Kolme turkkilaista sotilaskuljetuskonetta lähestyy Kabulia

Neljä Turkin ilmavoimien sotilaskuljetuskonetta on Afganistanin tai Iranin ilmatilassa, ilmeisesti suuntana Afganistan.

Lennot saattavat liittyä evakuointeihin, mutta myös joukkojensiirtoon. Turkkia on aiemmin pyydetty ottamaan Kabulin kansainvälisen lentoaseman suojaaminen omilla sotilaillaan tehtäväksi.

 • Lento TUAF 565, Airbus A400M, ohitti juuri (14:49) Heratin Afganistanin puolella, ja nyt (16:03 Suomen aikaa) on kääntynyt Kabulin luona, ja jatkaa pohjoiseen ollen Tadzikistanin ilmatilassa.
 • TUAF 574, Hercules-kuljetutus, Mashhadin eteläpuolella Iranissa, sama kurssi, on sammuttanut transponderin talebaanien hallussa olevan Heratin kohdalla, mahdollisesti laskeutunut.
 • TUAF 573, Hercules Kaspian eteläpuolella,
 • TUAF 571, myös Hercules, samalla kurssilla Kaspianmeren eteläpuolella. Kaikki mainitut ovat lähteneet Kayserista (ASR).

Tarkkailemme tilannetta.

Kuva: Flightradar24.

2 Comments

 1. SaleSeta
  20.8.2021 15:12

  Oliskohan yankeet kyllästyneet mölinään ja joka suuntaan säntäileviin laumoihin kylpytakkisia nuoria miehiä? Hälyttivät kulttuurin tuntevat turkkilaiset kaitsemaan mölisijöitä.

  Edelleen toivotaan kovasti, että urhokkaat talebaanitaistelit saavat pidettyä kaikki huippuosaajat siellä kotimaassaan, niin emme joudu elättämään verorahoilla tänne tulevaa väkeä. Samoin toivottavasti he saavat myös estettyä H-pekan suunnitelman afgaanien rahtaamiseksi tänne.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   20.8.2021 15:26

   Turkki ehti jo kieltäytyä tarjotusta tehtävästä ottaa Kabulin lentokenttä kontolleen. Suomen sotilasosastosta tehdään päätös tänään.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top