Kokoomuksen Jan Vapaavuori: ”Ihmisarvo, ilmasto ja persut ulos!”

Kokoomuspuolueen helsinkiläinen kunnallisnyrkki Jan Vapaavuori liputti sunnuntaina (02.02.) porvarihallitusta vastaan: Ei yhteistyötä Perussuomalaisten kanssa, -arvopohja estää. Mietiskelin ja kummastelin asiaa.

Jan Vapaavuori kirjoittaa:

Erityisesti kysymykset ihmisarvosta, ilmastosta ja Euroopasta jakavat Kokoomuksen ja Perussuomalaisten näkemyksiä niin vahvasti, ettei millekään rakenteelliselle yhteistyölle ole sijaa, ei edes oppositiossa.

Näitä ennenkin kuultuja tyhjiä sanoja täytynee tutkiskella tarkemmin: Ihmisarvoon ei kuulune, että kenelläkään on oikeus tulla Suomeen kertomatta henkilöllisyyttään, ja jäädä tänne rikkomaan lakeja. Niinpä persujen ja meidän muiden käsitykset eivät voi olla jyrkästi toisistaan poikkeavia, saati sitten vastakkaisia.

Mitä ilmastoon tulee, sen simppeli ymmärtäminen on näitä harhaanjohdettujen kuolulaisten juttuja: Ilmasto on ollut pysyvässä muutostilassa planeetan alkuhetkistä alkaen, ja suomalaisten osuus sen muuttumisessa on mittaustarkkuuden alapuolella. Onko Eurooppa jokin organisaatio vai maanosa, siitä pitänee kysyä brittikonservatiiveilta, jotka ovat äskettäin asiaa tutkineet ja kantaa ottaneet.

Näillä kaupunginjohtaja Jan Vapaavuoren kriteereillä, jotka hän tiivisti noihin kolmeen pykälään, hän itse lähenee kettutyttöjä, sensijaan että perinteisen suomalaisen konservatismin ja Perussuomalaisten väliltä paljastuisi jonkinlainen juopa.

Jan Vapaavuoren bloggaus 02.02.2020: Ihmisarvo, ilmasto ja Eurooppa – kolme syytä sille miksi Kokoomuksen pitää tehdä selkeä pesäero Perussuomalaisiin.

6 Comments

 1. P.oisto
  3.2.2020 01:47

  Vapaavuori kertoo vaan että haluaa pois tehtävistään.

  Vastaa
 2. Sota ja Rauha
  3.2.2020 03:07

  Erilainen arvopohja todellakin, Vajaavuoren rikosrekisterillä ei Suomessa kunniaa kerätä. Mies joka lentelee veronmaksajien rahoilla pitkin maailmaa. Ei olisi ensimmäinen kokkare jonka päähän nousseet aineet ovat lopettaneet kaikki työt. Fortumin myynnistä Carunalle ovat vastuussa hän ja Käteinen, kumpikaan ei ole lähelläkään sellaista arvostusta mitä herrat kuvittelevat. Eikä suojatyöpaikkoja riitä kaikille SITRAssakaan.

  Vastaa
 3. Pertti Grandell
  3.2.2020 07:02

  hillotolpan nuoleskelija / rikollinen vapaavuori on aina ollut ihan pihalla, vain tyhmät omaa napaansa kaivelijat ovat äänestäneet moista ihmisjätettä poliitikassa..tyhmempiä poliitikkoja mitä on tom of finlandiassa ollut vuosikymmeniin…ei mahdu rehellisen työntekijän ”arvopohjalle” vapaavuorella ei ole mitään arvopohjaa, lukekaa hänen rikos listaansa..siinä jätkällä arvopohjat….

  Vastaa
 4. Etunimi Sukunimi
  3.2.2020 07:28

  Kuinka henkilö joka on tuomittu rattijuopumuksesta, pahoinpitelyistä ja varkauksista voi olla Helsingin pormestari?

  Vastaa
 5. Puolueeton
  3.2.2020 10:34

  Vaapaavuori on etunsa mukaan toimiva poliitikko. Helsingin pormestarina hänelle on hyötyä marssia pride-kulkueessa ja olla hyvissä väleissä valtamedian ja valtuuston kanssa, jottei menneitä muistella. Tyypillistä suomalaiselle poliittiselle kulttuurille yritykset pitää tilanne vakaana ja muuttumattomana oman aseman turvaamiseksi.

  Vastaa
 6. Nimetön
  4.2.2020 09:57

  Hyvin passaa tuonne Helsinkiläisten sekkaan

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top