Kiuruveden yläasteen oppilaille tyrkytetty huumeita

Poliisin saamien tietojen ja esitutkinnassa tehtyjen havaintojen mukaan ryhmä nuoria henkilöitä, joista osa on alaikäisiä, on välittänyt huumeita Kiuruvedelle yläasteikäisille, suorastaan tyrkyttämällä.

Huumausaineet, joista on tullut tietoa, ovat ainakin kannabis ja LSD. Myös melatoniinin kauppaamisesta on tässä yhteydessä on tullut tietoa, mikä ei ole uusi ilmiö sekään. Melatoniinia käytetään joskus esimerkiksi huumeiden aiheuttamien masennus- ja unioireiden lieventämiseen.

Poliisi on käynnistänyt asiassa esitutkinnan, ja pyytää yleisöä ilmoittamaan kaikista havainnoistaan ja tiedoistaan poliisille, vihjesähköpostiin tai vihjepuhelimeen (tallentaa jätetyn ääniviestin):
vihjeet.ita-suomi(at)poliisi.fi ja 0295 415 232.

Poliisi toivoo asiaan liittyvien henkilöiden ottavan itse yhteyttä ja selvittävän tekemisiään. Se tulee esitutkinnan edetessä joka tapauksessa eteen. Oma-aloitteisuus asoiden selvittäminen katsotaan yleensä lieventäväksi seikaksi rangaistusta määrättäessä. Huumeiden välittäminen lapsille täyttää helposti törkeän huumausainerikokseen tunnusmerkistön. Poliisi on kirjannut rikosilmoituksia eriasteisista huumerikoksista, ja jo useasta henkilöstä. Pakkokeinojen avulla on saatu näyttöä rikoksista ja kuulusteluissakin on saatu tuloksia.

Poliisi tiedotti asioista tälläkertaa nopeasti, jotta vanhemmat osaisivat heti puuttua ilmiöön, valvoisivat lapsiaan

Poliisi toivoo myös, että yleisöltä saataisiin lisää tietoa ilmiöstä ja siihen sotkeutuneista henkilöistä. Nopea puuttuminen tämänkaltaisiin asioihin jo niiden alkuvaiheessa on yleensä tehokkainta, ja auttaa ehkäisemään myös henkilöille koituvia ikävyyksiä. Poliisin neuvo yleisölle on hankkia tietoa aiheesta, mm https://irtihuumeista.fi/ tai googlen kuvahaku hakusanayhdistelmällä ”kannabis piippu” antavat hyvää tietoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top