Kiinalaisjengi on houkutellut satoja köyhiä pakistanilaistyttöjä valeavioliittoihin ja pakottanut heidät prostituutioon. Suurin osa uhreista on kristittyjä.

Kolmetoista kiinalaista miestä, yksi kiinalainen nainen ja kolme pakistanilaismiestä on pidätetty ihmiskaupasta Punjabissa, Pakistanissa. He pyörittivät ihmiskauppaverkostoa, joka järjesti pakistanilaisia tyttöjä valeavioliittoihin. Todellisuudessa tytöt kuitenkin pakotettiin prostituutioon. Uhreja saattaa olla satoja, ja suurin osa heistä kuuluu Pakistanin kristittyyn vähemmistöön.

Tyttöjen vähävaraisille vanhemmille Pakistanin köyhällä maaseudulla maksettiin tuhansia dollareita tyttäriensä naittamisesta ja heille uskoteltiin tulevien ”vävypoikien” olevan varakkaita, kristinuskoon kääntyneitä kiinalaisia miehiä. Tytöille luvattiin yltäkylläinen elämä, matkapuhelimia, tuleville lapsille hyvä koulutus ja perheille viisumit Kiinaan. Usein tytöt naitettiin vasten heidän tahtoaan, ja monet heistä olivat alaikäisiä. Tytöt kuljetettiin Kiinaan, jossa he kieltä osaamattomina ja vailla tuttavia olivat täysin ”aviomiestensä” armoilla.

Jengin naisjäsen oli vastuussa valedokumenttien väärentämisestä kiinalaisille ”sulhasille” ja paikallisten tehtävänä oli etsiä sopivia taloudellisessa ahdingossa olevia kristittyjä perheitä ja saattaa heidät yhteen ihmiskauppiaiden kanssa. Kristityt perheet olivat vähemmistöasemansa vuoksi erityisen haavoittuvia ja siksi hyvä kohde.
Jengi levitti  ”avioliittotoimiston” mainoksia kristittyjen asuinalueilla ja televisossa.

Kaupanteon jälkeen tytöt kuljetettiin ensin Lahoreen, jossa jengillä oli vuokrahuoneistoja tarkoitusta varten. Tytöt viipyivät siellä kunnes kaikki dokumentit olivat valmiina, ja sitten heidät kuljetettiin Kiinaan, jossa he päätyivät seksikaupan uhreiksi. On liikkunut myös huhuja, joiden mukaan heidän kohtalonaan olisi ollut elinkauppa. Pakistanin poliisi (Federal Investigation Agency of Pakistan) yrittää jäljittää ihmiskauppiaiden Kiinaan viemiä tyttöjä, joita se arvelee olevan satoja.

Kiinan lähetystö Islamabadissa kuittasi ongelman laimeasti sanoen molempien maiden nuorten kärsivän laittomasta avioliittotoiminnasta.

Aiheesta uutisoi DESIblitz 7.5.2019 ja
Gulf News Asia 6.5.2019.

1 Comment

  1. Karma
    8.5.2019 07:57

    Eli kiinalaiset tekevät nyt pakistanilaisille samaa mitä ne tekevät asuessaan ympäri maailmaa.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top