Kiina kerää geneettistä tietoa geenitesteillä, tarkoitusperät arveluttavia

Erilaisia geenitestejä tarjotaan nykyisin yleisölle kaupallisesti. Asiakaskuntaa ovat etnisistä juuristaan kiinnostuneet, joille tarjotaan tietoa siitä mistä päin maailmaa heidän geeninsä ovat tulleet. Synnytystä edeltävät testit, joilla seulotaan tulevaan lapseen liittyviä asioita, ovat myös kaupallisesti saatavilla. Näiden testien takana on usein kiinalaisyhtiö, jonka toiminnasta Yhdysvaltain viranomaiset varoittivat maaliskuussa.

Kiinalainen lääkintäyritys BGI Group kerää geneettistä dataa miljoonilta asiakkailta koko maailmassa, ja on raskaudenaikaisia testejään kehittäessään toiminut yhteistyössä kommunistisen Kiinan armeijan (PLA) kanssa vuodesta 2010 alkaen, kertoi Reuters eilen. Laaja testikauppa antaa kiinalaisille tietoja sekä väestön ominaisuuksista, -mm. vastustuskyvystä taudinaiheuttajia kohtaan, ja saattaa antaa Kiinalle taloudellisen ja sotilaallisen etulyöntiaseman länsimaihin verrattua, varoittivat Yhdysvaltain hallituksen neuvonantajat.

BGI myy raskaudenaikaisia testejä yli 52:ssa eri maassa vanhemmille, jotka haluavat selvittää riskit lapsen mahdollisista poikkeavuuksista, kuten Downin syndrooman esiintymisestä. Yhtiö kertoo tallentavansa saamansa geeninäytteet, ja jatkavansa niiden analysointia omissa tutkimuksissaan joita se suorittaa mm. kiinalaisten ja ulkomaisten yliopistojen kanssa. Testidata sisältää tiedot äidin kansallisuudesta, kotimaasta ja fyysisistä ominaisuuksista, mutta ei henkilötietoja.  Asiantuntijoiden mukaan tätä dataa voidaan analysoida tekoälyllä, ja saada tietoja, jotka voivat antaa Kiinalle taloudellisia ja sotilaallisia etuja. Raskaudenaikainen BGI:n testi on yhtiön mukaan tehty  8-miljoonalle naiselle maailmassa.

Hyvin suurella datamäärällä, jonka BGI testitiedot säilyttämällä on saanut haltuunsa, voidaan edistyä geenien ja ihmisyksilöiden ominaisuuksien vastaavuuksien tutkimisessa, millä voi olla huonojakin seurauksia.

Geenidatan ja -teknologian avulla Kiina voi päästä hallitsemaan maailmanlaajuisia lääkemarkkinoita ja mahdollisesti myös geneettisesti parantaa sotilaitaan, tai valmistaa muuntogeenisiä taudinaiheuttajia jotka on kohdistettu Yhdysvaltain väestöön tai elintarvikehuoltoon, Yhdysvaltain hallituksen neuvonantajat varoittivat.

BGI:n raskaudenaikainen testi on yksi maailman suosituimmista, ja on geneettisen tiedon lähde yritykselle, jolla on jo historiaa työskentelystä Kiinan armeijan PLA:n kanssa ”väestön laadun” parantamiseksi. BGI:n ja PLA:n yhteisessä geneettisessä tutkimuksessa tarkasteltiin kuulon heikkenemisen torjumisesta sotilaissa, ja heidän toimintakykyään Tiibetin kaltaisissa paikoissa, joissa korkeuden takia ilma on ohutta ja henkilö voi kärsiä happivajeesta. (Tiibettiläisillä on arveltu olevan geneettisiä sopeutumia korkeisiin oloihin, ja tämä ominaisauus hyödyttäisi Kiina sekä selkkauksessa Intian kanssa, että avaruusohjelmassa.)

Sotilaslääketiedettä ja eugeniikkaa

BGI:n vuonna 2010 alkanut yhteistyöprojekti PLA:n alaisuudessa toimivan Chongqingin kolmannen sotilastieteellisen yliopiston kanssa sai Kiinan hallitukselta rahoituksen ”sotilaslääketieteellisenä innovaatioprojektina”. Yliopiston ja BGI:n yhteistyö, jonka puitteissa järjestettiin tieteellisiä konferensseja, käyttää mielenkiintoisia sanontoja:

 • ”Syntymävikojen ehkäisemisestä”,
 • ”väestön laadun parantaminen”.

Kun Kiina on harjoittanut ajoittain hyvin tiukasti toteutettua lapsirajoituspolitiikkaa, valtion johdon kiinnostus niiden lasten terveyteen, joiden sallitaan syntyä, on hyvin ymmärrettävää. Asia on kommunistijohdolle sekä taloudellinen että sotilaallinen, -huomioon ottaen että kiinalaisessa ajattelussa sodalla on myös demografinen taso, ellei peräti tärkeimpänä. PLA:n Naistentautien ja gynekologian instituutin varapuheenjohtaja Liang Zhiqing on BGI:n yhteistyökumppani useassa tieteellisessä julkaisussa. Chongqingin sotilaallinen yliopisto ja BGI ovat järjestäneet konferensseja syntymävikojen ehkäisemisestä ja ”väestön laadun parantamisesta”.

Kiinalaisten geenitiedot ”kansallinen turvallisuus-asia”, -ei ulkomaisille tutkijoille

Vuonna 2019 säädetyssä asetuksessa Kiina määrittelee kiinalaisia koskevat geneettiset tiedot kansalliseksi turvallisuusasiaksi, ja rajoittaa niiden jakelua. -Varmaankin tietävät harvinaisen hyvin perusteet päätökselleen. Ulkomaisten tutkijoiden pääsy kiinalaisten geenitietoihin on ollut rajoitettua jo vuodesta 2015 alkaen. Avoimmuutta noudattavissa maissa, kuten Yhdysvalloissa ja Britanniassa, ulkomaisille tutkijoille ei aseteta tämänkaltaisia esteitä.

Kiinan valtiollista geenitietokantaa, China National GeneBank:a, ylläpidetään Shenzhenissä, jossa myös BGI pitää sattumalta pääkonttoriaan. Tietokanta on yksi maailman suurimmista. BGI kiistää, että sen testejä ulkomailla käyttävien naisten tiedot päätyisivät GNGB:n arkistoihin, mutta Reutersin mukaan niin tapahtuu.

Tietoturvassa ”Kiinan kansallisen turvallisuuden” mentävä aukko

Testiasiakkaiden tietoturvan rikkomisesta BGI:n toimesta ei ole näyttöä, mutta Kiinan laissa on säädös joka velvoittaa kiinalaiset yritykset -varsinkin ulkomailla toimivat luovuttamaan tietoja turvallisuusviranomaisille. BGI:n NIFTY-testin verkkosivuilla ilmoitetaan myös, että tiedot joilla on ”suora merkitys Kiinan kansallisen tai kansallisen puolustusturvallisuuden kannalta” voidaan jakaa. BGI kuitenkin kiistää, että yhtiöltä oli vielä kertaakaan pyydetty näitä tietoja.

BGI edistänyt geenisekvensoimista

Geenitutkimuksen edistysaskeleet ovat viemässä tieteen lähemmäs hetkeä, jolloin henkilön DNA:sta voidaan lukea mitä ominaisuuksia häneen on koodattu. -Tämänkaltainen visio näyttää johtavan Kiinan kommunistijohdon ajattelua, kohti unelmaa jossa epätoivottuja ihmisiä ei synny ja Kiinan puna-armeijan sotilaat ovat tunteettomia ja ylivoimaisia, -ja ”Keskuksen Valtakunta” on todella taivaan ja maan välissä.

BGI on todella vähentänyt geenisekvensoinnin kustannuksia, ja yliopistot, yritykset ja sairaalat maailmanlaajuisesti voivat hyötyä edistysaskeleista. Paitsi Kiinan armeijassa, BGI:n geenisekventointilaboratorioilla on rooli myös monien muiden maiden terveysjärjestelmissä.

BGI:n tiedonkerääminen, potilaan DNA ja monet henkilökohtaiset tiedot, voi olla genomiikan aarreaitta tarkennettaessa tietoja esm. yksilön ominaisuudesta ja sitä vastaavasta geenistä, mutta myös orwellilainen turvallisuusriski:

Yhdysvaltain hallituksen asiantuntijapanelin, Yhdysvaltain tekoälyn kansallisen turvallisuuskomission (NSCAI:n), puheenjohtaja  Eric Schmidt  -Googlen entinen pääjohtaja- on huolestunut:  Yhdysvaltojen tulisi tunnustaa Kiinan edistysaskel kohti globaalia johtajuutta biotekniikassa ja tekoälyssä uudenlaisena kansallisen turvallisuuden uhkana, ja lisätä oman tutkimuksensa rahoitusta Kiinan valtion ohjaamien ponnistelujen torjumiseksi.

Luettavaa:

13 Comments

 1. pöh
  8.7.2021 10:25

  Biden ja hänen monet taustajoukkonsa on ollut Kiinan kanssa yhteistyössä, tehnyt hämäriä bisneksiä ym.
  mm Fauci rahoittanut Wuhanin laboratoriota sen jäkeen kun Trump lopetti USA:n rahoituksen sinne.
  Melko tekopyhää USA:n syytökset joskin aiheelliset Kiinaa kohtaan.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   8.7.2021 11:01

   Nämä Wuhanin virustehtaan amerikkalaiset rahoittajat ovat olleet Pekingin asialla. Jenkit ovat oikeilla jäljillä nyt osoittaessaan kiinalaisten aikeita.

   Vastaa
 2. Kaikkia(ko?) tarvitaan
  8.7.2021 11:37

  Ja se että Israel kerää samalla tavalla geenejä ja laskuttaa siitä 50e/kpl, siinä ei ole mitään väärää. Sillä ihmisethän lähettävät niille näytteensä löytääkseen ”sukujuurensa”. Maksaa siitä että sinua päästään vakoilemaan ja sinut lokeroidaan tulevaisuutesi osalta.

  Olenkin ihmetellyt miten tyhmiä ihmiset ovat. Heidän ei tarvitse mennä kuin lähimpään Mormoonien kirkkoon ja kysyä sieltä sukupuunsa. Selviää aivan varmasti Nooaan asti.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   8.7.2021 12:02

   Just, varokaa näitä geenitesti-tarjouksia, jotka väittää pystyvänsä sanomaan mistä jonkun henkilön sukujuuret ovat: Eivät pysty, ja sinun DNA:si voi joutua vääriin tarkoituksiin.

   Vastaa
 3. Orang Utang
  8.7.2021 12:28

  > kiinalaisyhtiö, jonka toiminnasta Yhdysvaltain
  > viranomaiset varoittivat maaliskuussa.

  Usein tällaisten kiertoartikkelien taustalle ei ole niinkään moraalittoman toiminnan paljastaminen vaan yksinkertaisesti kilpailijoiden mustamaalaaminen kaupallisen edun saavuttamiseksi;
  – myös hegemonia voi olla taustalla.

  Uskoisin tässä geenitutkimus-propagandassa olevan samat taustat kuin taistelussa Huaweita vastaan:
  – Joka hallitsee geenejä, hallitsee tulevaisuutta.

  – Yhdysvaltain Hyökkäykset Huawei’ta Vastaan

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   8.7.2021 14:51

   Vähän näyttää kyllä siltä, että kiinalaisilla on pahat mielessä.

   Vastaa
 4. Eero Tillanen
  8.7.2021 13:48

  Eräs isänmaallinen teki tällaisen geenitestin ja ensimmäisessä tuloksessa hänestä löytyi eskimoa, saksalaista ja suomalaista. Pian kuitenkin tuli ”korjattu” testitulos, missä eskimo olikin vaihtunut somaliksi.

  Itse en tuollaista paskatestiä koskaan tee, sillä se on alusta loppuun pelkkää valhetta ja lisäksi en halua antaa DNA:tani rikollisiin tarkoituksiin tai edes maksaa siitä, että annan miljoonien arvoista dataa ryöstöfirmoille. Varsinkaan Israelin kasaarikusipäiden omistamille.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   8.7.2021 14:50

   Ei ole olemassa sellaista pätevää testiä, joka voisi kertoa että olet vaikka 1% belgialainen, 5 prossaa kiinalainen… -Geeneillä ei ole kansallisuutta. On alueellisia geenipooleja, joissa on vielä oma gradienttinsa. Minulla esm. voi olla n% samoja geenejä kuin jollakin eskimolla, mutta ei minun eikä hänen po. yhteiset geenit ole ”eskimoa” tai ”suomalaista”. Jos joku väittää pystyvänsä antamaan tälläisiä tuloksia, hän joko valehtelee tai ei ymmärrä asiasta yhtään mitään.

   Vastaa
 5. Kalergi-suunnitelma
  8.7.2021 14:36

  Kiinan kommunistis-teknokraattisen johdon kaikki tarkoitusperät ulkomaailmaa kohtaan ovat perimmältään pirullisia. Onhan Kiina pitkälti rosvoparoni Rockefellerin Trilateraalisen komission tuella nykyiseen mahtiinsa noussut valtio, jonka tarkoitus on olla osa planeettamme rikollisen ”eliitin” Uuden maailmanjärjestyksen tyranniaa – kuten tuon tahon, Rockefellerin ja läntistä velkaponzi-rahajärjestelmää hallitsevan Rotschildin toimesta perustetun EU-diktatuurinkin.

  Vastaa
 6. pöh
  8.7.2021 15:05

  Eero, se varmaan se testi luuli kaveria vasemmistolaiseksi anaksistiksi, niillä on aika paljon yhteistä somaleiden kanssa.

  Vastaa
 7. juha II
  8.7.2021 20:53

  On selvä nyrkkisääntö ettei minkään maan dna firmoille pisä sylkyään lähettää, sillä ne menevät poliisin ja sikäläisten tiedustelupalvelujen tietokantoihin sekä tietysti kansainväliselle poliisiviranomaisilleb puhumattakaan EU:sta!!!

  Näiden firmojen antamat tiedot asianomaisen sukuperimästä ovat ristiriitaisia, sillä eri koelaboratorien antamat perimätiedot ja rotusekoitus ”koosteet” ovat erilaisia yritykse4stä riippuen. Näin on kokeiluissa tapahtunut.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   8.7.2021 22:37

   Juuri näin. Kun nämä firmojen ”tulokset” ovat kyseenalaisia, ei niille pidä lähettää mitään geeninäytteitä. Sensijaan YDNA:n ja mtDNA:n haploryhmistä saa eksaktia tietoa, -ja testausta on tarjolla. Kiinalaisia pitää välttää tässäkin tapauksessa.

   Vastaa
 8. Pekka Kemppainen
  16.7.2021 13:01

  ”Maailman suurin genomintutkimusorganisaatio, Shenzhenissä pääkonttoria pitävä BGI Group, kehitti synnytystä edeltäviä testejä PLA: n kanssa ja myi ne sitten miljoonille naisille, jotka asuvat lähes 52 maassa ympäri maailmaa. Väitetään, että synnytystä edeltäviä testejä on käytetty väestöpiirteiden ”geneettisen tiedon keräämiseen laajaa tutkimusta varten”.

  Kiinalaisen BGI Groupin ja People’s Liberation Army (PLA) yhdessä toteuttamalla geenitutkimusohjelmalla on suoria turvallisuusvaikutuksia Intiaan, varoittanut eläkkeellä oleva Intian armeijan eversti ja puolustusanalyytikko Jaibans Singh.

  Isossa-Britanniassa toimiva Reuters-uutistoimisto ilmoitti 7. heinäkuuta, että BGI Group on julkaissut tutkimuksia geenien ja huumeiden vuorovaikutuksesta suojellakseen korkeilla alueilla sijaitsevia ”Han” -sotilaita ”aivovaurioilta”. Nämä tutkimukset ”viittaavat Tiibetiin ja Xinjiangiin, korkean tasangon alueille, jotka rajoittuvat Intian Ladakhin , jossa taistelut puhkesivat viime kesäkuussa,” uutistoimiston mukaan.

  ”Yhä useammin ymmärretään, että Kiinan armeija on huonosti valmistautunut vastaamaan Intian haasteeseen tavanomaisissa operaatioissa suurilla korkeuksilla ”, eversti (eläkkeellä) Jaibans Singh kertoo Sputnikille.
  Kiinan rajalla palveluskautensa aikana Singh lisää, että PLA on aina ollut ”vastahakoinen” ajatukselle korkean paikan sodasta, koska suurin osa Kiinan väestöstä on keskittynyt maan itärannikolle.

  ”Pitkä läsnäolo niin korkeilla korkeuksilla ei ole sellaista, mitä Kiinan joukot voivat ylläpitää, joten on tarpeen rakentaa heidän fyysistä kykyään. Uskon, että kaikki tällaiset biologiset kokeet on suunnattu haluttuun lopputolukseen ”, selittää intialainen puolustusveteraani.
  Kaksikymmentä intialaista sotilasta ja 4 PLA-sotilasta kuoli, kun molemmat armeijat törmäsivät Galwan-laaksoon, joka oli yksi kitkapisteistä 3488 km: n todellisen valvonnan linjalla – löyhästi rajattu raja Intian ja Kiinan välillä. Intian armeija ja PLA ovat sotkeutuneet yli vuoden ikäiseen sotatilanteeseen Ladakhin itäosassa.

  Intia ja Kiina ovat pyrkineet lopettamaan pysäyttämisen toistaiseksi 11 kierrosta sotilaskomentajatason neuvotteluja, joiden aikana he päättivät irrottaa joukot vastapäätä.

  Osana meneillään olevaa irtisanomisprosessia molempien osapuolten joukot ovat vetäytyneet yhdestä kitkapisteestä Pangong Tso -järven pohjoisrannalla, kun taas Kiinan on ilmoitettu vetänyt joukkoja takaisin etupisteistä Galwan-laaksossa .

  PLA: n on kuitenkin vielä poistettava joukot Gogra Postista, Hot Springsistä ja Depsangista, jotka ovat meneillään olevan riidan muita kiistakohteita, vaikka molemmat armeijat ovat mobilisoineet rajalle satoja tuhansia sotilaita ja edistynyttä sotatarvikkeita.

  Geenitutkimus on ”kansallisen turvallisuuden uhka”, sanoo USA

  Yhdysvaltain hallitus neuvonantajat kuulemma puna-merkitty tutkimusta tämän vuoden maaliskuussa, Yhdysvaltain kansallisen turvallisuuden komission Artificial Intelligence (NSCAI) varoittaa, että tutkimus voisi aiheuttaa kuin kansallisen turvallisuuden uhka Washington koska se voisi antaa Pekingin ”strateginen reuna” muiden kansojen yli.

  Yli 8 miljoonan naisen sanotaan suorittaneen synnytystä edeltävää testiä tähän mennessä. BGI Group on tiettävästi väittänyt, että sillä on vain kiinalaisten naisten ”sijaintitiedot”. Yritys on myös kiistänyt tietojen jakamisen Kiinan hallituksen kanssa, vaikka se on myöntänyt, että tällaiset tiedot voitaisiin toimittaa viranomaisille, jos niitä pyydetään kansallisen turvallisuuden vuoksi.

  Han-kiinalaisten joukkojen korkean tason tehokkuuden parantamista koskeva tutkimus on yksi tusinasta tutkimuksesta, jotka yhtiö on julkaissut yhteistyössä PLA: n kanssa.

  Kiinan ulkoministeriö kiistää Reutersin uutisartikkelissa esitetyt väitteet. (konekäännös, -ajanpuutetta juu nou)

  https://sputniknews.com/india/202107091083346695-biological-experiments-by-china-on-plas-han-soldiers-risk-to-india-warns-ex-indian-colonel/

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top