Kiinassa vaiennetaan mediaa: Painotaloon hyökätty Hongkongissa maanantaina

The Epoch Times Hongkong koki varhain maanantaina (12.04.) väkivaltaisen hyökkäyksen painotaloonsa neljän naamioituneen tunkeilijan rikkoessa painokoneita ja tietokoneita. Kiinan kommunistijohtoa kritisoivaa lehteä kohtaan on hyökätty aiemminkin.

The Epoch Times on yksi harvoista jäljellä olevista itsenäisistä tiedotusvälineistä Hongkongissa, ja uutisoi sensuroimattomasti kertoen myös kriittisiä asioita Kiinaa johtavasta kommunistipuolueesta, -mm. ihmisoikeusloukkauksista ja pyrkimyksistä tukahduttaa Hongkongin autonomia.

Tämänpäiväinen tapaus oli jo viides hyökkäys Epoch Timesia vastaan. Marraskuussa 2019 tapahtui edellinen hyökkäys neljän naamioituneen miehen sytyttäessä kaksi painokonetta palamaan. Tuhopolton tekijöitä ei ole löydetty eikä ketään tuomittu tuhotyöstä.

Epoch Timesin Hongkongin painoksen tiedottajan Cheryl Ng:n mukaan väkivaltainen tunkeutuminen painotaloon on tyypillistä Kiinan kommunistipuolueelle, joka pyrkii oli hiljentämään riippumattoman uutisvälityksen aiheista, jotka ovat tabuja kommunistisen hallinnon mielestä. Viime vuoden heinäkuussa säädetyt uudet lait ovat kaventaneet oleellisesti opposition ja riippumattoman uutisvälityksen toimintamahdollisuuksia.

 • CCTV-kuvakaappaus, joka näyttää mustiin pukeutuneet tunkeilijat vasaralla vahingoittamaan painokoneita Hongkongin The Epoch Times -lehden painotalossa 12. huhtikuuta 2021. (The Epoch Times)

12.04. aamulla klo. 04:38 painotaloon tunkeutuneet neljä miestä alkoivat rikkoa laitteita moukareilla, ja yksi heistä heitti painokoneeseen mukanaan tuomaansa rakennusjätettä. Extrauutiset on tukeutunut useaan kertaan Epoch Timesin jakamiin uutisiin omassa uutisoimisessamme.

Luettavaa:

 

 

 

3 Comments

 1. Puolueeton
  13.4.2021 08:55

  Voisi kysyä, miksi hyökkäsivät? Levittikö paino valheuutisia vai pysyikö paino tosiasioissa?
  Koskahan Suomessa hyökätään medioita vastaan? Ja kuka on hyökkääjä, Polpo vai kansallismielinen?

  Vastaa
 2. juha II
  13.4.2021 16:02

  Pääministeri Sanna Marin kelaa tätä videota edestakaisin posket innosta punaisina, silmät sädehtien kirkkampina kuin koskaan ennen. Ajatellen: ”Tällaisen Suomenkin täytyy olla!!!”

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top