HUS: Kirurginen sairaala pelkästään koronapotilaille 8.4. alkaen

Helsingin Kirurgisen sairaalan päivystys ja leikkaustoiminta siirretään 08.04. alkaen muihin sairaaloihin, ilmoittaa HUS tänään. Koko sairaala varataan vain koronapotilaiden hoitamiseen.

 • Korva-, nenä- ja kurkkutautien päivystys väistää Silmä-korvasairaalaan ja Rintarauhaskirurgia puolestaan Naistenklinikalle ja Syöpätautien klinikalle.
 • Nykyisistä toiminnoista sairaalaan jäävät vain Dialyysiyksikkö ja hammaslääkäripäivystys koronaviruspotilaille.

Ensimmäisenä Kirurgisesta sairaalasta väistävät Korva-, nenä- ja kurkkutautien päivystys, vuodeosasto ja leikkausosasto, jotka siirtyvät Silmä-korvasairaalaan. Toiminta Silmä-korvasairaalassa aloitetaan 8.4.2020. Päivystyspotilaat ohjataan Silmä-korvasairaalaan 8.4.2020 klo 8.00 alkaen. Uusi käyntiosoite on Haartmaninkatu 4 E, Helsinki.

Kuulokeskuksen toiminta siirtyy Pasilassa sijaitsevaan Rubik-kiinteistöön, jossa toiminta aloitetaan 7.4.2020. Uusi käyntiosoite on Maistraatinportti 2, 6. kerros, Helsinki.

Rintarauhaskirurgia siirtyy Naistenklinikalle ja Syöpätautien klinikalle

Rintarauhaskirurgian yksikkö muuttaa väistötoimena pois Kirurgisesta sairaalasta päivää myöhemmin,  9.4. Leikkaustoiminta jatkuu Naistenklinikalla 14.4. asti. Poliklinikkatoiminta, eli vastaanotot, punktiot ja leikkauksen jälkitarkastukset hoidetaan Syöpätautien klinikalla 4. kerroksessa 14.4. alkaen. Uusi käyntiosoite on Paciuksenkatu 3, Helsinki.

4 Comments

 1. Pekka Kemppainen
  6.4.2020 19:30

  ”Koronavirusepidemian taloudellinen kokonaisvaikutus HUS-alueelle on tämänhetkisen karkean arvion mukaan noin 200 miljoonaan euroa.” Luku sisältää ei-kiireellisten hoitojen lykkäämisestä aiheutuvien jonojen purlamisen v.2021.

  Vastaa
 2. Maan parasta ajatteleva
  6.4.2020 22:31

  Ei tämä tule riittämään. Espanja aloitti aikaisemmin Suomea tiukemmat rajoitukset ja siellä on hyvät suojavarusteet ja desinfiointi. Suomessa suojanaamareita ei riitä edes vanhustenkoteihin. Varmuusvarastojakin pitää säästää, niitä avataan vasta viiden viikon päästä. Tartuntojen rajoittamiseksi kaikkien yleisillä paikoilla liikkuvien tulisi käyttää kasvomaskeja, mutta niitä ei ole. 2 metrin turvaväli ei ole riittävä, on siis itse valmistettava maski, joka h suojaa nenän ja suun. Sitten nokalle vielä jotkin lasit suojaamaan silmiä.
  Kuukauden päästä voi Suomessa olla vakava tilanne varsinkin kun suojavarusteista on huutava puute.
  Saisikohan niitä nopeasti Venäjältä? Presidentti voisi tehdä taas aloitteen.

  Vastaa
 3. KORONALLA EI OLE TALOUSVAIKUTUSTA
  6.4.2020 22:36

  Mielestäni korona-epidemialla ei ole edellisten vuosien samaa vuodenaikaa suurempaa taloudellista vaikutusta.
  Flunssaa lievemmän, mutta helpommin tarttuvan, viruksen vuoksi toteutetuilla karanteeneilla on.
  Terveet yritykset ajetaan konkkaan ja työnnetään keskiluokka alemmalle rapulle matkallamme kohti globaalia kommunistista maailmandiktatuuria. Sitä ajavat lahjotut tai pedofiliatodisteilla kiristetyt maanpetturimme luulevat saavansa siitä joskus muhkean palkkion, mutta haaveeksi jää. Jos diktatuuri toteutuu, heidät pullautetaan alaluokkaan heti, kun ovat tehneet osuutensa valmisteluissa ja käyneet tarpeettomiksi. Jos maiden itsenäisyys voittaa, niinkuin maailman trendi on vahvasti ollut, vaikka tiedottimemme ovat sen sujuvasti sensuroineet, on edessä sotaoikeus maanpetturuudesta tai mahdollisesti kaupiteltava vapaus muiden pettureiden vasikoinnista.

  Vastaa
 4. Hydroxychloroquine ja z-pak - EI KELPAA?
  7.4.2020 11:31

  Koronan parantava halpa lääke ei Suomessa kelpaa. Sitä ei saa mainita – sitä ei ole olemassa. Se on 60 vuotta käytetty turvalliseksi todettu malarialääke, joka paransi testissä kaikki 1000 koronapotilasta. Se kelpaa mm. Etelä-Koreassa. Hydroxychloroquine ja z-pak yhdistelmä maksaa noin US $5 / potilas. Jos se on liian kallis, niin ensimmäiset Etelä-Korean korona-potilaat parannettiin pelkällä happinaamarilla – virukset, bakteerit ja sienet vihaavat runsasta happea elimistössä. Kannattaa hankkia tietoa myös lääketiedettämme valovuoden edellä olevasta sotilaslääketieteestä, missä halpa-helppo-tehokas on sallittu yhdistelmä.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top