Kokoomuksella on sydän oikealla, ja sanoo ”kyllä yrityksille”

Kokoomus esitteli tänään tavoitteitaan virtuaalisessa pressi-infossa.  Puheenjohtaja Petteri Orpo avasi tilaisuuden esittelemällä puolueen tavoitteita. Puheenvuoroissa tuli esiin hallituksen toimista poikkeava kokoomuslainen näkökulma: Jakamisen sijasta pitää keskittyä luomaan sitä jaettavaa.

Kokoomuksen kantoja esittelivät puheenjohtaja Petteri Orpo, varapuheenjohtaja Elina Lepomäki, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen ja kansanedustaja Timo Heinonen.

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Elina Lepomäki kertoi kokoomuksen  kantavan huolta yrittäjien uudesta alusta, entisen liiketoiminnan loputtua. Ei siis elinikäistä tuomiota kerran epäonnistuneille, tarkoitti Lepomäki, mutta ei viitannut Iiro Viinasen aikakauteen. Suomessa ihmisille ei jää mitään säästöön, vaan kaikki menee arjen pyörittämiseen, kertoi Lepomäki. Kokoomus ilmoittaakin tavoitteekseen suomalaisten vaurastumisen edistäminen. Olemme tässä asiassa jääneet jälkeen verrokkivaltiosta Ruotsista.

Kansankapitalismi tuli mainituksi. Verotusta pitää kehittää niin että työnteko tulee kannattavammaksi. Paikallinen sopiminen mainittiin. Valtakunnalliset työehtosopimukset voivat toki jatkua, sikäli kun työmarkkinajärjestöt niitä tekevät. Kansainvälinen rekrytointi mainittiin myös, ja kestävyysvaje. Siihen voidaan puuttua markkinatalouden keinoin, kertoi Lepomäki. Sote on ensisijaisesti hallintouudistus, joka ei paranna terveyspalveluja, muistutti Lepomäki.

Kansanedustaja Timo Heinonen kommentoi hallituksen puoliväliriiheä: Kaikkia ongelmia ei voi ratkaista velanotolla: ”Tarvitaan talouspolitiikan rytminmuutosta.” Talouden tasapainoon pyrkiminen ja palveluja heikentävän Sote-uudistuksen peruuttaminen. Menokehyksestä on pidettävä kiinni koronasta huolimatta. Ansiosidonnainen työttömyysturva on laajennettava kaikille, tökkäsi Heinonen suoraan ay-liikkeen kipupisteeseen.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen mainitsi rohkean uudistusten tien ja täyskäännöksen: Nykymenolla joudutaan velkaantumisen kierteeseen ja kurjistumiseen. Mykkänen muistutti, että useimmat asiantuntijat varoittavat Sote-mallista: Se lisää julkistalouden epätasapainoa. Eläkeputken poisto sai kehuja. Mykkänen korosti, että Kokoomus haluaa pelastaa hyvinvointivaltion, mutta hallituksen toimenpiteistä seuraa velkaantuminen. Kokonaisveroastetta on kevennettävä, täsmensi Mykkänen. Valtiokapitalismin tie on riskialtis: Jakaminen on kaunista, mutta jaettava täytyy jonkun tehdä.

Petteri Orpo tähdensi lopuksi, että hallituksen linja näyttäytyy kokoomuslaisesta näkökulmasta sellaiselta, että jokainen ongelma ratkaistaan velkarahalla, -eikä ongelmien syihin puututa.

Kotitalousvähennystä koskevaan kysymykseen vastasi Kai Mykkänen. ”Omalla palkalla pitää olla varaa ostaa toisen työtä”: Paikallisen korjaamon tai huollon työ on esimerkki sellaisesta, mihin kotitalousvähennys tulee laajentaa. Korjaamisen on oltava edullisempaa kuin uuden kotikoneen ostaminen Kiinasta. Näin vähennyksen laajentaminen Kokoomuksen ehdottamalla tavalla palvelee myös kiertotaloutta.

Demokraatti kysyi, mistä löytyvät poliittiset kumppanit jakamaan Kokoomuksen näkemyksiä. Petteri  Orpo vastasi, että Suomen tulevaisuudesta kiinnostuneista puolueista löytyy Kokoomukselle kumppanit. Pitää pystyä pitämään huolta infrasta ja palveluista, ja se saavutetaan taloudesta huolehtimalla, päätti Orpo tilaisuuden.

4 Comments

 1. juha II
  14.4.2021 16:28

  Bluffia!!!!

  Vastaa
  1. Obelix
   14.4.2021 19:52

   Niin, Kokoomus, Keskusta -ja SDP, ovat liian usein taloudellisesti vaikeina aikoina muuttaneet – yksipuolisesti – pelin sääntöjä kesken pelin, kerhoon kuulumattomien kansalaisten tappioksi, ja omien salaisten viiteryhmiensä hyödyksi.

   Vastaa
 2. Juha
  14.4.2021 17:11

  Edellisen kerran kuin sekoomus oli hallituksessa valtionvelka tuplaantui n. 50 mrd – – > +100 mrd € (Katainen) ja lisäksi PIGS ym velkavastuut kaiken päälle. Suomi liittyi valtiopetosluonteisesti Natoon (Stubb) ja maahan tunkeutui 50000+ partalasta (Orpo) elätiksi..

  Sekoomus ajaa täysin samaa WEF agendaa kuin muutkin vasemmistopuolueet. Puolueen punaista jäsenkirjaa kantavat kannattavat Open-societyn kommunistista aatetta tavoitteena tuhota ydinperheet, pienyritykset, kyläyhteisöt ja kansallisvaltiot siirtämällä valtaa ja kansallisomaisuutta pienelle upporikkaalle globalistiselle rahaeliitille.

  Sano siis EI sekoomukselle.

  Vastaa
 3. Ville
  14.4.2021 17:38

  Johtaako ansiosidonnaisen päivärahan laajentaminen kaikille ay-liikkeiden heikkenemiseen ja siten neuvottelu aseman poistumiseen? Jääkö jäljelle paikallinen sopiminen jossa työntekijän mahdollisuudet vaikuttaa omiin ansioihinsa ovat käytännössä olemattomat?

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top