Koillis-Syyrian media noteeraa suurlähettiläs Jussi Tannerin vierailun Qamishliin

Suomen YK-lähettiläs ja erityisedustaja Syyriassa, Jussi Tanner, tapasi vierailullaan myös itäisen Syyrian itsehallinnon edustajat. Paikalliset mediat uutisoivat vierailun ja keskustelut.

”Suomen SDC:ssä vieraileva valtuuskunta toteaa: Pohjois- ja Itä-Syyrian autonominen hallinto on demokraattinen projekti,  joka perustuu moniarvoisuuteen ja naisten oikeuksien kunnioittamiseen”.

Syyrian demokraattisen neuvoston (SDC)  yhteispuheenjohtaja Amina Omar otti vastaan ​​Suomen tasavallan YK-lähettilään ja  erityisedustajan Syyriassa, Jussi Tannerin. Keskustelut koskivat Syyrian kriisiä ja humanitaarisia kysymyksiä. Valtuuskunta tapasi ​​SDC:n yhteispuheenjohtajan lisäksi  Syyrian unionipuolueen (Syriac Union Party) puheenjohtajan, PR-toimiston jäsenen Sanharib Barsoumin, Naser Al-Din Ibrahimin ja presidentin neuvoston jäsenen Ibrahim Al-Talaj:n.

Osapuolet keskustelivat kymmenen vuotta jatkuneesta Syyrian kriisistä ja erilaisista pyrkimyksistä sen ratkaisemiseksi, syistä sen pitkittymiseen ja  Syyrian kansan kärsimykset lopettavan ratkaisun tiellä olevista esteistä.
Yhteispuheenjohtaja Amina Omar kertoi Syyrian pohjois- ja itäosista ja autonomisen hallinnon kokemuksista, ja tulevaisuuden näkymistä.

Suomalainen diplomaatti Jussi Tanner kommentoi tätä: ”Esimerkki, jonka tämä kokemus antaa Lähi-idän alueelle, tukeutuen demokratiaan, moniarvoisuuteen ja naisten oikeuksien kunnioittamiseen, on erittäin tärkeä, ja sitä on kehitettävä ja vahvistettava. ”

SDC:n yhteispuheenjohtaja kertoi myös autonomisen hallinnon päätöksentekomenetelmistä ja lainsäädännöstä, sekä itsehallintoelinten perustamisesta.

Puhuttaessa terrorismin torjunnasta, ja ISIS-pidätettyjen ja heidän perheidensä asioista, Mr. Tanner kertoi, että hänen maansa hallitus haluaa asettaa syytteeseen ne, jotka ovat osallistuneet vihollisuuksiin, kuten myös palauttaa naiset ja lapset ja työskennellä heidän integroimiseksi uudelleen. yhteiskuntaan.

On the issue of combating terrorism and the file of ISIS detainees and their families, Mr. Tanner said that the government of his country wants to prosecute those who participated in hostilities on its land , as well as restore women and children and work to reintegrate them into society.

Syyrian itäosa, –Eufratista itään, on ”islamilaisen valtion” IS:n (ISIS) kukistamisesta alkaen kontrolloinut suurimmalta osin SDC ja sen asevoimat SDF. Keskustelu ei tiedotteen mukaan koskenut syksyllä 2019 tapahtuneen Turkin maahanhyökkäyksen aiheuttamia muutoksia tilanteeseen, paitsi että SUP:n puheenjohtaja viittasi  Muslim Brotherhoodin rooliin Turkin miehittämässä osassa Syyriaa.

Kurdijohtoisen itsehallinnon, SDC:n, motiivi keskustella Suomen ja muiden ulkovaltojen kanssa näiden kansalaisista Syyriassa, toteuttaa humanitaarisia operaatoita yhteistyössä näiden valtioiden kanssa, on vahvistaa itsehallinnon kansainvälisoikeudellista statusta tulevissa sodanjälkeisten olojen järjestelyissä Syyriassa. Niinpä suurlähettiläs Tannerin vastaus tänään median kysymykseen, millä itsehallinto suostuteltiin luovuttamaan Suomen kansalaiset leiriltä, jonka asukkaat ovat pääosin rikoksista epäiltyjä tutkintavankeja, on uskottava. Tanner kertoi, että ”Suomi ei anna lahjuksia”.

Itsehallinnon saama hyöty yhteisoperaatiosta onkin nähtävissä tästä uutisesta.

Lisää aiheesta:

1 Comment

  1. Pekka Kemppainen
    20.12.2020 19:30

    Piti vielä sanomani, että sekä SDC että Damaskoksen hallitus ilmeisesti pitävät tärkeänä, että heidän kansalaisiaan kohtaan rikoksia tehneet ulkomaalaiset tulevat tutkituiksi ja tuomituiksi siellä, mihin heitä luovutetaan.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top