Kolme koulua suljettu Englannissa

Kolme oppilaitosta on suljettu tänään Englannissa, Italiasta palanneiden oppilaiden mahdollisen tartuttamis-riskin takia.

Koulut ovat Cransley School Northwich:ssä, Brine Leas Academy Nantwich:ssä, Sandbach High School Sandbach:ssa. Wuhanista Kiinasta leviämään-lähteneen covid19-viruksen tartuntamekanismia ei täysin tunneta. Vaara sisältyy mm. viruksen tarttuvuuteen jo ennenkuin potilaalla on havaittavia oireita. Kiinassa ja myös Italiassa viranomaiset ovat määränneet liikkumisrajoituksia ja eristäneet mahdollisesti tartunnan saaneita. Yleisötilaisuuksia on peruutettu eri maissa joukkotartuntojen välttämiseksi.

 

Lisää aiheesta: Metro.co.uk 25.02.2020: Three schools close as pupils return from Italy with flu-like symptoms.

1 Comment

 1. Tuberkuloosia Vantaalla
  26.2.2020 11:33

  …ja kohta yksi koulu Vantaalla. tosin tuberkulosin vuoksi. Mutta virheellisesti on uutisoitu että ”ei oel tartuntavaaraa”. Tuberkuloosihan nimenomaan leviää pisaratartunnalla. Ja kuinka moneen ihmiseen tämä Vantaan ”potilas 0” on ehinyt sen tartuttaa? Kuinka monella maahanmuuttajalla se on mukanaan kun niitä ei Suomessa roktettu tuberkuloosia vastaan? Yksinkertaisesti siitä syystä että vaikka SPR niitä haali ja hoivasi, ei SPR:llä ollut lääkäriä joka olisi allekirjoittanut paperin vastuusta rokotusten suorittamiseksi.

  Toinen kääntöpuoli tuberkuloosilla on tämä yhteikunnallinen. Yksi hoidettu tunerkuloosipotilas saattaa maksaa 120 000e kunnalle. Se siis pistää pienen kunnan talouden sekaisin kertaheitolla. Ja toinen aspekti on tämä hoitomuoto itsessään. Siitä eivät heikossa kunnossa olevat selviä lainkaan. Nimittäin, kun rokote etenee niin se käytännössä tuhoaa verisuonistoa menessään ja toivotaan että elimistö ehtii sen kolmen vuorokauden aikana rakentaa uuden. On siis epätodennäköistä että lapset tai vanhuksen selviävät hengissä hoidosta.

  Pitäkää siis aina se 5m välimatkaa yskiviin ihmisiin, jos on aihetta epäillä että he tulevat alueilta missä tuberkuloosi on yhtä yleinen kuin meillä kausiflunssa.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top