Kirkon ensimmäisen tasa-arvo-palkinnon rahat päätyivät Ouluun Vuolle-setlementin seksuaalikasvatustyöhön

Luitte oikein: Kirkko jakoi palkinnon henkilölle ja summan jonka palkittu saattoi antaa valitsemaansa kohteeseen. Joka oli: Vuolle-setlementti Oulussa. Oulua järkyttäneen seksuaalirikossarjan eräitä syyllisiksi epäiltyjä kerrotaan osallistuneen tämän setlementin kasvatustyöhön, turvapaikanhakijoiden kouluvierailuihin.

Palkinnon jakoi arkkipiispa Mäkinen, ja sen vastaanotti Oulun tuomiorovasti Satu Saarinen:

Palkinnon saaja sai rahapalkintona 5 000 euroa käytettäväksi itse valitsemaansa kohteeseen tasa-arvotyössä. Saarinen aikoo kohdistaa palkintorahat Vuolle Setlementin Oulun Tyttöjen ja Poikien talojen seksuaalikasvatustyöhön.
– Tasa-arvoon, tasavertaisuuteen ja yhdenvertaisuuteen liittyvät kysymykset ovat minulle tärkeitä ja olen onnekas, kun olen voinut työni, tutkimukseni sekä vapaaehtoistoiminnan kautta pitää esillä näitä teemoja ja tehdä myös omalta osaltani työtä tasa-arvon toteutumisen eteen, totesi Saarinen.
Pohjois-Pohjanmaalla on Saarisen mukaan tähän työhön aivan erityinen alueellinen tarve.
– Muun muassa kouluterveyskyselyissä ja Tyttöjen talojen tekemässä kartoituksessa on noussut esiin seksuaalisuutta rikkovien väkivallan tekojen yleisyys kaikkien sukupuolten kohdalla. Rikkoutumaton kasvurauha seksuaaliterveyden alueella on hyvän elämän ja tasapainoisen aikuisuuden pohja, Saarinen sanoi.
Kirkkohallitus perusti tasa-arvopalkinnon vuonna 2017, ja se myönnetään jatkossa joka toinen vuosi.

Jatkuu mainoksen jälkeen.Tuo ”seksuaalisuutta rikkovat väkivallanteot” on hiukka kryptinen sanonta, eikä sen sisältö avautunut useimmille oululaisillekaan vielä viime vuoden keväällä. Tänään asian konkretisoiminen saattaa olla matalamman kynnyksen takana.

Maltamme tuskin odottaa, mihin tarkoitukseen seuraavat kirkon tasa-arvo rahat annetaan. Vuonna 2017 Vuolle setlementti sai Sadankomitean rauhanpalkinnon, joten arvostusta tuppaa ovista ja ikkunoista, mutta mikä on Esikoto?

”ESIKOTO-hanke on päättynyt. Hankkeen aikana kehitetyt kokemusohjaaja- ja kouluvierailutoiminnat jatkuvat edelleen Vuolle Setlementin palveluissa. Voit ottaa yhteyttä Minna Ylilehtoon, p. 044 726 1267 tai minna.ylilehto(at)vuolleoulu.fi.

ESIKOTO-hankkeessa luotiin yhdessä esikotouttamisen ja -kotoutumisen hyvä malli, joka mahdollistaa turvapaikanhakijoiden aktiivisen osallisuuden.

Mielekästä toimintaa turvapaikanhakijoille
Hankkeessa tuotettiin ja kehitettiin vastaanottokeskuksissa asuville, työluvan saaneille turvapaikanhakijoille mielekästä toimintaa, joka edistää yhteisöön kiinnittymistä.”

Siis turvapaikanhakija-miehiä käytettiin kouluissa ja lastentarhoissa osana ev-lut-kirkon palkitsemaa toimintaa, ja tuomiorovastilla oli jokin huoli seksuaalisen väkivallan ilmiöistä Oulussa jo keväällä. Pidämme tämän mielessä.

ESIKOTO-hankkeessa tuotettiin ja kehitettiin vastaanottokeskuksissa asuville, työluvan saaneille turvapaikanhakijoille mielekästä toimintaa, joka edistää yhteisöön kiinnittymistä.
Hanke toteutettiin 1.5.2016–30.6.2018, ja toiminta-alueita olivat Oulu, Kempele, Muhos, Pudasjärvi ja Kuusamo.
Hankkeen päätoteuttajana toimi ODL, ja osatoteuttajina Vuolle Setlementti, Diakonia-ammattikorkeakoulu ja Metsähallitus. Hanketta rahoitti EU:n Sosiaalirahasto.
Vuolle Setlementissä ihmisoikeudet ja niiden toteutuminen ovat kaiken toiminnan lähtökohta. Kulttuurienvälistä vuoropuhelua tarvitaan. Rakennamme lähiyhteisöä ja yhteiskuntaa, jossa ihmisten oikeudet ja vastuut kohtaavat.

Hienoa, että oikeuksista ja vastuista muistutetaan, varsinkin Oulussa. Esikoto-nettisivuilta poimmimme seuraavan koosteen ainekset:

Sitten vaan ihmettelemään, miksi kirkkojen salit kumisevat tyhjyyttään.

Palkinnosta kertoi Kirkko ja Kaupunki 22.05.2018: Tuomiorovasti Satu Saarinen kohdistaa 5 000 euron palkintorahat Vuolle Setlementin Oulun Tyttöjen ja Poikien talojen seksuaalikasvatustyöhön.

Vuolle setlementti: Itseisarvona ihminen.

ESIKOTO -HANKE 2016-2018.

P.S.
Oulun poliisi on vedonnut oululaisiin: Ei sitten oteta oikeutta omiin käsiin. Olemme samaa mieltä.

Petteri Orpo vierailee Vuolle-setlementissä: ”– Kolmas sektori tekee kovia asioita pehmeällä tavalla. Te teette todella arvokasta työtä, ministeri Orpo kiitteli.”

2 Comments

 1. Juurekas
  4.1.2019 08:51

  Ei vahingossakaan mihinkään kristilliseen, joka olisi loogista, kun kirkko jakaa palkintorahoja.

  Palkintorahat menivät politiikkaan.

  Ovelat poliittiset arkkipiispat jakavat palkinnon sopivalle henkilölle, joka jakaa palkintorahat kohteille, jotka edistävät kristinuskon kannalta katsoen rappiota. Näin kirkko pesee kätensä vihervasemmistopolitiikan harjoittamisesta.

  No, kirkot ne vaan tyhjenee entisestään, sillä eivät kohta edes vanhat mummot jaksa mennä kuuntelemaan poliittisia esitelmiä kristillisten saarnojen sijaan.

  Jäsenkato ei kai huoleta, koska kirkolla on vielä kauan rahaa, jolla tehdä politiikkaa.

  Vastaa
 2. Nestori
  4.1.2019 10:38

  Liperikaulaiset imaamit (Mäkinen ja Saarinen) ovat niin kovasti touhuamassa muslimien asioilla, että ehkä olisi oikein että muslimit maksavat myös heidän palkkansa.
  Eroa moskeijasta: https://eroakirkosta.fi/dynamic/index.php/

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top