Kiitos ja kunnia rakkaalle isänmaalle

Kiitos veteraaneille ja lotille, kiitos jälleenrakentaneille supolvillle, kiitokset ikätovereilleni ja nuoremmille ja tuleville sukupolville jotka jatkavat Suomen joskus ohdakkeistakin polkua eteenpäin ja tasoittaa tietä kohti yhä parempaa Suomea.
Vähintään miljoona suomalaista oli suoraan mukana sotaponnistuksissa 1939-1945, liki 600 000 miestä rintamalla-oli myös rintamalottia-, lottia kaikkiaan oli noin 250 000. Muissa tehtävissä kotirintamalla oli yli 200 000 ihmistä sotateollisuuden ym. vättämättömien tehtävien kuten maanviljelyksen parissa.

ME EMME NYTKÄÄN TAHDO SOTAA MUTTA OLEMME VALMIIMPIA KUIN KOSKAAN ENNEN

Meidän reservimme on vähintään 800 000 koulutettua sotilasta.Se on enemmän kuin millään muualla läntisen Euroopan maalla. Meidän tykistömme on Euroopan vahvin ja aivan viime viikkoina olemme vahvistaneet sitä lisää. Saamme Hornettien jatkoksi F 35-koneita jotka edustavat maailman ehdotonta huippua.
Olemme liittymässä NATOon mutta ilmankin me olemme vahvoja. Kaikkein tärkein vahvuutemme on, että mittausten mukaan kansamme puolustustahto on Euroopan vankin-peräti 83 %:a on valmis puolustamaan Suomea viimeiseen hengenvetoon. On muuten surullista, että esimerkiksi Belgiassa vain alle viidennes, 18 %:a on valmis oman maansa suhteen samaan. Meidän on todellakin syytä olla ylpeitä maastamme, tekemästämme työstä ja toisistamme. Me emme ole mitään sotahulluja mutta jotain hyvää me kai olemme tehneet, kun kerran tämä maa on meille niin rakas.

KUN ISÄNMAA KUTSUU OLEMME VALMIITA

Vaikka tapella nuhjaamme lukuisista politiikan kysymyksistä, meillä on erilaisia arvoja ja mieltymyksiä ja hyvä niin, olemme oikeasti moniarvoinen yhteiskunta, joka lähtökohtaisesti sallii, ei kiellä.
Kun, vaikka piti laittaa maski naamalle, me laitoimme tai pysyä kotona, me koitimme, totta kai me nurisimme. Me myös laskimme leikkiä, kun kahden metrin etäisyydestä luovuttiin: ”pääsee taas normaaliin neljään metriin” tai, kun sanottiin, että enää ei tarvitse pestä käsiä yhtä mittaa niin me sanoimme, että ”kiva pääsee taas suihkuun”. Sellaisiakin me olemme, laskemme leikkiä-kaikesta, siksikin me selviämme.

SUOMI, SUOMALAISET JA SUOMALAISUUS

Me emme ole nöyristelijöitä, vaikka toisinaan syyttelemmekin toisiamme siitä milloin olla mielin kielin ulkomaalaisten edessä ja milloin joidenkin mielestä kohdellaan ulkomaalaisia kuin rapaa. Varmaan molempia tapahtuu, mutta nuo ovat kuitenkin häviävän pieni osa arkeamme.
Mutta osaamme me olla myös nöyriä, jos ei muuta niin yhteisen asian edessä. Tästä loistava esimerkki oli eduskuntamme päätös NATO-hakemuksen jättämisestä : 192 puolesta ja 8 vastaan eli siis 96 %.a puolesta. Iso hatunnosto eduskunnallemme joka noudatti kansan tahtoa.
Tähän loppuun on on oikein lainata runoilija Jorma Eton perinjuurin osuvaa kuvausta siitä millaisia me olemme: ”Suomalainen on sellainen joka vastaa, kun ei kysytä, kysyy, kun ei vastata, ei vastaa, kun kysytään, sellainen joka eksyy tieltä, huutaa rannalla ja ja vastarannalla huutaa toinen samanlainen”.

5 Comments

 1. Expat
  6.12.2022 16:11

  Joopa joo.
  105 vuotta leikitty valtiota, eikä päivääkään aidosti itsenäisenä.
  Saavutus sekin.

  Vastaa
 2. Peiton jatkamista
  6.12.2022 16:14

  Kuten muuan kapiainen meille aikoinaan sanoi:”Jos näette jotain lentävää niin ampukaa kaikkea mikä lentää. Ne ei ole omia”. Kuvastaa hyvin sitä millaista naapuria vastaan aiomme sotia.

  Ja jos meidän päättävät elimemme olisivat viisaita, niin IT-puolelle noiden lentokyvyttömien kalkkunoiden sijaan rahat olisi pitänyt kylvää. Horneteista pitäisi olla opittu jo niin paljon että vastaavia ei länneltä olisi ostettu. Paljonkos niitä on nytkin lentokyvyttöminä? 30%? Olisi ostettu edes Sukhoita niin niitä olisi samalla summalla saatu kaksinkertainen määrä. Tai MIG:ejä, niitä olisi saatu koinkertainen määrä. Jolloin rikkinäisten määrä ei olisi vaikuttanut lentävien koneiden määrään.

  Vastaa
 3. Jokaisen pitäisi jo tajuta
  6.12.2022 17:14

  Nato takaa uuden sodan. Kirottujen juutaloisten takia hommat menee päin peetä.

  Vastaa
 4. Typerä artikkeli
  6.12.2022 21:30

  Ei sanaakaan juutalaisista minä en ikipäivänä lähtisi eliitin sotiin kuolemaan!!

  Vastaa
 5. Marttilan Isäntä Maalta
  6.12.2022 22:35

  Lainaus artikkelista
  ”Tästä loistava esimerkki oli eduskuntamme päätös NATO-hakemuksen jättämisestä : 192 puolesta ja 8 vastaan eli siis 96 %.a puolesta. Iso hatunnosto eduskunnallemme joka noudatti kansan tahtoa.”
  Tuosta kansan tahdosta voidaan esittää vain väitteitä, kansanäänestys olisi kertonut totuuden, myös NATOkeskustelu on ollut yksipuoleista puhdasta propagandaa, NATOjäsenyyden kritisointi on myös tehokkaasti sensuroitu.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top