Kokoomuksen harhaluulo vaiko Orpon erehdys

Ylen torstai illan miljoona yleisön -tavalliseen tapaan kerännyt – Suuri vaalikeskustelu oli taas kiivasta väittelyä, jossa korkealta ja kovaa huusivat jokseenkin kaikki.

Varsinkin Sanna Marin ja välillä naama todellakin punaisena -ei tarvinnut poskipunaa-.

ORPOLLA OLI AIVAN OMAT LUVUT JA NEKIN PÄIN VASTOIN KUIN PITI

Kokoomuspuheenjohtajilla on on tuota taipumusta ollut ennenkin eli muistetaan, kun Alexander Stubb aikoinaa sekoitti 10 prosenttia ja 90 prosenttia keskenään ja vielä intti, että hänen ennen tuntematon matematiikkansa olisisi ollut oikea. Petteri Orpo taas vaalitentissä selitti, että työttömyysturva nousi vuoden alusta 7:llä prosentilla ja palkankorotukset olisivat olleet keskimäärin vain 3 prosenttia.

Kumma, että tuohon muut puheenjohtajat eivät tarttuneet, eikä edes juontaja. Onko tosiaan niin, että meidän puoluejohtajamme eivät tiedä noin oleellisia lukuja? -toimittajista puhumattakaan.

Oikeat luvut ovat: Keskimääräiset palkankorotukset ovat toistaiseksi olleet tehdyissä työehtosopimuksissa tänä vuonna 5,2 %:a ja työttömyyskorvausta korotettiin keskimäärin 4,2 %:a. Työttömille tai osa-aikaisille esimerkiksi ”täydentävän työmarkkinatuen” korotus on euroina 8 eli nousi 282 eurosta 290 euroon kuukaudessa. On aika rohkeaa väittää, että tuosta tuleva 12 sentin lisä päivää kohti olisi kannustinloukku joka saisi jonkun jäämään kotiin työnteon sijasta.

Seppo Huhta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top