus on noin 8%. lat.huom.) Pohdittava kysymys on sekin, että kun valmiiksi iloitaan korkeasti kuluttavien ja siten luonnonvaroja käyttävien suomalaisten lukumääräistä hupenemista, miksi heidän tilalleen pitäisi saada aivan muuta väkeä, -elämään täällä korkeassa elintasossa, ja siis planeetan voimavaroja raskaasti rasittaen?

Saahan sitä kysyä.

Asiasta kirjoitti jo 16.11.2018: HBL: Experter eniga: Invandring är lösningen för Finland när färre föds.

Joku onkin ajan tasalla:

3 Comments

 1. Minä
  8.4.2019 03:10

  Aika epäjohdonmukaista selittää, että suomalaisia saisi olla vähemmän ja samaan aikaan rahdata muualta eläteiksi kehitysmaalaisia.

  Kuinkas se lukumäärä vähenee, jos korvataan kehitysmaalaisilla?

  Johdonmukaista ajattelua tuo olisi, jos tavoitteena on suomalaisten hävittäminen ja korvaaminen oikeauskoisilla.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   8.4.2019 08:52

   Taisit arvata oikein.

   Vastaa
 2. Arto Kukkonen
  8.4.2019 12:21

  Kukaan noista ilmastovouhottajista ei liene vaivautunut tekemään hiilijalanjälkivertailua 19v Suomessa syntyneen ja 19v 2kk-10v sitten maahan tulleiden kesken.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top