Kissa kuuluu Suomen luontoon, mutta ei persujen kissat

Tätä mieltä on Hesyn (Helsingin eläinsuojeluyhdistyksen) puheenjohtaja Hannele Luukkainen.

Karanneesta kissasta ilmoitti FB sivuillaan Vantaan Perussuomalaisten Tanja Vahvelainen. Hoidossa ollut kissa oli karannut ikkunanraosta Korson Mikkolassa. Kissaa yritettiin etsiä pienen partion voimin ja huoli kadonneesta alkoi olla kova.

Kadonneen kissan päivitys alkoi levitä sosiaalisessa mediassa ja sen jakoi myös enen vihreiden, nykyisin kokoomuksen rivissä toimiva Luukkainen. Luukkaisen saatesanat omalle jaolleen menivät näin ”Ja taas yksi kissa päästetty karkuun ! Eikö mikään tieto mene kaaliin?”

Kommentista erikoisen tekee sen, että Luukkainen tunnetaan kissojen ystävänä, myös ihmisenä jonka mielestä kissa kuuluu luontoon. Palaute Luukkasen sivuilla olikin aikalailla tylyä luettavaa. Ihmiset ihmettelivät julkaisun ilkeyttä ja kaksinaamaisuutta, myös sanat ”päästetty karkuun” herätti ihmetystä, koska kyseessä oli puhtaasti karkaustapaus. Julkaisu on sittemmin piiloitettu kaikelta kansalta, tai poistettu.

Hannele Luukkainen ja Jyrki Katainen (kuva Luukkaisen fb sivuilta)

Hannele Luukkaisen menneisyys on muutenkin mielenkiintoista luettavaa, kuten koko Hesyn historia.

Luukkainen siis loikkasi vihreistä kokoomukseen 2000-luvun puolessa välissä, muttei tullut valituksi vaaleissa eduskuntaan kokoomuslaisena. Luukkainen on myös toiminut poliittisena avustajana MEP Sirpa Pietikäiselle Suomessa. Taloustutkijana Suomen pankissa ja erilaisten yhdistysten hallituksissa. Hesyn puheenjohtajana Luukkainen on aiheuttanut kohua ennenkin. Esimerkiksi Seura-lehti on kirjoittanut pitkän paljastuksen Hesyn erilaisista hallitusriidoista ja rahasotkuista. Hesyllä on miljoonaomaisuus, joka on pääsääntöisesti sijoitettu asuntoihin. Jutussa puidaan esimerkiksi sitä kuinka yhdistyksen rahoista ei pääse nauttimaan sen jäsenet, eikä sen kohde eli kissat, minkä varjolla rahaa kuitenkin kerätään.

Myös erittäinkin epäilyttäviä työaikakirjauksia on havaittu Hesyn järjestelmissä. Näintä tarkemmin kertoi creat.fi sivusto.

Erään työntekijän kohdalla HESY:n työaikajärjestelmän lokitiedoista löytyi todisteita, joiden mukaan hän oli vuosien ajan kirjannut itsensä työpaikalle ja pois töistä mobiilisti eikä työpaikan IP-osoitteista. Välillä tämän työmyyrän edellinen 23 tuntia kestänyt työpäivä oli saattanut päättyä samalla minuutilla kuin uusi työpäivä olikin jo alkanut.

Huhut kertovat myös, että hesyn hallitukseen on ahkerasti lobattu kokoomustaustaista hallituksen jäsentä ja muita on pyritty savustamaan pihalle. Tästä asiasta kirjoitti seura.

”Todellisuudessahan minut savustettiin ulos. Ei ollut mahdollista jatkaa”, sanoo entinen toiminnanjohtaja Satu Lehtinen.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top