Tulitaistelu ja räjähdyksiä Sri Lankassa perjantaina

Saaren itäosassa, Kalmunain kaupungissa Sainthamadurussa, koettiin tänään tilanne, kun turvallisuusjoukot olivat ratsaamassa epäiltyä terroristikohdetta. Tulitaistelun jälkeen alueelta kuultiin useita räjähdyksiä. Ensimmäisten uutisten mukaan kolme itsemurhapommittajaa olisi räjäyttänyt itsensä.

Maassa on ollut tiistaista alkaen poikkeustila pääsiäisen joukkomurhien jälkeen, ja 70 epäiltyä on pidätettynä yhteydestä pommi-iskuihin. Sosiaalista mediaa rajoitetaan, ja mm. miehittämättömät lentolaitteet ovat käyttökiellossa. Ensimmäistä kertaa Sri Lankan sisällissodan jälkeen viranomaisilla on valtuudet pidättää ihmisiä ilman tuomioistuimen päätöstä.

Paikallisen tiedon mukaan Kalmunain tilanteet alkoivat turvallisuusviranomaisten yrittäessä tutkia epäiltyä kohdetta, jossa ennakkotiedon mukaan valmistellaan pommi-iskuja. Paikalta on löydetty ”islamilaiseen valtioon” IS:ään (ISIS, ISIL, Da’esh) viittavaa materiaalia, ja ainakin yksi räjähtämätön paukkuvyö. Rakennuksesta löytyi myös drone-laitteita ja rautakuulia, joita olisi voinut käyttää räjähteiden vaikutuksen tehostamiseen. Räjähdyksiä edelsi tulitaistelu, kertoo poliisin edustaja Ruwan Gunasekara paikallismedialle. Epäiltyjen kerrotaan räjäyttäneen itsensä.

Kalmunai sijaitsee sunnuntaisen kirkkoräjähdyksen kokeneen Batticaloan eteläpuolella, saaren itärannikolla.

Asiasta uutisoi News 1st.

4 Comments

 1. Pekka ja Pätkä
  26.4.2019 21:30

  Näillä uusimmilla ”terrori”-iskuilla on yksi yhteinen nimittäjä: Ne tapahtuvat maissa jotka ovat ”Kiinan ystäviä”, maissa, jotka tekevät yhteistyötä ”Belt and Road” hankkeen parissa.

  USA vastustaa henkeen ja vereen Kiinan ”Belt and Road” hanketta, koska sen tarkoituksena on ohittaa USA:n ylivoimainen meriherruus maailmankaupassa.

  Vastaa
 2. pasi
  27.4.2019 02:38

  Kaikki tämä jonkin satukirjan takia. Että voi jotkut olla vajaaälyisiä.

  Vastaa
  1. jeppe jöpöttäjä
   27.4.2019 08:24

   Islamilaiset ovat vain hyödyllisiä hölmöjä niinkuin viherhomofeministihyökkäyshelikopterimunattomat.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top